۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۳
 راه فرار مالیاتی بسته می‌شود| شناسایی اخلالگران اقتصادی با هوشمندسازی نظام مالیاتی
عضو کمیسیون انرژی مجلس:

راه فرار مالیاتی بسته می‌شود| شناسایی اخلالگران اقتصادی با هوشمندسازی نظام مالیاتی

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با قوانین جدید مالیاتی، افرادی که سرمایه از کشور خارج و در نظام اقتصادی اخلال ایجاد می‌کنند، شناسایی می‌شوند.

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، هادی بیگی نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس از خلاهای مالیاتی کشور و لزوم اصلاح ساختار مالیاتی سخن گفت و تاکید کرد: هیچ ساختاری برای نظارت بر بحث مالیاتی وجود ندارد، بنابراین طرح مقابله با سوداگری و لزوم هوشمند سازی و شفاف سازی سامانه مودیان می‌تواند زمینه عدالت در کشور را برای اخذ مالیات از گروه‌های و قشرهای مختلف جامعه فراهم کند.

بیگی نژاد بر لزوم اصلاح نظام مالیاتی کشور تاکید کرد و گفت:‌ آماری دقیقی در خصوص فرار مالیاتی وجود ندارد و گمان می‌کنم خود دولت هم آماری از این موضوع ندارد؛ اما با طرح مصوب مجلس مبنی بر مقابله با سوداگری و سفته بازی و همچنین شفافیت تراکنش‌ها و رصد مالی در سامانه مودیان همه‌ تراکنش‌های افراد مشخص می‌شود. اگر کسی در چند روز چند هزار میلیارد تومان به حسابش ریخته و برداشته شود و به عنوان یک دلال عمل کند، فعالیت او مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از مشاغل کشور اصلا مالیات نمی‌دهند، تصریح کرد: پزشکان محدودی در مطبشان کارتخوان دارند و مالیات می‌دهند، ولی پزشکان قابل توجهی نیز در مطب اصلا کارتخوان ندارند و از بیمار می‌خواهند مبلغ ویزیت را کارت به کارت کنند و یا نقدی پرداخت کنند؛ طبیعتا مردم را به زحمت می‌اندازند تا مالیات پرداخت نکنند.

این نماینده مردم در خانه ملت افزود: متاسفانه برخی در مشاغل خاص باعث سواستفاده شده اند. مثلا فردی ۱۰۰ خانه و ماشین می‌خرد و می‌فروشد؛ اما مالیات نمی‌دهد بنابراین یکی از خلاهای مالیاتی فعلی این است که ساختاری برای نظارت وجود ندارد.

بیگی نژاد ادامه داد: طرح مالیات بر سفته بازی که در مجلس مصوب شد، موضوع پرداخت مالیاتی را شفاف می‌کند و خلع را می‌پوشاند. همچنین سامانه هوشمند مودیان مالیاتی نیز مشخص می‌کند که هر کسی چه کاری انجام می‌دهد تا بتوانیم از آن‌ها متناسب با درآمد و فعالیت اقتصادی شان مالیات اخذ کنیم. در شرایط کنونی اصلا افراد قابل شناسایی و رصد نیستند اما در شریاط جدید هر خلافکار و گریزان از مالیات و افرادی که کار اقتصادی انجام نمی‌دهد در این سامانه مشخص می‌شوند و می‌توانبه راحتی از آن‌ها مالیات اخذ کرد.

به گفته او، متاسفانه در این سال‌ها با دست خودمان راه را برای فرار مالیاتی باز کردیم طبیعتا در چنین شرایطی معلوم است دیگران نیز در این مسیر تشویق می‌شوند؛ بنابراین چاره کار برای حذف خلاهای مالیاتی این است که هر کسی کار اقتصادی انجام می‌دهد مشخص و ملزم به پرداخت مالیات شود قانون مبارزه با سوداگری و از طرفی شفاف سازی سامانه مودیان مالیات می‌تواند این خلاها را پر کند.

بیگی نژاد به تفاوت اخذ مالیات از کارمندان و مشاغل خاص و پردرآمد اشاره کرد و گفت: از کارمندان آن مقداری که باید مالیات پرداخت کنند قبل از واریز حقوق، برداشت می‌کنند و کارمندان اختیاری در این خصوص ندارند. اما وضعیت به گونه‌ای شده که برخی مشاغل خاص به دلخواه خودشان مالیات می‌دهند و یا اصلا مالیاتی نمی‌دهند. سوال این است که چرا کسانی که فعال اقتصادی هستند و یا خانه و طلا و ماشین به میزان زیاد می‌خرند را نمی‌توان ملزم به پرداخت مالیات کرد؟ پاسخ این سوال این است که این افراد برعکس کارمند اصلا قابل شناسایی نیستند ضمن اینکه برخی از این افراد که فرار مالیاتی دارند نفوذ زیادی هم دارند و رایزنی می‌کنند تا قانون اجرا نشود چرا که خیلی از سودهایشان شناسایی می‌شود.

این نماینده مجلس گفت: با قوانین جدید مالیاتی، افرادی که سرمایه از کشور خارج می کنند و اخلال در نظام اقتصادی دارند شناسایی می‌شوند. برخی حاضراند برای اجرایی نشدن قانون هر کاری بکنند، ولی بالاخره روشن می‌شود که اقتصاد کشور دست چه کسانی است و چه کسانی در کشور پادشاهی می‌کنند و مالیات نمی‌دهند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با هوشمندسازی نظام مالیاتی از طریق شفاف سازی در سامانه مودیان مالیاتی و ساماندهی دستگاه‌های پوز حقیقی، هم قابلیت کنترل جریان کالایی و تراکنشی هر یک از مشاغل وجود دارد و هم فعالان اقتصادی و اقشار پردرآمد و مشاغل خاص مشخص می‌شوند. به هرحال هر کسی کار اقتصادی زیادی می‌کند باید مالیات بیشتری دهد چرا که موجب بوجود آمدن یک جامعه عدالت محور می‌شود.

کد خبر: ۲۲۸٬۲۱۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha