۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۵
تورم محصول ناترازی بانکی و افزایش نقدینگی است| بانک مرکزی کنترل روی بانک های خصوصی ندارد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

تورم محصول ناترازی بانکی و افزایش نقدینگی است| بانک مرکزی کنترل روی بانک های خصوصی ندارد

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه ناترازی در سیستم بانکی و افزایش نقدینگی یکی از عوامل اصلی ایجاد تورم است، گفت: متاسفانه بانک مرکزی کنترل و اشرافی به بانک های خصوصی ندارد.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، جعفر قادری، با اشاره به ریشه های ایجاد تورم در اقتصاد کشور، بیان کرد: ناترازی در سیستم بانکی و افزایش نقدینگی یکی از عوامل اصلی ایجاد تورم است.

وی با بیان اینکه یا دولت و یا بانکها منشا اصلی ناترازی شکل گرفته هستند، بیان کرد: متاسفانه بانک مرکزی کنترل و اشرافی به بانک های خصوصی ندارد.

قادری با بیان اینکه ناترازی حاصل شده محصول فعالیت نامطلوب بانکهای نظیر آینده و کشاورزی و ... است، ادامه داد: این بانکها از منابع بانک مرکزی برداشت می کنند و طبیعی است که پایه پولی و حجم نقدینگی در پی این رویکرد افزایش پیدا کند.

این نماینده مجلس با اشاره به تکالیف دولت در حوزه انتشار اوراق که می تواند به ناترازی بودجه دامن بزند، بیان کرد: وقتی دولت تکالیف خود در این بخش را اجرایی نکند و از پرداخت عاجز باشد این تکالیف را به بانکها محول می کند و بانکها هم این مباحث را به بانک مرکزی منتقل می کنند و این نهایتا به افزایش پایه پولی و حجم نقدینگی و تورم تبدیل خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره موضوع تهاتر مطالبات پیمانکاران از دولت با بدهی آنها از سیستم بانکی بیان کرد: عملا در این شرایط، بدهی پیمانکاران به سیستم بانکی، به دولت منتقل شده و این نهایتا به بدهی دولت به بانک مرکزی منجر خواهد شد و پایه پولی را افزایش خواهد داد.

وی با اشاره به موضوع افزایش نرخ ارز و تاثیرات آن در ایجاد تورم، بیان کرد: به واقع بین نرخ ارز و تورم یک رابطه دوطرفه وجود دارد. افزایش نرخ ارز منجر به تورم داخلی شده و تورم داخلی هم منجر به افزایش نرخ ارز خواهد شد، چراکه به هر حال تولید ما وابسته به خارج است و به محض اینکه افزایش نرخ ارز داشته باشیم، هزینه های تولید افزایش پیدا می کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به موضوع طرح مالیات بر سوداگری بیان کرد: این طرح می تواند جلوی انگیزه های حاصل از سفته بازی در بخش هایی نظیر خودرو، مسکن، طلا و سکه را بگیرد. بنابراین نباید نقدینگی از گردونه تولید خارج و در بخش های غیر مولد هزینه شود.

کد خبر: ۲۲۱٬۴۵۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha