به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، محمد اسلامی در مراسم آغاز به کار سامانه ثبت نام متقاضیان نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای که صبح امروز در سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای برگزار شد، با اشاره به اینکه هم اکنون به دلیل سن بالای اکثریت خودروهای این ناوگان، امکان ترانزیت کالا و سفر به دیگر کشورها برای بخش زیادی از ناوگان ملی ما فراهم نیست افزود: هم اکنون متوسط سن ناوگان حمل و نقل جادهای ما ۱۹ سال است که امیدواریم با اجرای این طرح و از رده خارج شدن ناوگان بالای ۴۰ سال، عمر متوسط ناوگان به ۱۴ و نیم سال کاهش یابد.
وی افزود: این کاهش سن و نوسازی، علاوه بر ارتقای ظرفیت ترانزیت بار به دیگر کشورها، کاهش سالانه ۵۳۰ میلیون لیتر در مصرف سوخت، کاهش آلایندههای زیست محیطی و افزایش ایمنی و بهره وری ناوگان را به دنبال دارد.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: هم اکنون ناوگان حمل بار جادهای به طور متوسط ۶ بارنامه در ماه دارد و بخش مهمی از ظرفیت این بخش بدلیل فرسوده بودن و زمان بالای سفر، غیر قابل استفاده است، اما اگر نوسازی در این بخش صورت پذیرد، امکان پیمایش بیشتر ناوگان و کاهش زمان رسیدن بار به مقصد بوجود میآید.
وی با اشاره به اینکه در این طرح تلاش شده ضمن استفاده از همه توان تولیدکنندگان داخلی که ۲۵ شرکت را در بر میگیرد، از خودروهای خارجی زیر سه سال سن نیز استفاده شود تا نوسازی ناوگان سرعت پذیرد گفت: برای ما در موضوع خرید ناوگان خارجی که تکلیف قانونی وزارت راه و شهرسازی است، داشتن خدمات پس از فروش و استانداردهای لازم و همچنین مشخص بودن منشا ارزی است که خرید خودرو با آن انجام خواهد شد مهم است.
اسلامی افزود: شرکتهای تولید کننده داخلی میتوانند سالانه تا هزار دستگاه در این طرح مشارکت داشته باشند ضمن اینکه شرکتهای حمل و نقل بزرگ مقیاس هم میتوانند برای تکمیل ناوگان خود تا ۱۰۰ دستگاه در این سامانه خرید و واردات انجام دهند.
وی ادامه داد: شرکتهای وارد کننده دارای مجوز واردات کامیون نیز گروه سومی هستند که میتوانند در این طرح ثبت نام کنند و رانندگان و اشخاص حقیقی مالک خودروهای فرسوده نیز میتوانند به عنوان گروه چهارم ثبت نام کنندگان در طرح، از یک تا ۱۰ دستگاه خودرو ثبت نام کنند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، رانندگانی که توان مالی کمتری دارند نیز، میتوانند هر دو یا سه نفر با اسقاط خودروی خود در این طرح مشارکت داشته باشند و خودروی نو دریافت کنند.
وی افزود: از سال ۱۳۷۸ تاکنون فقط ۲۴ هزار دستگاه کامیون فرسوده از رده خارج شده است که در مقایسه با وجود ۳۷۸ هزار کامیون در ناوگان، رقم ناچیزی است و امیدواریم در سال جهش تولید با فراهم شدن مقدمات کار، ظرف سه سال حداقل ۵۳ هزار کامیون بالای ۴۰ سال سن ناوگان حمل بار، نوسازی شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به قرارداد وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی ناوگان با شرکت ایران خودرو دیزل گفت: در این طرح به همه مالکان ۸۶۳ دستگاه کامیون بالای ۵۵ سال سن که نوسازی آنها اولویت اصلی ماست پیامک ارسال شده است تا با ثبت نام در این سامانه و اخذ تاییدیهها و طی مراحل، بلافاصله خودروهای خود را تعویض کنند.
نظر شما