صدور گواهی مبدأ به اتاق‌های مشترک واگذار شود
در نشست هم اندیشی روسای اتاق‌های مشترک مطرح شد

صدور گواهی مبدأ به اتاق‌های مشترک واگذار شود

در نشست هم اندیشی روسای اتاق‌های مشترک، کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با تاکید بر اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک، خواستار واگذاری صدور گواهی مبدأ به این اتاق‌ها شد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با تاکید بر ضرورت برگزاری جلسات دوره‌ای این اتاق‌ها گفت: اتاق‌های مشترک متمایزترین ساختار را دارند و همتایی برای آن‌ها وجود ندارد. همه ما باید اهمیت این موضوع را درک کنیم. در صادرات و واردات سه رکن وزارت صمت، وزارت خارجه و اتاق‌های مشترک دخیل هستند. باید با درک اهمیت این جایگاه، ایفای نقش پررنگ‌تری برای این اتاق‌ها مطالبه کنیم.

کیوان کاشفی در نشست هم اندیشی روسای اتاق‌های مشترک و هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر صدور گواهی مبدأ بر عهده اتاق‌های استانی است، ادامه داد: چرا اتاق‌های مشترک نباید گواهی مبدأ صادر کنند؟ در حالی که اتفاقاً آن‌ها بیشتر با امر صادرات درگیر هستند و باید اختیار صدور این گواهی را به اتاق‌های مشترک بدهیم.

کاشفی با بیان اینکه متاسفانه در هر بار تدوین بودجه اتاق، حداقل بودجه به اتاق‌های مشترک اختصاص داده می‌شود گفت: این در حالی است که برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در کشورهای دیگر بودجه لازم دارد. در تدوین بودجه ۱۴۰۲ باید یک جهش بودجه‌ای برای اتاق‌های مشترک رقم بزنیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه با اشاره به گزارش‌های دوره‌ای مرکز پژوهش‌های اتاق ایران درباره وضعیت تجاری و اقتصادی کشورهای مختلف تاکید کرد: این گزارش‌ها بدون هماهنگی با اتاق‌های مشترک تدوین می‌شوند در حالی که اتفاقاً باید اطلاعات دسته اول درباره کشورها را این اتاق‌ها در اختیار مرکز پژوهش‌ها قرار بدهند. متاسفانه ارتباطی بین این مرکز و اتاق‌های مشترک وجود ندارد و این موضوعی است که باید از سوی معاونت بین‌الملل پیگیری شده تا ارتباط برقرار شود.

او با تاکید بر اینکه ما با معضل آمار مواجه هستیم گفت: اطلاعات ریز و جزئی از تجارت با کشورها در دست نیست و باید در اتاق فکری برای آن بکنیم. پیشنهاد من این است که با پیگیری معاونت بین‌الملل، گمرک به اتاق‌های مشترک دسترسی بدهد تا ما بتوانیم این اطلاعات آماری را داشته باشیم.

کاشفی همچنین با انتقاد از اینکه اتاق‌های مشترک به طور اختصاصی کرسی در هیات نمایندگان اتاق ایران ندارند، بیان کرد: در پیش نویس اصلاحیه قانون اتاق ایران از ۳۲۰ کرسی هیات نمایندگان ۲۰۰ کرسی به اتاق‌های استانی و ۱۰۰ کرسی به تشکل‌ها و ۲۰ کرسی نیز به دولتی‌ها اختصاص داده شده است. اما ما این پیشنهاد را مطرح کردیم که ۲۰ کرسی نیز برای اتاق‌های مشترک در نظر گرفته شود تا آن‌ها در یک فرآیند مشخص نمایندگان خود را در هیات نمایندگان انتخاب کنند.

حسین سلاح ورزی، نائب رئیس اول اتاق ایران نیز با اشاره به برگزاری انتخابات اتاق ایران گفت: بر اساس رویه دهه‌های گذشته انتخابات اتاق در اسفندماه برگزار می‌شود. انجمن نظارت بر اساس قانون تشکیل شده و در حال برنامه ریزی است که انتخابات اتاق‌های استانی در اوایل اسفند برگزار شود. حاکمیت و دولت همکاری خوبی دارند که در امورات داخلی اتاق دخالتی نداشته باشند.

او همچنین گفت: در مورد شرایط رأی دهندگان و انتخاب شوندگان پیشنهاداتی وجود داشت که این پیشنهادات به کیفیت انتخابات کمک می‌کند و قرار است در هیات نمایندگان مطرح شود و در صورت تصویب در شورای نظارت بررسی خواهد شد.

در ادامه این نشست تعدادی از روسای اتاق‌های مشترک به بیان نقطه نظرات و انتقادات خود پرداختند. مجید موافق قدیری دبیرکل اتاق یونان گفت: انتظار داریم اگر اتاق در جلسات مرتبط با وزارت خارجه شرکت می‌کند هم نمایندگانی از اتاق‌ها مشترک نیز در این جلسات حاضر باشند و هم خروجی این جلسات به اطلاع اتاق‌های مشترک برسد.

او با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته شکایت‌های زیادی از کلاه‌برداری طرف‌های خارجی از تجار ایرانی به دست اتاق‌های مشترک رسیده است خواستار تشکیل کمیته‌ای در اتاق ایران برای رسیدگی به این موضوع شده و گفت: این کمیته با محوریت معاونت بین‌الملل اتاق هم می‌تواند آموزش کافی درباره قوانین و مقررات به تجار ارائه دهد و هم وکلای زبردست در اختیار آن‌ها قرار دهد.

لیلا رستمی، رئیس اتاق مشترک ایران و بلژیک نیز با انتقاد از اینکه اتاق‌های مشترک دارای هویت رسمی نیستند گفت: باید به اتاق‌های مشترک هویت رسمی داده شود. تقاضای ما این است که با در نظر گرفتن کرسی در هیات نمایندگان به اتاق‌های مشترک هویت رسمی داده شود.

رحیم بنامولایی رئیس اتاق مشترک ایران و لهستان نیز با انتقاد از برخی رویه‌ها گفت: اگر ما هیات تجاری به کشور دیگری اعزام کنیم هزینه‌ها پرداخت نمی‌شود اما اگر اتاق ایران این هیات را اعزام کند نیمی از هزینه‌ها را خودش پرداخت می‌کند. چرا باید اینچنین باشد؟. بزرگ‌ترین مشکل صادرات هزینه بالای حمل‌ونقل است. اقدامات اتاق و سازمان توسعه صادرات در راستای کاهش این هزینه‌ها چه بوده است؟

موسی آقایی، رئیس اتاق مشترک ایران و ازبکستان هم بر ضرورت هم‌افزایی میان اتاق‌های مشترک اشاره کرده و گفت: تعریف پروژه‌های مشترک بین این اتاق‌ها منجر به هم‌افزایی می‌شود.

شاهین اصغری، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و آلمان نیز خواستار برقراری رابطه سیستماتیک بین کمیسیون‌های تخصصی و اتاق‌های مشترک شد. برقرار شود. شرایط امروز به گونه‌ای است که نیازمند دیالوگ با طرف‌های مقابل هستیم. اتاق باید شرایط این را فراهم کند. اگر دیالوگ نباشد شرایط سخت‌تر می‌شود.

غلامحسین جمیلی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران و رئیس اتاق مشترک ایران و فنلاند نیز در پایان این جلسه پیشنهاد کرد با محوریت اتاق ایران یا یکی از اتاق‌های مشترک، ماهانه جلسات شورای روسای اتاق‌های مشترک شود و در آن جلسه صرفاً یک اتاق مشترک گزارشی از مجموعه عملکردها و اقدامات آن اتاق را گزارش دهد تا سایرین این عملکرد را مورد ارزیابی قرار دهند. در نهایت هم نتیجه این ارزیابی در اختیار خود آن اتاق مشترک قرار می‌گیرد تا هر اتاقی بداند مسیر اقدام او تا چه اندازه از نگاه دیگران قابل تأیید است.

کد خبر: ۱۹۷٬۷۸۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha