۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۴
بازار آهن در پیچ و خم بلاتکلیفی

بازار آهن در پیچ و خم بلاتکلیفی

براساس آمار آنچه در نخستین روز کاری هفته در بازار آهن مشاهده شد افزایش قیمت نبود بلکه پرش قیمت بی‌سابقه‌ و چشمگیری بود که میانگین آن حدود ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ تومان برآورد شد.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، براساس آمار آنچه در نخستین روز کاری هفته در بازار آهن مشاهده شد افزایش قیمت نبود بلکه پرش قیمت بی‌سابقه‌ و چشمگیری بود که میانگین آن حدود ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ تومان برآورد شد، به همین جهت بسیاری از کارخانه‌ها از اعلام قیمت اهن الات امتناع کردند و برخی از مبادی فروش نیز پس از چند بار اعلام قیمت فروش خود را بستند.

بازار ارز نیز که از کنترل خارج شده همچنان درحال ثبت رکوردهای پیاپی است، به طوری که در ابتدای روز گذشته که نرخ دلار در کانال ۴۷ هزار تومانی گزارش شد در انتهای روز در کانال ۴۹ هزار تومانی قدم گذاشت و در آخرین روز بهمن ماه در بازار آزاد ۴۹ هزار و ۳۰ تومان نیز مبادله شد.

تحلیل روزانه بازار آهن
پرش ناگهانی قیمت آهن آلات روز گذشته در بسیاری از زیرمجموعه‌های بازار آهن داخلی مشاهده شد به طوری که میانگین افزایش قیمت میلگرد آجدار ۱۰۰۰ الی ۱۵۰۰ تومان گزارش شد. کف قیمت میلگرد روز گذشته غالبا در کانال ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومانی اعلام شد و سقف قیمت این محصول هم ۲۸ هزار و ۴۰۰ تومان گزارش بود.

قیمت روز تیرآهن شاخه‌ای در بسیای از مبادی فروش با افزایش ۵۰ الی ۲۰۰ هزار تومانی همراه بود و شماری نیز تغییری در قیمت‌ها اعمال نکردند، گفتنی است قیمت تیرآهن سایز ۱۸ روز گذشته ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان اعلام شد؛ همچنین قیمت روز نبشی، ناوانی و سپری نیز در اغلب کاخانه‌ها افزایش ۳۰۰ الی ۶۰۰ تومانی داشتند.

انواع ورق سرد و گرم نیز همسو با پرش قیمت‌ سایر محصولات، افزایشی شدند به این صورت که قیمت ورق روغنی، گالوانیزه و رنگی حدود ۱۰۰۰ تومان افزایش قیمت داشتند و قیمت روز ورق آهن نیز در چند کارخانه ثابت بود و برخی سایزهای آن در شماری از کارخانه‌ها با افزایش ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومانی همراه بود.

قیمت روز قوطی پروفیل نیز در بسیاری از مبادی فروش با افزایش ۵۰۰ الی ۸۰۰ تومانی اعلام شد و بسیاری از کارخانه‌ها نیز اعلام قیمت نکردند. قیمت لوله داربستی، صنعتی، مبلی و سایر لوله‌ها نیز در کارخانه‌هایی که اعلام قیمت کردند بین ۵۰۰ الی ۸۰۰ تومان افزایش قیمت داشتند.

واکنش به اخبار سیاسی متعددی که در عرصه داخلی و بین‌المللی جریان دارد موتور محرکه قیمت دلار و آهن به شمار می‌رود. یکی از این خبرها شناسایی اورانیوم غنی شده با خلوص ۸۴ درصد توسط بازارسان هسته‌ای ایران است که اگرچه این ادعا فعلا تکذیب و سیاه‌نمایی تلقی شده است اما اثر هیجانی آن در بازارها نمایان شد.

گفتنی است اگر این خبر تأیید شود باید منتظر تبعات آن نیز باشیم؛ به عنوان مثال انتظار قطعنامه شدید در آژانس و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وجود دارد و در چنین شرایطی تحریم‌های سازمان ملل بازمی‌گردد، در این صورت همان ماه دشواری که در پایان سال منتظرش بودیم رخ خواهد داد.

مورد بعدی ابطال تعدادی از معاملات آهن اسفنجی در عرضه بورس کالای روز گذشته بود که گویا هدف آن تنظیم بازار است، اما با توجه به روندی که اکنون در بازار آهن مشاهده می‌کنیم گویا ابطال معاملات شمش که هفته گذشته انجام شد تأثیری در کنترل و تعدیل قیمت‌های بازار نداشته است.

نیاز به یادآوری است براساس برخی شنیده‌ها تعدادی از کارخانجات از جمله فولاد نیشابور فعالیت خود را از سر گرفته و فعلا شمش تولید می‌کند. پس از محدودیت انرژی که در برخی صنایع فولادی اعمال شد، برخی از این واحدها با کاهش یا توقف تولید مواجه شدند که همین امر زمینه‌ای برای افزایش قیمت‌ها بود، حال با ازسرگیری تدریجی فعالیت این واحدها ممکن است گشایشی در بازار رخ دهد، اگرچه بعید به نظر می‌رسد علت اصلی جهش قیمت آهن در چندین هفته گذشته، محددویت انرژی باشد.

امروز نیز باید منتظر پایان معاملات شمش در بورس کالا باشیم که چه میزان تقاضا برای ۵۳ هزار و ۱۰۰ تن شمش بلوم ثبت می‌شود. گفتنی است نرخ پایه این محصول ۱۷ هزار و ۵۷۷ تومان در نظر گرفته شده است که نرخ نهایی این محصول بعلاوه ۱۱ درصد نرخ میلگرد را به دست می‌دهد.

کد خبر: ۲۰۷٬۳۰۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha