به گزارش بازار، عیسی زارع پور در بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، نگاه دولت سیزدهم به صنعت هوافضا را یک نگاه راهبردی دانست و گفت: اعتقاد داریم که صنعت فضایی میتواند بسیاری از مشکلات کشور را رفع کند.
وی با تاکید بر اینکه صنعت هوافضا اقتدار آفرین و هر ماهواره بری که تست میشود یک موفقیت در مسیر پیشرفت کشور است، افزود: هر ماهوارهای که در مدار قرار گیرد اقتدار برای کشور ایجاد خواهد کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه صنعت هوافضا یک صنعت کاربردی و راهبردی است، تاکید کرد: باید در مسیری قرار گیریم که هر ماهوارهای که پرتاب میشود و در مدار قرار میگیرد مردم احساس کنند که با این ماهواره مشکلی از زندگی آنها رفع میشود.
وی با بیان اینکه شورای عالی فضایی دوبار به ریاست رئیس جمهور تشکیل شده است، گفت: شخص رئیس جمهور توسعه صنعت فضایی کشور را راهبری میکنند و برگزاری این جلسات نشاندهنده عزم و اراده دولت برای برنامه ریزی پیشرفت در صنعت فضایی کشور است.
زارع پور افزود: مبتنی بر این نگاه راهبردی دولت، بودجههای خوبی برای این حوزه در نظر گرفته شده و اتفاقات خیلی خوبی در بودجه سال ۱۴۰۱ رخ داده است و در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز ادامه خواهد داشت.
وی گفت : فعالیتهای فضایی کشور در قالب سند ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور منسجم شده و در جلسه آخر شورای عالی فضایی نیز به تصویب رسید و این سند به همه کسانی که در این حوزه و اجرای این سند مسئولیت دارند ابلاغ شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در این سند مسیر و راه توسعه صنعت فضایی کشور به صورت شفاف و روشن مشخص شده که ما در بازههای زمانی یک یا دو ساله و تا افق ۱۰ ساله چه در حوزه ساخت ماهواره و چه در حوزه توسعه زیرساختها و ایستگاههای فضایی کشور و ماهواره، در قسمت های مختلف به کجا باید برسیم.
وی گفت: پیشتر به این شفافیت سندی وجود نداشت و با تقسیم کار در دبیرخانه شورای عالی فضایی مبتنی بر مصوبه جلسه آخر، قرار است تمرکزها را مشخص و از کار تکراری و موازی کاری که در گذشته اتفاق افتاده جلوگیری کنیم. به عنوان مثال در گذشته چندین دانشگاه بر روی ساخت یک ماهواره و همچنین پرتاب آن کار کردهاند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سال گذشته در حوزه صنعت فضایی سال پرباری بود، افزود: ۶ پرتاب فضایی در حوزه تحقیقاتی و عملیاتی داشتیم و این مسیر ادامه دارد.
وی اظهار امیدواری کرد با این مسیری که همه دانشمندان مدیران و دست اندرکاران صنعت فضایی در کنار یکدیگر به پیش میبرند، بتوانیم در آینده نزدیک تبدیل به یکی از کشورهای صادر کننده خدمات فضایی شویم، زیرا این ظرفیت را داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اگر بتوانیم این صنعت را تجاری سازی کنیم و خدمات تضمین شده به بقیه کشورها دهیم، به طور قطع در چند سال آینده صنعت فضایی کشور رشد میکند، بنابراین باید خود را برای این مرحله آماده کنیم و هدف گذاری ما این است که به این نقطه برسیم.
زارع پور گفت: با این تواناییها و ظرفیتهایی که داریم در دولت سیزدهم به این نقطه خواهیم رسید که بتوانیم ماهوارههای کوچک سبک و نیمه سنگین را تا مدارهای ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتری زمین پرتاب کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود : بزودی شاهد تثبیت فناوری تزریق ماهواره به لایه لئو (مدار نزدیک زمین) و پس از آن بدنبال خدماترسانی به دیگر کشورها خواهیم بود.
وی افزود: موضوع دیگری که رییس جمهور بر آن تاکید دارد این است که ثمرات فناوریهای پیشرفتهای که در صنعت فضایی به دست میآید در زندگی مردم دیده شود، به طوریکه در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، لوازم خانگی و بخشهای مختلف بتوانیم زندگی مردم را از این صنعت مهم بهرهمند کنیم.
زارع پور به استفاده کاربردی از دادههای فضایی اشاره کرد و گفت: میتوانیم در بسیاری از حوزهها از این دادهها و اطلاعات فضایی استفاده کنیم برای اینکه بخشهای مختلف کشور را در راستای ماموریتهایی که به آنها داده شده ارتقا دهیم یعنی از حوزه کشاورزی گرفته تا حوزه صنعت و معدن همه این دادهها در همه بخشهای کشور قابل استفاده است.
نظر شما