۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۹
زراعت اکالیپتوس کم آب بر و پرمحصول | گلستان مستعد کشت است
مجری طرح زراعت چوب مطرح کرد؛

زراعت اکالیپتوس کم آب بر و پرمحصول | گلستان مستعد کشت است

گرگان- فاطمی، مجری طرح زراعت چوب گفت: اکالیپتوس محصولی کم آب بر و پربازده است و از آنجاییکه گونه ای مقاوم به شمار می رود توسعه آن برای گلستان بسیار مناسب است.

هاشم فاطمی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه در مساحت ۴۰ هکتار زراعت چوب انجام می دهد، اظهار کرد: در زراعت چوب گونه اکالیپتوس پس از چهار سال بین ۷۰ تا ۱۰۰ تن برداشت انجام می شود.

یک بهره بردار اکالیپتوس در توضیح اینکه چند سال زمان برای بهره برداری از چوب لازم است، گفت: بسته به زمان کاشت نهال از سه تا پنج سال برداشت اکالیپتوس گونه کامالدولنسیس انجام می شود.

وی با بیان اینکه نهال اکالیپتوس هر ۱۵ روز آبیاری نیاز دارد، افزود: از آنجاییکه زراعت این گونه در اراضی شیبدار است با آبیاری آن با تراکتور و تانکر انجام می‌شود.

فاطمی ضمن تاکید بر صرفه اقتصادی زراعت این گونه در استان، گفت: با قطع درخت اکالیپتوس پس از سه سال، جای آن حدود ۲۰ تا ۳۰ جوانه سبز می شود که کارگران این جوانه ها را وجین کرده و در مکانی دیگر به عنوان نهال کشت می شود.

یک مجری طرح زراعت چوب به کارگیری تعداد نیروی کار را بسته به زمان کاشت، داشت یا برداشت دانست و اضافه کرد: به طور میانگین ۲۵ نفر در این زمین ها در بازه های زمانی مختلف مشغول به کار هستند.

او کم آب بری این محصول و سرعت رشد مناسب را از دیگر مزایای گونه اکالیپتوس برشمرد و گفت: این درخت فقط در سال اول به آبیاری منظم نیاز دارد و در سال های بعد با باران های فصلی رشد می کند .

فاطمی مقاومت این گونه به آفت را یکی دیگر از شاخصه های اکالیپتوس معرفی کرد و افزود: این گونه، در منطقه شرق گلستان به خوبی رونق داشته ضمن اینکه به آفات و بیماری ها مقاوم بوده و به کود و سم نیازی ندارد.

یک مجری طرح زراعت چوب که در سال گذشته به عنوان مجری نمونه کشوری معرفی شده معتقد است: برای بهره وری بیشتر از اراضی در کنار زراعت گونه اکالیپتوس با کاشت این درخت در فواصل هشت متری توانسته محصولاتی نظیر گندم، جو، سویا یا هندوانه کشت کند.

وی ادامه داد: حفظ فاصله هشت متری برای کاشت درختان به جهت تسهیل در ورود تراکتور و کمباین به داخل اراضی برای استفاده از زمینه در مرحله کاشت و برداشت محصولات است.

او یکی دیگر از مزایای استفاده از تراکتور برای شخم زمین را حذف علف های هرز با هددف جلوگیری از آتش سوزی اعلام کرد.

یک مجری طرح زراعت چوب معتقد است: زراعت چوب به لحاظ اقتصادی به صرفه است چراکه با تحمل یک بازه زمانی سه تا پنج ساله می توان به برداشتی معادل پنج برابر مساحت زمین دست یافت.

او آتش سوزی، یخبندان و سرقت را از مشکلات این کسب و کار دانست و گفت: در کنار مزایایی که از زراعت اکالیپتوس طرح شد باید این نکته را در نظر گرفت که احتمال خسارت سنگین به واسطه آتش سوزی یا یخبندان وجود دارد که آن هم با مراقبت های اصولی قابل کنترل است.

وی با تاکید بر اینکه گونه پالونیا و اکالیپتوس با هم قابل مقایسه نیستند، گفت: پالونیا ضمن استفاده آب زیاد امکان کشت در اراضی شیب دار ندارد ضمن اینکه زمان انتظار برداشت پالونیا دو برابر اکالیپتوس است.

کد خبر: ۲۰۰٬۲۸۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ایران IR ۲۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۳۰
      2 0
      کاش مینوشتید اکالیپتوس با خاک چه می‌کند و ثمرات حضور چند ساله آن در طبیعت خوزستان و جنوب ایران چه بوده است!
    • IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
      1 0
      بهترین درخت برای دفع خشکسالی در مناطق گرم و خشک مثل خوزستان بوشهر بندرعباس سیستان کرمان فارس درخت نجیب کنار است که هیچ هزینه نگهداری ندارد بلکه بهترین عسل ومیوه آن وبرگ وچوب آن بهترین کاربرد را دارد فقط همت ومدیریت برای کاشت ونشران لازم است