۱۳ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۸
نرخ خوراک و قیمت گذاری تکلیفی؛ ۲ چالش جدی اوره‌سازان
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس مطرح کرد

نرخ خوراک و قیمت گذاری تکلیفی؛ ۲ چالش جدی اوره‌سازان

جمشیدی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس گفت: مشکل قیمت گذاری تکلیفی اوره در کنار افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، می‌تواند صنعت اوره را مانند صنعت متانول زیان‌ده کند.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، اوره یکی از محصولات کلیدی کشور بوده و صنعت اوره از صنایع کلیدی بازار سرمایه محسوب می‌شود.

همواره تحولات قیمت‌های جهانی اوره و تحولات سیاست‌گذاری این صنعت در داخل کشور مورد توجه فعالان بازار سرمایه، سرمایه‌گذاران در بازار ثانویه و بازار اولیه است.

غلامرضا جمشیدی مدیرعامل پتروشیمی پردیس در خصوص آخرین تحولات بازار جهانی اوره به بورسان گفت: علی رغم قطعی ۸۲ روزه گاز در سال ۱۴۰۰، پتروشیمی پردیس سال مالی خوبی را پشت سر گذاشت؛ اما در سال ۱۴۰۱ بحث جنگ اوکراین و روسیه و بحث کاهش قیمت گاز چالش‌هایی را برای این صنعت رقم زد.

به گفته مدیرعامل پتروشیمی پردیس؛ چالش جنگ روسیه با اوکراین برای صنعت اوره این بود که روسیه تمام محصولات خود را به بازار ترکیه آورد و از بازار ترکیه اقدام به ارسال به دیگر بازارهای دنیا کرد و با این اقدام، برای صادرات اوره کشور ما یک رقیب جدی ایجاد کرد؛ اما با توجه به اینکه این روش روسیه مقطعی است و ممکن است در آینده به شکل دیگری مدیریت شود، خوشبختانه بازار ایران یک گام از روسیه جلوتر است و با END USER های اصلی، معاملات را انجام می دهیم.

وی در ادامه عنوان کرد که خوشبختانه در بحث مربوط به صنعت اوره به توسعه‌های خوب در بازار و همچنین ظرفیت های مناسب دست یافته ایم و همبستگی قابل توجه بین شرکت‌های اوره ساز ایجاد شده است.

جمشیدی با بیان اینکه دغدغه ما تنها پتروشیمی پردیس نیست، اعلام کرد: درصدد هستیم تا حد توان به مجموعه ها و دیگر فعالان صنعت اوره در کشور کمک کرده تا بتوانیم از ظرفیت‌های همدیگر در بازارهای جهانی استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: پتروشیمی پردیس تقریبا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید دارد که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن به جهاد کشاورزی ارائه می شود و ۲ میلیون تن هم صادر می شود که در سال ۱۴۰۰ با ۸۲ روز قطعی گاز به دلیل افزایش مصارف خانگی مواجه بودیم؛ اما خوشبختانه توانستیم رقم صادرات خوبی را در کارنامه خود داشته باشیم.

مدیرعامل پردیس افزود: در سال ۱۴۰۱ هم به دلیل افزایش پیک مصرف خانگی گاز با قطعی مواجه شدیم، اما توانستیم موضوع را مدیریت کنیم.

جمشیدی گفت: دریافت گاز با نرخ بالاتر از ۲۰ سنت مزیت رقابتی ما را نسبت به کشورهای رقیب که گاز ۸ سنتی دریافت می‌کنند، از بین می‌برد و باعث می‌شود بهای تمام شده بیشتر و سود کمتری را تجربه کنیم.

مدیرعامل پردیس ادامه داد: مشکل قیمت گذاری تکلیفی طرح اوره حمایتی در کنار افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، می‌تواند صنعت اوره را مانند صنعت متانول زیان‌ده کند و باید هر چه زودتر سیاست‌گذار در این خصوص تصمیم‌گیری کند.

غلامرضا جمشیدی در مورد بازرگانی اوره گفت: درگذشته با توجه به مشکلات تحریمی، ما اوره را با ذرت تهاتر می‌کردیم؛ اما اکنون ما اوره را در کشور مقصد به فروش می‌رسانیم و ذرت را خریداری می‌کنیم، سپس ذرت خریداری شده را در داخل به فروش می‌رسانیم و در اصل سازکار با مدل تهاتری متفاوت است.

مدیرعامل این پتروشیمی در پایان گفت: با توجه به اینکه بحث تولید برای کشور یک بحث امنیتی و مهم است، دولت و مجلس باید با سیاست‌گذاری درست و ترغیب تولیدکنندگان، باعث توسعه تولید شوند تا ما هم بتوانیم به عنوان شرکت‌های تولیدی به ارزآوری کشور، اشتغال و توسعه کمک کرده و با انگیزه بیشتری شرکت‌ها را مدیریت کنیم.

کد خبر: ۲۱۳٬۷۵۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha