۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷
ظرفیت ۱۰ میلیون‌تنی راه‌آهن شمال - جنوب| ایران نقطه ثقل حمل‌ونقل منطقه می‌شود
مشاور وزیر راه در امور زیر بنایی اعلام کرد

ظرفیت ۱۰ میلیون‌تنی راه‌آهن شمال - جنوب| ایران نقطه ثقل حمل‌ونقل منطقه می‌شود

میرشفیع، مشاور وزیر راه در امور زیر بنایی از ظرفیت ۱۰ میلیون‌تنی حمل بار توسط خط‌آهن شمالی جنوبی کشور خبر داد.

به گزارش بازار، حسین میرشفیع دررابطه‌با راه‌آهن راهبردی رشت آستارا اظهار کرد: این خط‌آهن در ایران به یک خط منحصر نیست و ظرفیت‌های حمل‌ونقلی خوبی را در بنادر شمالی کشور در اختیار داریم.

وی افزود: حدود ۱۰ میلیون تن ظرفیت ترانزیت بار وجود دارد؛ خاصه در بنادر جنوب کشور که ظرفیت بالایی برای ترانزیت بار وجود دارد.

میرشفیع با اعلام این که شبکه ریلی شمالی به بنادر جنوبی نظیر امام خمینی و خرمشهر اتصال دارد، افزود: راه‌آهن چابهار زاهدان به‌سرعت پیش می‌رود که یکی از پروژه‌های بزرگ کشور بوده که تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد و شبکه جنوبی را به حوزه ریلی کشور متصل می‌کنند.

مشاور وزیر راه اضافه کرد: انزلی نیز ظرف ماه‌های آینده تکمیل می‌شود و این بندر نیز به شبکه ریلی اتصال می‌یابد.

وی همچنین به محدودیت‌های حوزه ناوگان حمل‌ونقل ریلی اشاره کرد و گفت: دوستان راه‌آهن و حمل‌ونقل جاده‌ای در حال بازسازی هستند.

میرشفیع افزود: قرارداد اخیر فعلاً در حد تفاهم‌نامه‌ای برای تأمین مالی از سوی روس‌ها می‌باشد؛ این کریدورها در آسیای میانه، روسیه و هند پر اهمیت است؛ چراکه ازاین‌پس هزینه ترانزیت این کشورها کاهش هزینه قابل‌توجهی خواهد داشت.

وی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو اضافه کرد: در ایران نیز چند کریدور در شرق دریای مازندران، خود دریاچه و کریدور غربی را در اختیار داریم.

میرشفیع همچنین معتقد است که موضوعات سیاسی تکمیل این خط‌آهن را تحت‌تأثیر قرار نمی‌داد؛ چنان چه موضوعات اقتصادی بیشتر غالب است که هزینه تمام شده و معطلی بار آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و وضعیت جغرافیایی این کشورها موجب علاقه‌مندی برای سرمایه‌گذاری در این زمینه بوده است.

مشاور وزیر راه گفت: مزیت اقتصادی کشورهای اطراف آن‌ها را برای انتخاب کریدور ایران، جذب می‌کند و تلاش دیگران تأثیری در قراردادهای اقتصادی ما ندارد.

وی با اشاره به ظرفیت جابه‌جایی ۱۰ میلیون تن بار توسط کریدور شمالی جنوبی تصریح کرد: برای گسترش این ناوگان در سال ۱۴۰۲، بندر کاسپین را در نظر داریم و شاید به‌صورت مستقیم بار را از روسیه گرفته و حمل کنیم.

کد خبر: ۲۲۲٬۰۱۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha