۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۱
۱۰  سال است یک قطره مازوت هم در تهران نسوزاندیم| اتمام ۹۷درصد تعمیرات نیروگاهی
معاون شرکت برق حرارتی:

۱۰ سال است یک قطره مازوت هم در تهران نسوزاندیم| اتمام ۹۷درصد تعمیرات نیروگاهی

اسکندری معاون شرکت برق حرارتی  با بیان اینکه ۹۷ درصد تعمیرات نیروگاهی به اتمام رسیده است، گفت: ۱۰ سال است حتی یک قطره مازوت هم نیروگاه های تهران و اصفهان استفاده نشده است.

بیژن سورانی؛ بازار: ناصر اسکندری معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی طی یک نشست خبری در خصوص اقدامات انجام شده برای تامین برق روزهای پیک گفت: ۹۷ درصد برنامه تعمیرات نیروگاهی به اتمام رسیده است و مابقی نیز طی روزهای آینده تکمیل می‌شود.

او در پاسخ به سوال بازار با بیان اینکه بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای تعمیرات نیروگاه‌های دولتی هزینه شده است، گفت: راندمان فعلی نیروگاه ها ۳۹.۱ درصد است. ضمن اینکه مطابق برنامه‌ریزی های صورت گرفته تا پایان ۱۴۰۲ راندمان نیروگاه‌ها را به ۳۹.۲ درصد خواهیم رساند.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با بیان این‌که نیروگاه‌های در حال بهره برداری در اوج مصرف حداقل ۵۲ هزار مگاوات از بار مصرفی را تامین می‌کنند، تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید نیروگاه های حرارتی ۴۷ هزار مگاوات است که ظرف چند روز آینده به ۵۲ هزار مگاوات می‌رسد.

به گفته او، سال گذشته حدود ۱۱۱۳ مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه های حرارتی افزوده شد و بر اساس برنامه ریزی انجام شده امسال هم هم ۴۹۰ مگاوات به ظرفیتمان اضافه می شود.

۱۰ سال است یک قطره مازوت هم در تهران استفاده نشده

او همچنین در پاسخ به سوال دیگر بازار، با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال است که یک قطره مازوت در تهران و اصفهان استفاده نشده است، گفت: از سوخت دوم در نیروگاه‌ها استفاده می‌شود راندمان نیروگاه کاهش می‌یابد به همین دلیل هیچ انگیزه‌ای در حوزه نیروگاهی برای استفاده از سوخت مایع وجود ندارد. ضمن اینکه استفاده از مازوت حداقل ۵۰ درصد هزینه های تعمیرات نیروگاهی را افزایش می دهد.

اسکندری با بیان اینکه بیشتر نیروگاه های کشور بر پایه گاز تعریف شده اند و بیشترین راندمان و بهره وری را زمانی که از این سوخت استفاده می کنند، دارند، ادامه داد: تنها ۱۴ نیروگاه هستند که سوخت دوم آنها مازوت بوده و در صورت کسری گاز امکان استفاده از مازوت در آنها وجود دارد و مابقی از گازوییل استفاده می کنند.

او همچنین در خصوص از رده خارج کردن نیروگاه‌های فرسوده، اظهار کرد: یکی از بحث‌های جدی ما این است که بتوانیم با سوخت کمتر برق بیشتری را تولید کنیم در همین راستا به دنبال اسقاط نیروگاه‌های فرسوده هستیم.

وی افزود: در کنار اسقاط نیروگاه‌های فرسوده به دنبال اضافه شدن بخش بخار در کنار نیروگاه‌های گازی و تبدیل آن ها به نیروگاه های سیکل ترکیبی هستیم و سیاست گزاری وزارت نیرو نیز در همین راستا تعریف شده است.

انجام ۱۰۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با بیان این‌که آماده سازی نیروگاه از دو منظر سرمایه ملی و اهمیت صنعت برق مورد توجه است گفت: در سال گذشته ۹۴ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و برای امسال نیز پیش بینی بالای ۱۰۰ هزار مگاوات تعمیرات را داشتیم.

وی ادامه داد: بیش از ۷۳۰ مورد تعمیرات در نیروگاه‌ها صورت گرفته که بعضی از آنها بیش از سه ماه زمان لازم دارد. از شهریورماه سال قبل تعمیرات آغاز شد و تا خردادماه ادامه دارد.

به گفته او، ۶۹ درصد از نیروگاه‌ها در اختیار بخش خصوصی و ۳۱ درصد در اختیار بخش دولتی است اما با این حال عملیات تعمیرات نیروگاه‌ها توسط شرکت برق حرارتی انجام می‌شود.

نیروگاه بعثت در انتظار مجوزهای زیست محیطی

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در خصوص نیروگاه بعثت گفت: در این بین نیروگاه بعثت جزو طرح‌های مصوب است و اکنون منتظر اخذ مجوز از سازمان محیط زیست برای جایگزینی این نیروگاه با نیروگاهی با راندمانی بالا هستیم.

اسکندری در خصوص علت فوت وقت با توجه به تکمیل نیروگاه جایگزین، گفت: قطعا این مجوز در آینده نزدیک صادر خواهد شد.

وی با اشاره به نیروگاه طرشت نیز، گفت: برای این نیروگاه مولدهای کوچک مقیاس طراحی شده و بخشی از کار جلو رفته است و برنامه مصوب برای جایگزینی نیز وجود دارد.

سهم ۱.۹ درصدی نیروگاه ها در آلودگی هوا

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به آمادگی نیروگاه‌ها در سال قبل گفت: در سال ۱۴۰۱ آمادگی نیروگاه‌ها ۹۸ درصد بود که این عدد در دنیا به طور میانگین ۹۵ درصد است و یقین داریم که امسال نیز با آمادگی بالای ۹۸ درصد وارد پیک شویم.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای ارتقاء ظرفیت نیروگاه‌های کشور تصریح کرد: با گذر عمر از نیروگاه‌ها ظرفیت آنها نیز کاهش می‌یابد به همین دلیل برنامه ارتقاء ظرفیت نیروگاه‌ها در دستور کار است. در سال گذشته ۱۱۱۳ مگاوات ظرفیت جدید ایجاد کرده‌ایم برای امسال پروژه ارتقاء وجود دارد که براساس مبنای اولیه ۴۹۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌ها اضافه می‌شود.

وی در خصوص میزان آلایندگی نیروگاه‌ها در کشور اظهار کرد: تاثیر نیروگاه‌های کشور بر میزان آلودگی ۱.۹ درصد بوده و اصلی‌ترین عامل آلایندگی ذرات معلق و خودروسازها شناخته شده است. ضمن اینکه باید توجه داشت که در تهران بیش از ۱۰ سال است که حتی یک قطره مازوت در نیروگاه‌ها استفاده نکرده‌ایم.

به گفته اسکندری حداقل ۷۰۰۰ مگاوات ظرفیت برای بخش بخار وجود دارد که اگر سرمایه‌گذاران تمایل به حضور در این عرصه داشته باشند شرایط آن را فراهم خواهیم کرد.

کد خبر: ۲۲۲٬۶۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha