۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۴
فرصت سازی کرونا برای رشد استارت آپ‌ها
بازار گزارش می دهد

فرصت سازی کرونا برای رشد استارت آپ‌ها

ناپایداری شرایط به دلیل شیوع کرونا این سوال را ایجاد می کند که کسب و کارهای دیجیتال و استارت آپ‌ها چه تدابیری را باید برای واکسینه‌شدن در مقابل کرونا اتخاذ کنند.

احمدرضا صباغی؛ بازار: طوفان نابودگر کرونا تقربیا همه کشورها را درنوردید و خسارت‌های زیادی را از خود بر جای گذاشت. کشور ما هم مثل بسیاری از کشورهای دیگر تحت تاثیر این ویروس قرار گرفت. مقررات منع رفت و آمد، وضع قوانین قرنطینه کسب و کارهای مختلف را دچار انفعال و رکود کرد. بسیاری از کسب و کارها از مشکلات مربوط به قرنطینه  آسیب جدی دیدند.از آن طرف اما کرونا برای برخی کسب و کارهای دیجیتال و خدمات غیرحضوری سود چشمگیری به ارمغان آورد. بسیاری از بزرگان این عرصه از جمله شرکت آمازون موفق شدند از خانه‌نشینی مردم به سود سرشاری برسند و حتی حالا اعلام کرده‌اند که قصد دارند کارگران بیشتری استخدام کنند. این سودآوری برای برخی کسب و کارهای اینترنتی داخلی هم رخ داد. در حالی که تب کرونا هنوز داغ است اما منع ترددها به حالت عادی بازگشته است. به نظر می‌رسد این  شرایط موقت باشد و دیر یا زود و با شروع فصل سرما ممکن است باز هم آژیر خطر کرونا در سراسر دنیا از جمله ایران به صدا در بیاید. این ناپایداری شرایط  به دلیل شیوع کرونا این سوال را ایجاد می کند که کسب و کارهای دیجیتال و استارت آپ‌ها چه تدابیری را باید برای واکسینه‌شدن در مقابل کرونا  اتخاذ کنند.

فرصتی بزرگ از دل تهدید بزرگ
در همین حال ، علیرضا شفیق، کارشناس و فعال حوزه استارت آپ‌ با بیان اینکه کسب و کارهای دیجیتال و استارت آپ‌ها عکس العمل‌های متفاوتی نسبت به همه‌گیری کرونا داشته‌اند،گفت: به طور کلی با شیوع کرونا کسب و کارهای مختلف به میزان متفاوتی آسیب دیدند.مثلا کسب و کار سنتی نسبت به کسب و کارهای دیجیتال ضررهای هنگفتی داشته‌اند و بسیاری از آنها مجبور به تعدیل نیروی دائمی و موقت شدند.

وی ادامه داد: کرونا به خصوص بر روی کسب و کارهای نوپا اثرات مخرب‌تری داشت و همه برنامه‌ریزی های آنها را به اختلال مواجه کرد و فرایند موفقیت آنها را به شکست تبدیل کرد. این شرایط برای بسیاری از کسب و کارهای نوپای ایرانی هم رخ داد.

این فعال حوزه استارت آپ‌ها با اشاره به اینکه خدمات آنلاین در دوران کرونا بازاری جذاب و پرمخاطب است، توضیح داد: با خانه‌نشینی مردم در دوران کرونا؛ ارزش کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی بیش از پیش مشخص شد و استفاده از این خدمات در بازه‌های سنی مختلف گسترش  پیدا کرد. اما در میان همین کسب و کارهای آنلاین برخی به دلیل جنس خدمات خود سود بیشتری بردند.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال خرید آنلاین و سرویس‌های تحویل غذا ، تجهیزات پزشکی، سرویس های سرگرمی مانند پخش ویدیو و فیلم و خدمات آنلاین آموزشی توانستند در دوران کرونا سودآوری خوبی کسب کنند اما کسب و کارهای فیزیکی و سنتی و فعالیت های کافه ها، رستوران ها، گردشگری، شهربازی ها ، پوشاک، خشکبار، آرایشگاه ها، مراکز تفریحی و سرگرمی، قنادی و ... زیان بالایی دیدند و زنجیره تامین خدمات مختل شد.

شفیق با تاکید بر اینکه ویروس کرونا فعلا مهمان همه کشورهای دنیا است، گفت: در حال حاضر با توجه به اخباری که منتشر می شود ویروس کرونا کماکان با زندگی ما همراه خواهد بود، بنابراین ضروری است که کسب و کارها و استارت آپ‌ها این موضوع در نظر بگیرند و با ایده های خلاقانه و تدابیر مختلف بتوانند دوام بیاورند، تقویت شوند و تعطیل نشوند.

وی افزود: حرکت به سوی کسب و کار دیجیتال  و خدمات آنلاین  یکی از مهمترین اقداماتی است که کسب و کارهای سنتی باید انجام دهند و با درک مشکل کرونا نباید در مقابل این واقعیت مقاومت کنند.

ضرورت حمایت دولت از استارتاپ‌ها
سحر عظیمی، فعال حوزه استارت آپ‌ با تاکید بر اینکه دولت باید با مدل‌های حمایتی مختلف از کسب و کارهای دیجیتال و فناوری اطلاعات و استارت آپ‌ها حمایت کند گفت: در شرایط کنونی و دوران بعد از عادی‌ شدن کرونا، ضروری است تا بسته‌های حمایتی به شکل ارائه تسهیلات مالی، رفع مشکلات و مقررات سخت‌گیرانه قانونی و صدور مجوزهای مورد نیاز، ارائه فضای فیزیکی و ... برای رشد فعالیت استارت آپ‌ها فراهم شود.

وی ادامه داد: علاوه بر کمک‌هایی که دولت باید به این بخش‌ها داشته باشد خود استارت آپ‌ها بر اساس نوع خدماتی که ارائه می کنند باید بتوانند با در نظر گرفتن مشکل کرونا ، خلاقیت به خرج دهند تا شرایط برای آنها سخت نشوند.خلاقیت و ایده‌های نو از سوی استارت آپ‌ها می تواند از حجم مشکلات آنها بکاهد و زمینه را برای رشد آنها فراهم کند.

عظیمی با تاکید بر اینکه در اوج‌گیری شیوع کرونا کسب و کارهای سنتی  که به حضور فیزیکی افراد وابسته بودند، بیشترین آسیب را دیدند، خاطرنشان کرد: این مشکل برای همه کسب و کارها در سراسر دنیا اتفاق افتاد و در کشور ما هم ظهور کرد. معضل کرونا نشان داد که حرکت به سوی خدمات آنلاین و دیجیتال ضرورتی انکارناشدنی است که به حفظ و رشد اشتغالزایی هم کمک می‌کند.

کد خبر: ۲۱٬۴۹۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha