به گزارش بازار، ۵۰ هزار و ۴۳۲ قرارداد آتی به ارزش بیش از ۷۳۵ میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان در بازار مشتقه در هفته دوم خرداد منعقد شد. بیشترین سهم معاملات بازار قراردادهای آتی به لحاظ حجم متعلق به زعفران با ۲۷ هزار و ۲۷ قرارداد به ارزش نزدیک ۱۲۴ میلیارد و ۷۱۰ میلیون تومان برای ۳ موعد تحویلی تیر، شهریور و آبان ۱۴۰۲ بود.
از سوی دیگر بیشترین سهم معاملات بازار قراردادهای آتی به لحاظ ارزش متعلق به صندوق طلا با ۱۹ هزار و ۹۴۳ قرارداد به ارزش بیش از ۵۹۷ میلیارد تومان بود. این تعداد قرارداد در ۷ موعد تحویلی خرداد، مرداد، مهر، آذر و بهمن ۱۴۰۲ و فروردین و خرداد ۱۴۰۳ در هفته منتهی به ۱۲ خرداد منعقد شد.
دارایی تازه وارد این بازار یعنی شمش طلا نیز شاهد رشد قراردادها و انعقاد ۲ هزار و ۶۸۹ قرارداد به ارزش نزدیک ۹.۸ میلیارد تومان در ۴ موعد تحویل ۲۲ خرداد، ۵ تیر، ۱۷ تیر و ۳۱ تیر ۱۴۰۲ بود.
نقره هم با انعقاد ۷۷۳ قرارداد به ارزش بیش از ۳ میلیارد و ۶۵۱ میلیون تومان در ۳ موعد تحویلی خرداد، شهریور و آذر ۱۴۰۲ روبه رو بود.
سهم صندوق طلا از حجم معاملات ۴۰ درصد و از ارزش ۸۱ درصد بود و به این ترتیب صندوق طلا به لحاظ حجم در جایگاه دوم و از نظر ارزش در جایگاه نخست ایستاد.
زعفران با سهم ۵۴ درصدی در حجم و ۱۷ درصدی از ارزش کل معاملات قراردادهای آتی از نظر حجم در جایگاه نخست ایستاد، اما به لحاظ ارزشی بعد از صندوق طلا در رتبه دوم جای گرفت.
سهم شمش طلا از حجم معاملات ۵ درصد و از ارزش یک درصد بود و این دارایی در هر دو بخش سوم شد.
نظر شما