۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۹
برای ۷۵ درصد مردم ارتباطات ثابت اقتصادی تر است
وزیر ارتباطات:

برای ۷۵ درصد مردم ارتباطات ثابت اقتصادی تر است

آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار معاون اول رییس جمهور، گزارشی از عملکرد فعالان این حوزه در سال های گذشته ارائه کرد و به تاثیرات کرونا بر حوزه ارتباطات و اقدامات این وزارتخانه در این حوزه اشاره کرد.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در گزارشی از اقدامات انجام شده در این حوزه به کارنامه اقتصادی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و گفت: ما در کشور با مفهوم نوینی مواجه هستیم تحت عنوان اقتصاد دیجیتال. پس از شروع انقلاب صنعتی چهارم که عصر فناوری اطلاعات و اقتصاد ناشی از تحولات فناوری اطلاعات است مفهومی به اسم اقتصاد دیجیتال در کشور شکل گرفته است.

سهم اقتصاد دیجیتال در سال ۹۸ به ۶.۵ درصد سهم GDP رسیده بود

مهندس جهرمی با اشاره به هدف گذاری های انجام شده، گفت: اگر بخواهیم به وضعیت ایران نگاهی داشته باشیم هدف گذاری شده بود که نرخ رشد کشور ۸ درصد در سال باشد و در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات این نرخ رشد ۱۹.۴ دیده شده بود.

وی افزود: در سال ۹۷ به دلیل وجود چالش های اقتصادی از جمله تحریم های ظالمانه نرخ رشد اقتصادی کشور منهای ۳.۷ درصد می شود اما نکته جالب توجه این است که بخش

ارتباطات و فناوری اطلاعات ۳۱.۳ درصد نرخ رشد خودش را محقق می کند و این یعنی بیش از اهداف برنامه ششم توسعه رشد این حوزه تحقق پیدا کرد.

آذری جهرمی در ادامه به رشد این حوزه اشاره کرد و گفت: هسته اقتصاد دیجیتال کشور از ۲.۲۴ در سال ۹۵ به ۴ درصد در سال ۹۸ رسیده است یعنی بخش سخت افزار، نرم افزار و ارتباطات مجموعا ۴ درصد شده است که بخش اعظم حوزه را تشکیل می دهد. اگر سه لایه را در نظر بگیریم در سال ۹۸ سهم اقتصاد دیجیتال به ۶.۵ درصد سهم GDP رسیده است و عدد قابل توجه و حائز اهمیت است.

وی افزود: این رشد زمانی ارزشمند است که بدانید استراتژی که ما در مجموعه وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات داشتیم توسعه بازاربوده و بنابراین با کنترل قیمت ها و رعایت هزینه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سبد حانواده در سطح ۲.۵ درصد ما به شاخص های توسعه بازار رسیدیم.

 وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه تعداد مشترکین ما در سال ۹۲ کمتر از ۱۰ میلیون مشترک (۴.۵ میلیون مشترک پهن باند موبایل و ۴.۵ مشترک پهن باند ثابت) بوده است، تاکید کرد: این در حالی است این عدد حدودا به۷۰ میلیون در سال ۹۷ رسیده است.

وی با اشاره به چالش هایی که در دو نیم سال گذشته پیش روی کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از محمدودیت ها و قطعی اینترنت در آبان ماه تا حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله و بیماری کرونا، افزود: علی رغم تمام این چالش ها تلاش کردیم از آنها به عنوان یک فرصت استفاده کنیم.

آذری جهرمی تصریح کرد: بنابراین قیمت های خدمات کنترل شدند به طوری که نرخ تورم بخش ما کمتر از ۱ درصد بوده است. بر این اساس بزرگ شدن اقتصاد ما ناشی از افزایش تعرفه ها و بالا بردن قیمت ها نیست بلکه از افزایش بازار و گسترش سطح بازار بوده است.

وی در ادامه با مقایسه ای آماری هسته اقتصاد دیجیتال ایران با کشورهای آمریکا و چین تاکید کرد: آمارها حکایت از آن دارد که ما در هسته اصلی اقتصاد دیجیتال به بلوغ و رشد لازم رسیده ایم و باید به بخش های دیگری بپردازیم.

برای ۷۵ درصد مردم ارتباطات ثابت اقتصادی تر است

وزیر ارتباطات با اشاره به سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد، تاکید کرد: اگر به کل اقتصاد دیجیتال در دنیا نگاه کنیم ما سهمان ۴ درصد است، چین ۳۰ درصد و در آمریکا ۳۱.۶ درصد است. این عدد به طور متوسط در نرم جهانی ۱۵.۵ درصد است و این نشان می دهد ما در حوزه اقتصاد دیجیتال در واقع یک جای رشد بسیار بزرگی داریم و این حوزه ای است که باید مورد توجه قرار گیرد و خدمات دیجیتال یکی از مهمترین حوزه هایی است که می تواند رشد قابل توجه ای داشته باشد که در کنار این رشد اشتغال فراوانی هم ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه این نگاه کلی به بخش اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات بوده است، افزود: علی رغم تمام محدودیت ها و چالش ها نرخ رشد بخش ما با تلاش فعالین بخش حفظ شده است؛ البته می توانست بیشتر از این هم باشد اما همین نرخ رشد نسبت به سایر بخش های کشور قابل توجه است.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: مهمتر از همه اینکه بخش ما تلاش نکرد در تلاطم های ارزی دست در جیب مردم بکند، با توجه به اینکه ۷۰ درصد هزینه های ما وابسته به نرخ ارز است و ۱۰۰ درصد درآمد ما ریالی است.

وی افزود: مثلا اپراتورها سالانه ۸۰۰ میلیارد تومان در رقابت های ناصحیح با یکدیگر برای تبلیغات به صدا و سیما پرداخت می کردند که تاکید کردیم این هزینه باید مدیریت شود و رقابت درست را در ارائه خدمات خوب به مردم پیش ببرید یا استفاده از رومینگ ملی یکی از حوزه هایی بود که کمک کرد که هزینه های سرمایه گذاری را کاهش دهیم. این ها سیاست هایی بودند برای اینکه مدیریت هزینه کنیم تا بار تلاطم های ارزی بر مردم تحمیل نشود.

آذری جهرمی در ادامه به تاثیر شیوع کرونا بر بخش ارتباطات کشور اشاره کرد و گفت: بخش اول تاثیر کرونا بر ارتباطات است که به صورت متوسط ترافیک شبکه تلفن همراه در کشور در حوزه دیتا در بهمن ماه ۱۶.۵۲ پتا بایت در روز بوده است و این عدد در اسفند ماه ۲۰.۷۲ شده و در فروردین به ۲۳.۲۴ رسیده است و در اردیبهشت و تا دو روز پیش نیز ۲۰.۵ بوده است. اما این رشد قابل توجه ترافیک، پایدار است و در حال حاضر ۲۵ درصد از شبکه همراه کشور پایدار باقی مانده است.

وی افزود: این افزایش ترافیک باعث کاهش سرعت کیفیت هم شد. در بهمن ماه سرعت متوسط تجربه شده توسط مردم ۱۰.۵مگابیت بر ثانیه  بوده است. در اسفند ماه این عدد به ۶ رسیده که نشان از افت قابل توجه کیفیت دارد. اما در فروردین ماه به عدد ۷.۵ رسید و در اردیبهشت ماه ۹.۵ مگابیت بر ثانیه شده است. طبق سند طرح ملی شبکه ملی اطلاعات این عدد در تلفن همراه باید به طور متوسط در کشور ۱۰ باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تاکید کرد: بخش دوم در ترافیک شبکه ثابت است که ترافیک شبکه ثابت در مخابرات ایران و مجموعه اف سی پی ها،   ۸.۲۶ پتابایت در روز بوده است در اسفند ماه به عدد ۱۱.۲۸، در فروردین ماه ۱۳.۶ و در اردیبهشت ماه این عدد به ۱۱.۴۲ رسیده است.

وی با اشاره به افزایش استفاده از شبکه خانگی، افزود: بنا بر نظرسنجی های که از مردم داشتیم ۷۵ درصد از مردم اظهار داشته اند که ارتباطات ثابت برایشان اقتصادی تر است.

متوسط سرعت اینترنت خانگی ۶.۱ در بهمن ماه به ۵.۳ مگابیت بر ثانیه در اسفند رسید

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه چالش های سرعت در اینترنت خانگی کمتر بوده است، گفت: متوسط سرعت اینترنت خانگی ۶.۱ در بهمن ماه به ۵.۳ مگابیت بر ثانیه در اسفند و در فروردین ماه ۵.۴ و اردبیهشت این عدد به ۵.۸ رسید.

وی با اشاره به مصرف شبکه بین المللی کشور در پی شیوع کرونا، افزود: مصرف شبکه بین المللی از عدد ۲.۶ ترابیت بر ثانیه در روز در اسفند ماه به ۳.۲ ترابیت رسید و در فروردین ماه به عدد ۳.۴ رسید و در اردیبهشت به عدد ۳.۱ دهم کاهش پیدا کرده است.

وزیر ارتباطات در ادامه به ترافیک داخلی در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: ترافیک داخلی ما نیز در بهمن ۸۸۰ گیگابیت بر ثانیه بوده است، در اسفند به ۹۲۰ و در فروردین ماه به عدد ۲۲۰۰ گیگا بیت بر ثانیه رسیده که رشد قابل توجه ای داشته و نشان از تمایل مردم به استفاده از محتوای داخلی را نشان می دهد که این عدد در حال حاضر روی ۱۸۰۰ تثبیت شده است.

وزیر ارتباطات در ادامه به وضعیت شبکه پستی در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: در شبکه پستی در فروردین ۹۸ یک میلیون بسته پستی جابجا شده در حالی که این رقم در بهمن ماه سال ۹۸ به ۳ میلیون بسته رسید و در اسفند ماه ۹۸ نسبت به ۹۷، ۴۸ درصد رشد را تجربه کردیم و در فروردین ۹۹ نسبت به مدت مشابه ۱۳۰ درصد و در اردیبهشت ماه نیز ۶۸ درصد رشد در جابجایی بسته های پستی داشته ایم.

وی به یک  نگاه کلی از اثرات کرونا در شبکه ارتباطی کشور اشاره کرد و افزود: استفاده از شبکه ارتباطات کشور ۲ برابر شده  و درآمد شرکت های این حوزه رشد ۴۰ درصدی داشته اند و کیفیت خدمات در ابتدای دوران کرونا کاهش محسوسی داشت اما به مرور زمان وضعیت کیفیت نسبتا عادی شد.

آذری جهرمی تاکید کرد: هدف گذاری هایی که قرار بود در خرداد ماه ۱۴۰۰ به آن برسیم در فروردین ماه ۹۹ به این شاخص ها دست یافتیم و تقریبا یک جهش ۱۵ ماهه در این بخش داشتیم.

وی به اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره کرد و افزود: دو هزار گیگا بیت به ظرفیت شبکه در یک هفته اضافه شد و مخابرات ایران ۴۰ درصد ظرفیت شبکه متروی درون استانی و اپراتورهای موبایل نیز ۴۰ درصد هسته دسترسی پهن باند خود را افزایش دادند.

کد خبر: ۱۹٬۹۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha