۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۹
پیگیری ویژه ۱۰ پروژه اولویت‌دار پتروپالایشگاهی توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
جلسه «کمیته پتروپالایشگاه» برگزار شد

پیگیری ویژه ۱۰ پروژه اولویت‌دار پتروپالایشگاهی توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی

جلسه «کمیته پتروپالایشگاه» ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به منظور پیگیری ویژه ۱۰ پروژه پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی برگزار شد.

به گزارش بازار، جلسه «کمیته پتروپالایشگاه» ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی روز گذشته با حضور دبیر ستاد، معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور، مسئولین وزارت نفت و مدیران و سهامداران اصلی پروژه در ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار شد. این کمیته ماموریت پیگیری ۱۰ پروژه از ۱۶ پروژه اولویت دار دولت در «طرح توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را بر عهده دارد.

محمد امینی رعیا مشاور معاون اول رئیس جمهور و دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این جلسه گفت: رویکرد ستاد در دولت سیزدهم تغییر کرده است و به ماموریت اصلی خود که مدنظر رهبر معظّم انقلاب بوده، یعنی پیشبرد اقدامات ویژه، جهشی و فوق العاده جهت مقاوم سازی اقتصاد، بازگشته است. در این راستا نیز اقدامات اولویت دار اعم از پروژه‌های زیرساختی، تسهیل گری و قاعده گذاری که جزو وظایف دولت است، ذیل طرح‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی افزود: در گذشته تعداد زیادی پروژه جاری دستگاه‌ها در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب می‌شد و برای پیگیری آن هم گشایش خاصی صورت نمی‌گرفت، اما در دوره جدید بناست طرح‌های محدود، اما موثر و راهبردی در دستور کار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قرار گیرد و به عنوان «طرح‌های اولویت دار دولت» تا حصول نتیجه و به صورت میدانی پیگیری شود و موانع و گلوگاه‌های آن برطرف گردد.

در ادامه این جلسه، حمید پاداش معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور گفت: قرار است طرح‌هایی که در ستاد به عنوان اولویت دولت منتخب می‌شود، به صورت ویژه پیگیری شود و مانع زدایی و تسهیل گری لازم برای آن انجام گیرد تا به نتیجه برسد و در این زمینه همه ظرفیت‌های دولت را فعال خواهیم کرد.

وی ادامه داد: جایگاه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای تصویب طرح‌های اولویت دار دولت با توجه به ظرفیت آن مناسب است و می‌تواند در پیشبرد این موارد کمک نماید.

پاداش گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی شکل گرفته و رئیس آن معاون اول رئیس جمهور است. به همین دلیل، این ستاد ظرفیت ویژه‌ای در مانع زدایی، رفع گلوگاه‌ها و تسریع در پیشبرد طرح‌های اولویت دار دولت دارد که ان شاالله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

امینی رعیا دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ادامه گفت: طرح‌های ستاد در چارچوب یک نقشه کلان برای مقاوم سازی اقتصاد و ساخت درونی قدرت شکل گرفته و هر کدام یک بخش مهم و راهبردی از پازل اقتصاد مقاومتی را محقق خواهد کرد. طرح توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز و پروژه‌های ذیل آن نیز که به عنوان اولویت از میان صدها پروژه منتخب شده، در همین چارچوب بوده و برای عبور از خام فروشی و ایجاد مزیت رقابتی و بروزرسانی شده برای کشور در تعامل با شرکای منطقه‌ای است و برش همکاری با کشورهای بزرگ منطقه نیز در آن وجود دارد.

وی افزود: ۱۰ پروژه‌ای که موضوع پیگیری این کمیته است، ۳ پتروپالایشگاه اولویت دار و ۷ طرح ارتقای پالایشگاهی است که در واقع به نوعی تبدیل پالایشگاه به پتروپالایشگاه محسوب می‌شود.

در این جلسه زیار قائم مقاوم شرکت ملی پالایش و پخش گفت: پروژه‌های پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی منتخب و مصوب طرح توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، از یک اولویت راهبردی برخورداری است و اجرای آن می‌تواند به توسعه صنعت پالایشگاهی کشور منجر شود.

وی افزود: شرکت ملی پالایش و پخش به طور ویژه در پیگیری و پیشبرد این پروژه‌های اولویت دار دولت تلاش خواهد کرد و با شناسایی و رفع موانع، به بخش غیردولتی کمک می‌کند. البته در این زمینه لازم است هماهنگی لازم بین دستگاه‌ها و نهادهای مسئول اتفاق بیفتد و این شرکت نیز می‌تواند به عنوان متولی، موارد مهم را پیگیری نماید.

در این جلسه علایی مدیرکل تنظیم بازار وزارت نفت، نجفی معاون شرکت ملی پالایش و پخش، رفیعی مشاور وزیر نفت، رجبی مدیرعامل پالایشگاه اراک، نامور مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس، آرمانفر مدیرعامل پالایشگاه تهران، ارجمند معاون پالایشگاه اصفهان، باقری مدیرعامل پالایشگاه تبریز، قیم مدیرعامل پالایشگاه آبادان، دهقان مدیرعامل پالایشگاه شیراز، اسمخانی مدیرعامل تاپیکو، فرج شهیر مدیرعامل پتروپالایشگاه مهر خلیج فارس، نیکخواه مدیرعامل پتروپالایشگاه مروارید مکران، خلیلی رئیس هیئت مدیره پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و آذرمگین مدیر طرح، احمدی مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، غضنفری مدیرکل معاونت اقتصادی معاونت اول ریاست جمهوری و دیگر مدیران مرتبط حضور داشتند و به ایراد نکات خود پرداختند.

ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در جلسه ۱۴ دی ماه ۲ طرح اولویت دار را به تصویب رساند. یکی از این طرح‌ها، طرح «توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» شامل ۱۶ اقدام و پروژه زیرساختی بود که وزارت نفت متولی آن است. طرح «توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» با توجه به اهمیت توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز به عنوان یکی از محورهای راهبردی در ایجاد امنیت انرژی و مقاوم سازی اقتصاد تصویب شد و ذیل مواد ۱۳ و ۱۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به مفهوم «کاهش خام فروشی و افزایش و پایدارسازی درآمدهای زنجیره نفت و گاز» قرار می‌گیرد.

ارتقاء و بهینه سازی ۷ پالایشگاه، احداث ۳ پتروپالایشگاه، اجرای ۲ طرح تامین خوراک پتروشیمی و احداث ۴ واحد بزرگ پتروشیمی در تکمیل زنجیره ارزش بالادستی توسط بخش غیردولتی، ۴ محور اصلی این طرح است. در کمیته پتروپالایشگاه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ۱۰ پروژه ذیل از ۱۶ پروژه مصوب طرح توسعه زنجیره ارزش پیگیری خواهد شد که عناوین آن به قرار زیر است:

۱) ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت تبریز

۲) ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت شیراز

۳) ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت تهران

۴) ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت اصفهان

۵) ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت بندرعباس

۶) ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت شازند اراک

۷) ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت آبادان

۸) احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه نفت شهید سلیمانی

۹) احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه نفت مروارید مکران

۱۰) احداث پتروپالایشگاه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گاز مهر خلیج‌فارس

کد خبر: ۲۰۷٬۹۶۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha