به گزارش بازار، بنا بر اعلام شرکتهایی که جریان حرکت نفت را دنبال میکنند، صادرات نفت ایران در دو ماه پایانی سال ۲۰۲۲ به بالاترین سطح رسید و با وجود تحریمهای ایالات متحده، سال ۲۰۲۳ را با تقویت صادرات به چین و ونزوئلا آغاز کرد.
صادرات نفت تهران از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته ایِ سال ۲۰۱۵ خارج شد و تحریم ها را با هدف محدود کردن صادرات نفت و درآمدهای مرتبط با آن برای دولت ایران بازگرداند، کاهش یافته است.
اما صادرات نفت ایران در دوره ریاست جمهوری جانشین وی، جو بایدن، که به دنبال احیای توافق هسته ای بود، افزایش یافته است و بر اساس برخی برآوردها حالا به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۹ نیز رسیده است. این امر علیرغم وجود موانعی مانند توقف در مذاکرات و تشدید رقابت با نفت خام روسیه - که مشمول تخفیف شده است - صورت می گیرد.
مشاور انرژی SVB International اعلام کرد صادرات نفت خام ایران در دسامبر به طور متوسط ۱.۱۳۷ میلیون بشکه در روز بود که ۴۲۰۰۰ بشکه در روز نسبت به نوامبر افزایش داشت و بالاترین رقمی محسوب می شود که SVB در سال ۲۰۲۲ بر اساس برآوردهای پیشین گزارش کرده است.
به گفته کارشناسان، کاهش تقاضای چین و افزایش عرضه روسیه به چین، چالش بزرگی برای ایران محسوب می شود. بیشترِ نفت این کشور همچنان به خاور دور و در نهایت چین می رود. ایران همچنین به ونزوئلا برای صادرات نفتش کمک می کند.
شرکت مشاور پترو لجستیک که عرضه نفت را دنبال می کند نیز معتقد است روندی صعودی در صادرات نفت خام ایران رخ داده که از نظر این شرکت در دسامبر به بالاترین سطح از مارس ۲۰۱۹ رسیده است.
Kpler، یک شرکت اطلاعاتی، صادرات نفت خام ایران را در نوامبر ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بالاترین میزان از آگوست ۲۰۲۲ و تقریباً برابر با نرخ ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز در آوریل ۲۰۱۹ است، اگرچه بنا بر اعلام آن، در دسامبر به کمتر از یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
وزارت نفت ایران به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره صادرات این کشور پاسخ نداد. پیشتر گزارشه شده بود پیشنویس بودجه دولت ایران بر اساس صادراتی فراتر از این ارقام است و از ۱.۴ میلیون بشکه در روز فراتر می رود.
نظر شما