به گزارش خبرنگار بازار، خلیل آقاجانلو صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران در محل منابع طبیعی زنجان، به اجرای طرح آبخوان داری در استان زنجان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۳ طرح آبخوان داری در استان اجرا شده و این طرح شاه کلید نجات آبهای روان می باشد.
وی اظهار کرد: با اجرای طرح آبخوان داری آب های سطحی روان به زیر زمین و منابع آبی ترزیق می شود و در کاهش خسارت سیل ، کم آبی و خشکسالی بسیار موثر است.
مدیرکل منابع طبیعی زنجان، با بیان اینکه ۱۳ طرح آبخوان داری در استان اجرا شده است، ابراز داشت: با این اجرای این طرح بیش از سه برابر سد تهم صرفه جویی کند و یک سوم آب این سد را به منابع زیر زمینی ترزیق می کند.
آقاجانلو تاکید کرد: اعتبار تخصیصیافته برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در هشت شهرستان استان زنجان و ۱۶ حوزه تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه انجام مطالعات و شناسای مناطق بحرانی و دشت های بحرانی استان توسط اداره کل انجام می شود، تاکید کرد: باید سیلاب ها مدیریت شود.
مدیرکل منابع طبیعی زنجان با بیان اینکه در سال جاری چهار پروژه آبخوان داری در حال اجرا است، تصریح کرد: مهمترین طرح شاخص پروژه آبخوان داری روستای چهره آباد در شهرستان زنجان است که ۱۰ میلیارد تومان اعتباربه آن اختصاص یافته و تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری رسید.
آقاجانلو با بیان اینکه موضوع تسهیلگری و استفاده از ظرفیت و مشارکتهای مردمی برای اجرای طرحها مهم است، افزود: مسائل فرسایش خاک، کمآبی و خشکسالی در انتخاب حوزههایی برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری مهم است.
وی تاکید کرد: آبخیزداری گامی در راستای توسعه پایدار منابع طبیعی بوده که خود بستر توسعه پایدار کشور است و مهمترین ویژگی آبخیزداری مدیریت حوزه های آبخیز به عنوان سیستم های پویای فیزیکی،بیولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی است.
مدیرکل منابع طبیعی زنجان افزود: کاهش سیلابهای فصلی، حفاظت خاک و تغذیه آبهای زیرزمینی از اهداف مهم اجرای طرح های آبخیزداری است.
نظر شما