به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، گزارشها از بازار آهن و فولاد داخلی حاکی است که روز پنجشنبه اصلاح قیمت روزانه آهن آلات تداوم داشت و شاهد عقبنشینی قیمتها به کانالهای پایینتر بودیم. خرید آهن نیز عملا متوقف شده بود و معاملات چشمگیری مشاهده نشد.
بازار ارز نیز که روند کاهشی در پیش گرفته بود در پایان هفته نوسان چندانی نداشت و بین دو کانال ۵۳ و ۵۴ هزار تومان در رفت و برگشت بود؛ اما در نهایت روز جمعه هر دلار آمریکا روی ۵۳ هزار و ۶۵۰ تومان بسته شد.
تحلیل نوسانات قیمت آهن آلات
در ادامه کاهش نرخ آهن آلات و جو روانی حاکم بر فضای بازار آهن که از چهارشنبه هفته پیش رقم خورد، قیمت میلگرد آجدار در شماری از کارخانهها ثابت بود و تعدادی از کارخانهها هم کاهش قیمت چشمگیری داشتند به طوری که هر کیلو قیمت روز میلگرد به کانال ۲۵ هزار تومانی بازگشت.
قیمت روز تیرآهن هم در این مسیر قرار گرفت و روندی کاهشی طی کرد طوری که هر شاخه تیرآهن ذوب آهن اصفهان حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت، اگرچه قیمت تیرآهن ۱۶ و تیر ۱۸ در برابر کاهش قیمتها مقاومت بیشتری داشتند.
قیمت قوطی آهن نیز عمدتا ثابت اعلام شد اما برخی مبادی فروش کاهش قیمت داشتند طوری که قیمت پروفیل ضخامت ۲ میلیمتر حدود ۴۲ هزار و ۵۰۰ الی ۴۳ هزار و ۵۰۰ اعلام شد. انواع لولهها از جمله قیمت لوله داربست، لوله مانیسمان، گازی و ... نیز غالبا ثبات قیمت داشتند.
همانطور که در تحلیل قبلی هم اشاره شد یکی از اصلیترین عواملی که به فروکش کردن التهابات نرخ اهن الات منجر شد اصلاح نسبی بازار ارز بود. فروکش کردن التهابات نرخ دلار نیز علل متعددی داشت که از جمله آنها میتوان به اثر روانی منفی اخبار و اتفاقات سیاسی کشور اشاره کرد. با این حال حال باید گفت سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی اتمی به تهران و خروجی این دیدار و مذاکره در نوسانات نرخ دلار بیاثر نخواهد بود و به طور کلی باید گفت روند نوسانات بازار آهن در روزهای آتی را مسائل سیاسی این هفته تعیین خواهد کرد.
گزارشها از بورس کالا نیز حاکی است که امروز حدود ۳ میلیون و ۱۱ هزار و ۳۰۱ تن محصول فولادی در تالار بورس کالا عرضه میشود که از این میزان ۵۰ هزار و ۲۹۰ تن به شمش بلوم اختصاص دارد و نرخ آن نیز ۲۳ هزار و ۸۴۷ تومان تعیین شده است. گفتنی است حجم عرضه این محصول در مقایسه با آخرین عرضه افزایش ۱۳ درصدی دارد اما نرخ پایه آن ۷/۷ درصد کاهش یافته است.
شنیدهها حاکی است که وزارت صمت اخیرا درخواست ممنوعیت صادرات شمش که در رینگ داخلی و صنعتی بورس کالا تنها برای نوردکاران داخلی خرید میشده را به گمرک داده است، زیرا هدف از تعیین کف عرضه برای شمش در بورس تأمین نیاز داخلی بازار است و نباید نوردکاران به صادرات شمشی که در تلار داخلی عرضه شده است، اقدام کنند.
نظر شما