به گزارش بازار، محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در دیدار با خسرو ناظری دبیرکل اکو گفت: در این مدت میزان صادرات ایران به کشورهای عضو اکو ۱۳ میلیارد دلار و واردات از کشورهای اکو به ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید.
رضوانی فر با اشاره به ظرفیت کشورهای عضو اکو در زمینه های مختلف ازجمله ریلی و زمینی و مرزهای مشترک و وسعت سرزمینی و جمعیتی، میزان حجم مبادلات تجاری بین اعضای اکو باید بیش از این باشد، افزود: گمرک ایران آمادگی کامل دارد تا برای تحقق اهداف پیش بینی شده کشورهای عضو اکو براساس موافقتنامه اکو همکاری های لازم را در افزایش حجم مبادلات تجاری و ترانزیتی داشته باشد.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران توسعه ترانزیت و افزایش میزان حجم کالاهای ترانزیتی از کشورهای عضو اکو را از دیگر مواردی دانست که اعضای اکو قادرند با بهره گیری از این پتانسیل نسبت به تسهیل، تسریع و افزایش حجم تراتزیت اقدام نمایند.
وی گفت: ایران با کشورهای عضو اکو موافقتنامه و تفاهمنامه مشترک گمرکی متعددی دارد و برای اینکه این توافقتنامه همراستا با مفاد موافقتنامه اکو عملیاتی و اجرایی گردد، پیشنهاد می گردد مواردها از سوی دبیرخانه اکو اعلام تا با همکاری و نظرات اعضای اکو اقدامات لازم انجام شود.
خسرو ناظری دبیرکل اکو نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ایران نقش مهمی در توسعه تجارت بین کشورهای عضو ایفا کرد، افزود: براساس موافقتنامه اکو دو هدف اصلی این سازمان شامل افزایش ۲ برابری تجارت درونمنطقه ای اکو و افزایش سهم تجارت اعضای اکو در تجارت جهانی می باشد.
وی گفت: با توجه به ظرفیت هایی که بین کشورهای عضو اکو وجود دارد، سهم ۸ درصدی تجارت درون منطقه ای اکو در مقایسه با اتحادیه های همگون بسیار ناچیز است که باید تلاش کنیم با همکاری همه کشورهای عضو، این رقم افزایش یابد.
به گفته وی کاهش تعرفه های گمرکی بین کشورهای عضو اکو، تبادل الکترونیکی داده ها از جمله مواردی است که به تسهیل تجارت بین اعضای اکو و افزایش مبادلات تجاری و ترانزیتی کمک شایان توجهی خواهد کرد.
نظر شما