۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۱
بازار نابسامان یونولیت؛ کارد به استخوان ساختمان رسید
بازار از مازندران گزارش می‌دهد؛

بازار نابسامان یونولیت؛ کارد به استخوان ساختمان رسید

ساری- کمبود مواد اولیه وگرانی یونولیت و مصالح، بازار صنعت ساختمان را در مازندران ملتهب و نابسامان کرده است.

بازار؛ گروه استان‌ها: گرانی و کم شدن یونولیت کارد به استخوان صنعت ساختمان سازی رساند و برخی مشاغل وابسته به این صنعت را قفل کرده است. این وضعیت درحالی است که گرانی ۳۵۰ تا ۴۰۰ درصدی یونولیت مشاغل وابسته به صنعت ساختمان را تحت شعاع قرار دارد و فعالان ساختمان را با مشکل روبه رو کرده است.

در مازندران ۲۳ واحد تولید ایرانیت فعالیت دارد و علاوه بر این واحدهای زیادی متأثر از صنعت ساختمان فعال هستند و طی ماه‌های اخیر گرانی یونولیت‌های چالش‌های فراروی را بیشتر کرده است.

یک فروشنده یونولیت سقفی در مازندران با اشاره به کمبود ماد اولیه اظهار داشت: قیمت یونولیت‌های سقفی طی سه ماه گذشته افزایش چشمگیری یافته است.

قیمت ۱۹۰ تا ۲۳۰ هزار تومانی یونولیت

محمدی با بیان این که چندماه در تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه بودیم و قیمت یونولیت‌های سقفی ۲۵ در ۵۰ سانتی متر و طول دومتری به ۳۷۰ هزار تومان هم رسیده بود، افزود: در ۱۰ روز گذشته تاحدودی مشکل تأمین مواد اولیه رفع شده است.

وی با اشاره به این که در حال حاضر قیمت هر عدد یونولیت ۲۵ در ۵۰ به طول دو متری درب کارخانه ۲۳۷ هزار تومان است، افزود: یونیت یونولیت ۲۰ در ۵۰ نیز ۱۹۰ هزار تومان است.

بازار نابسامان یونولیت در مازندران؛ کارد به استخوان ساختمان رسید

افزایش قیمت یونولیت‌های سقفی و مصالح نرخ و بهای تمام شده ساختمان را افزایش چشمگیری داده است. یک انبوه ساز ساختمان با بیان این که قیمت تمام شده هزینه ساختمان در حال حاضر به ازای هر مترمربع به بیش از ۲۰ میلیون تومان رسیده است، افزود: کمبود و گرانی یونولیت این هزینه‌ها را افزایش داده است.

رکود بازار ساخت و ساز

علی اکبری در گفتگو با خبرنگار بازار رشد شتابان قیمت ارز و دلار را در رشد بی رویه قیمت مصالح مؤثر دانست و گفت: گرانی مصالح ساختمان سبب افت و رکود بازار ساخت و ساز شده و بسیاری از کارگران و فعالان ساختمانی بیکار هستند.

سالانه بیش از ۳۰۰ هزار واحد ساختمانی توسط بخش‌های دولتی و خصوصی در مازندران ساخته می‌شود و گرانی مصالح سبب شده تا فعالان صنعت ساختمان با مشکلات عدیده ای روبه رو شوند.

یونولیت‌ها یکی از کاربردی‌ترین مواد و مصالح در صنعت ساختمان‌سازی هستند که در سال‌های اخیر به شدن مورد توجه قرار گرفته‌اند و محبوبیت بالایی نیز دارند. این مواد به سبب داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی همچون وزن پایین، مقاومت در برابر خوردگی، عایق رطوبت و حرارت بودن، قابلیت بازیافت و … بهترین جایگزین برای مصالح سنتی مانند بلوک‌های سفالی و سیمانی هستند.

سید مسیب موسوی معاون سازمان صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به این که افزایش قیمت ارز از یک سو و وجود مشکل در تأمین مواد اولیه یونولیت، سبب بروز مسائلی در صنعت ساختمان شده است، گفت: چندماه قبل یکی از واحدهای تأمین مواد پتروشیمی که ماده اولیه یونولیت هم به شمار می‌رود در کشور دچار مشکل شد و خط تولید آن به صفر رسید.

وی افزود: صفرشدن خط تولید سبب شد تا تولیدات دیگر واحد پتروشیمی پاسخگوی نیازهای مردم نباشد و از این رو شاهد افزایش ۳۰۰ تا ۳۵۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی در کشور و استان هستیم.

بازار نابسامان یونولیت در مازندران؛ کارد به استخوان ساختمان رسید

صفرشدن خط تولید سبب شد تا تولیدات دیگر واحد پتروشیمی پاسخگوی نیازهای مردم نباشد و از این رو شاهد افزایش ۳۰۰ تا ۳۵۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی در کشور و استان هستیم

وی با بیان این که ۲۳ واحد تولید ایرانیت در استان فعالیت می‌کند، گفت: برنامه ریزی شده تا مواد اولیه مورد نیاز این واحدها تأمین شود تا دچار خلا و کمبود نشویم.

موسوی ادامه داد: طی روزهای اخیر مسئله تأمین مواد اولیه حل شده و قیمت‌ها ثبات گرفته است.

بی تدبیری در بازار سبب نارضایتی مردم است

کمبود مواد اولیه از یک سو و ضعف نظارت‌ها سبب جولان دلالان و افزایش بی رویه قیمت مصالح ساختمانی در مازندران شده است، استاندار مازندران با اظهار این که باید نسبت به تأمین مواد اولیه مورد نیاز اقدام شود تا دچار خلاء و کمبود نشویم، افزود: عدم تدبیر و مدیریت در بازار سبب گلایه و نارضایتی مردم شده است.

سید محمود حسینی پور تصریح کرد: برخی مسائل را با نظارت و مدیریت درست می‌توان تدبیر کرد و نباید به بهانه صفرشدن تولید مواد اولیه، در بازار دچار کمبود و گرانی باشیم.

برخی از تولیدکنندگان صدور مجوز دولت به پتروشیمی برای صادرات بدون عوارض را سبب کمبود مواد اولیه در داخل و التهاب بازار عنوان کردند.

بااین حال متولیان صنعت اعتقاد دارند ریشه این موضوع به ماده‌ای به نام استایرن باز می‌گردد؛ مهرماه شرکتی به نام پتروشیمی پارس در تولید این ماده دچار خلل شد و اکنون تولید آن به دلیل مباحث فنی متوقف است بنابراین از آنجاکه استایرن ماده اولیه پلی استایرن، زرین و فوم است، کمبود تولید اتفاق افتاد که برای رفع این مشکل با وزارت نفت هماهنگی‌های لازم به منظور واردات و جبران در حال انجام است.

کد خبر: ۱۹۷٬۳۷۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 5
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • غلامعلی IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
      2 4
      موادوارداتی واردمیشودهرکس هرقیمتی دوست داره میفروشه لااقل برفروشنگان روی قیمت نظارت شود
    • امید IR ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
      2 1
      وقتی قطار ساخت ۴ میلیون خانه استارت بخوره رکود ساخت و ساز از بین میره
    • اهل اهرم IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
      0 0
      جناب آقای وزیر امور اقتصادی و دارایی..انشاءالله..طرح منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس شمالی. تنگستان ‌.مدنظر قرار گیرد
    • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      0 0
      باید اقتصاد دانان ب خط شوند
    • ناشناس IR ۲۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      0 0
      تنها یونولیت نیست که گرانشده بلکه همه مصالح ساختمانی برای نصب بالابر در خانه‌های طبقه ۱۰۰میلیون پول از بنده خواستند موندم که چه کارکنم