۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴
 بایدها و نبایدهای مولدسازی دارایی‌های دولت در هم‌اندیشی وزیر اقتصاد با اقتصاددانان

بایدها و نبایدهای مولدسازی دارایی‌های دولت در هم‌اندیشی وزیر اقتصاد با اقتصاددانان

نشست هم‌اندیشی اقتصاددانان با حضور وزیر اقتصاد و معاون اقتصادی رییس جمهور درباره مولدسازی دارایی‌های دولت برگزار شد.

به گزارش بازار، سیداحسان خاندوزی در نشست با اقتصاددان‌ها با موضوع مولدسازی دارایی‌های خطاب به اقتصاددانان اظهار کرد: نشست با موضوع مولدسازی شاید با دل‌مشغولی که در این هفته‌ها بیشتر مربوط به مسائل ارز و قیمت‌ها است چندان تناسبی نداشت، اما به دلیل اینکه در حوزه اختیارات وزارت اقتصاد بود این جلسه برگزار شد و حتما پیشنهادات و تذکرات اقتصاددانان را لحاظ می‌کنیم.

وی افزود: گمان می‌کنم مولدسازی یکی از اقداماتی است که اگر اتفاقی پیش نیاید می‌تواند عملکرد متمایزی نسبت به گذشته رقم بزند نه از باب مالیه عمومی که به بودجه دولت کمک برساند بلکه از نوع نگاهی که تا امروز به اقتصاد وجود داشته قدری رو به آینده و امیدوارانه است.

افزایش رشد اقتصادی و بهره‌وری هدف از مولدسازی
در این نشست محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور نیز اظهار کرد: مصوبه مولدسازی جای اصلاح دارد و وزیر اقتصاد با توجه به نکاتی از این جلسه که لازم دانستند پیشنهادات را ارائه کنند و در شورای سران آن را اصلاح خواهیم کرد تا شفاف‌تر شود.

وی افزود: مولد سازی در راستای اصلاح ساختار بودجه کشور است و به زودی تصویب می‌شود. هدف مولد سازی افزایش رشد اقتصادی و افزایش رشد بهره‌وری اموال و تعیین تکلیف طرح‌های نیمه تمام است بنابراین اصل مولدسازی بر این مبنا نیست که دارایی به فروش برسد و خرج امور جاری شود.

خروج از انجماد نکته مثبت مولد سازی
در این نشست همچنین حسین قربان‌زاده رییس سازمان خصوصی سازی گفت: رفتن از پله فعلی که هستیم به پله دیگر، تلاش و عزمی را می‌طلبد و یکی از مزایای این کار انسجام فکری و تصمیم‌گیری به صورت شبانه روزی است که در حال اتفاق افتادن است.

وی افزود: اقتضای مولدسازی، نگاه هلدینگی است که باید به آن سمت برویم، اما در حال حاضر نگاه جزیره‌ای است.

رییس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه خروج از انجماد و رفتن به سمت بهره وری قطعا نکته مثبت این موضوع است گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته برخی سازمان‌ها که زیانده نیز هستند دارای دارایی‌های عظیم چند هزار میلیارد تومانی هستند که بهره‌وری خاصی ندارد و به صورت انجماد درآمده است.

تدوین قانون مدیریت اموال عمومی
بر اساس این گزارش در این نشست اقتصاددانان و کارشناسان پیشنهاداتی را برای اجرای بهتر مولدسازی ارائه دادند.

در این نشست پیشنهاد شد در ابتدا برای این موضوع باید تبیین کافی برای عموم مردم صورت گیرد تا همه بدانند دولت به دنبال فروش و خرج کردن دارایی‌ها نیست.

همچنین عارضه یابی پیشنهاد دیگری بود که مطرح شد تا مشخص شود چرا تاکنون مولدسازی اتفاق نیفتاده است و تدوین پیوست فرهنگی، اجتماعی برای ترمیم اعتماد برای سرمایه‌گذاری و حضور بخش خصوصی از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این نشست بود.

توجه به منافع اجتماعی در مولد سازی و حفظ مالکیت و واگذاری مدیریت به بخش خصوصی برای انتفاع همه جامعه و رفع مخالفت‌ها و تبدیل دارایی‌ها به احسن از دیگر راهکارهایی بود که مطرح شد.

در بخش دیگری از این نشست اقتصاددانان به انتقاد از سامانه سادا پرداختند و عنوان کردند این سامانه نمی‌تواند در موضوع مولدسازی محل قابل اتکایی برای شناسایی املاک باشد همچنین نباید از کارشناسان رسمی در موضوع قیمت گذاری استفاده شود، تدوین پیوست فرهنگی اجتماعی برای فروش زمین‌های مازاد از جمله دیگر پیشنهاداتی بود که مطرح شد.

برخی دیگر از اقتصاددانان نیز نداشتن قانون مدیریت اموال عمومی را از نقاط ضعف عنوان کردند و خواستار تدوین آن به منظور به نتیجه رسیدن موضوع مولدسازی شدند همچنین اجاره بلندمدت برخی دارایی‌هایی که قابل واگذاری نیست، گنجاندن شرط مولدسازی و تسریع در واگذاری اسناد املاک فروخته شده از دیگر درخواست‌هایی بود که در این جلسه مطرح شد.

کد خبر: ۲۰۲٬۰۷۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha