به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، مجید یارندی با اشاره به اینکه اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی شامل دو معاونت عملیات مخابرات هوانوردی و راهبری و همچنین زیرساخت و سامانههای هوانوردی است، گفت: معاونت عملیات مخابرات هوانوردی و راهبری شامل ادارههای عملیات سامانههای جامع دادههای هوانوردی و هواشناسی، برنامه ریزی، دستورالعملها و آموزش عملیاتی، راهبری سیستمهای فرودگاهی و پشتیبانی زیرساختها و بسترهای ارتباطی است و معاونت زیرساخت و سامانههای هوانوردی نیز ادارههای ایجاد و توسعه شبکهها و مرکز داده و سیستمهای جامع فرودگاهی و هوانوردی و نیز بخش امنیت سایبری را شامل میشود.
مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی با بیان اینکه امروز (۲۷ اردیبهشت)، به نام روز جهانی مخابرات هواپیمایی نامگذاری شده است، از برنامه ریزی برای بهره برداری از سامانه پذیرش اشتراکی مسافر (CUPPS) در سال جاری خبر داد و افزود: تجهیزات مورد نیاز این نرم افزار خریداری شده و شرکت فروشنده به نصب و بهره برداری آن در فرودگاههای مشهد و مهرآباد اقدام خواهد کرد و از مزایای این طرح میتوان به صرفه جویی در هزینهها و بی نیازی از تعدد فیزیکی کانترهای پذیرش مسافر و نیز احصای آمار دقیق مسافران اشاره کرد.
مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی به تلاش کارکنان اداره عملیات سامانههای جامع دادههای هوانوردی و هواشناسی طی سال گذشته در مخابره بیش از ۵۳ میلیون انواع پیام هوانوردی شامل سلامت پرواز، اطلاعات هوانوردی و نوتامها و نیز مجوزهای پروازی و پیامهای هواشناسی خبر داد و گفت: در سال ۲۰۱۹ از طریق AFTN به افزایش سه درصدی (یک میلیون و ۳۰۰ هزار پیام) در تبادل پیام از طریق هشت مدار بین المللی و ۹۷ مدار داخلی دست یافتیم.
وی افزود: همچنین از آغاز سال ۲۰۲۰ تاکنون ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار پیام در شبکه مخابرات هوانوردی مبادله شده است و در خدمتی دیگر مغایرتهای صورتحساب پروازهای عبوری با همکاری اداره کل بازرگانی و سرمایه گذاری از طریق اطلاعات این شبکه مورد شناسایی قرار گرفته است.
وی همچنین با اشاره به فراهم شدن مقدمات نصب سامانه به روز تبادل پیامهای هوانوردی (AMHS) گفت: سال گذشته جلساتی را با شرکتهای روسی ارایه دهنده این سامانه برگزار کردیم و امیدواریم امسال با وجود مشکلات ناشی از شیوع کرونا بتوانیم این سامانه را نصب و بهره برداری کنیم.
یارندی در تشریح اقدامات و برنامههای اداره برنامه ریزی، دستورالعملها و آموزش عملیاتی نیز افزود: این اداره سال گذشته بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۸ ساعت دوره و پودمان آموزشی را برگزار کرده که نسبت به سال ۹۷ رشد ۲۴ درصدی را نشان میدهد. طبق نظرسنجیهای انجام شده در حیطه محتوا ۸۷.۱۷ درصد رضایتمندی را شاهد بوده ایم که نسبت به سال ۹۷ حدود چهار درصد رشد نشان میدهد و نیز به رشد ۲۳ درصدی در استفاده از استاد همکار و افزایش ۲۵ درصدی در تنوع عناوین آموزشی دست یافته ایم و همچنین سه دوره تخصصی مجازی را نیز به مدت ۴۰ ساعت برگزار کرده ایم.
وی به پیش بینی و تصویب ۶۰ دوره پودمانی جدید اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی نیز اشاره کرد و گفت: این دورهها امسال آغاز میشود که نیاز سالهای آتی اداره کل در آنها لحاظ شده است و همچنین برای ممیزی مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی با رویکرد جدید و ایجاد داشبورد مدیریتی برای تصمیم گیری بهتر در سطح ستاد و فرودگاهها برنامه ریزی کرده ایم.
یارندی یکی از مهمترین اقدامات اداره راهبری سیستمهای فرودگاهی در سال ۹۸ را بروز رسانی نرم افزار اعلان پرواز (FIDS) برای ۳۱ فرودگاه کشور عنوان کرد و افزود: در این مسیر همچنین میتوان به ارایه ۳۹۰۴ سرویس خدمات پشتیبانی نرم افزاری، ارایه سرویس دورهای فکس و تلفن سانترال (۱۵۲ دستگاه) ارایه سرویسهای سخت افزاری اسکنر و پرینتر (۳۳۲ دستگاه)، خدمات مرتبط با آنتی ویروس، بازیابی رمزهای عبور کاربران و برطرف کردن اشکالات و آموزش کاربران در ستاد و فرودگاهها اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه اداره پشتیبانی زیرساخت و بسترهای ارتباطی در سال ۹۸ عملکرد درخشانی داشته است، گفت: از جمله اقدامات این اداره طی سال گذشته میتوان به ارتقای اتوماسیون هشت فرودگاه و ستاد، تجهیز تمام فرودگاهها به دستگاه ثبت چهره برای حضور و غیاب به جای اثر انگشت و ارایه سرویس پشتیبانی از تلفنهای VOIP در ستاد و فرودگاهها اشاره کرد.
مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی افزود: امسال برای ارتقای نرم افزار اتوماسیون اداری سایر فرودگاه ها، مستندسازی ارتباطات و فیبر نوری فرودگاهها و نیز یکپارچه سازی سامانه حضور و غیاب برنامه ریزی کرده ایم.
یارندی با بیان اینکه یکی از توفیقات مهم اداره ایجاد و توسعه شبکهها و مراکز داده طی سال ۹۸، ارایه اینترنت ایزوله و ایمن برای بخشهای مختلف ستادی و نیز مدیران و معاونان فرودگاهها بوده است، گفت: سال گذشته سامانه ۱۹۹ را برای اطلاع رسانی به مسافران در ۱۷ فرودگاه از جمله فرودگاههای یزد، بندرعباس، بوشهر، ارومیه، همدان، بیرجند، سنندج، بجنورد، ایلام، شهرکرد و اراک راه اندازی کردیم و امسال نیز برای تجهیز چهار فرودگاه دیگر به این سامانه برنامه ریزی شده است.
وی همچنین به شرکت موثر در اجلاسیههای امنیت سایبری و AMC به میزبانی اردن طی سال ۹۸ اشاره کرد و افزود: امسال نیز نمایندگان ما در این اجلاس حضوری فعال خواهند داشت.
مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی گفت: از دیگر اقدامات انجام شده توسط اداره ایجاد و توسعه شبکهها و مراکز داده میتوان به برگزاری ویدیو کنفرانس سراسری شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران پیش از بحران کرونا و پس از بحران، تامین تجهیزات روتینگ و سوئیچینگ فرودگاهها و نیز خریداری و توزیع تجهیزات ذخیره سازی و سوئیچهای مربوط برای فرودگاه ها، اصلاح ساختار شبکه فیبر نوری ستاد، راه اندازی تجهیزات NEXUS، FLEXPOD و رک پرظرفیت مرکز داده ساختمان ستادی اشاره کرد. همچنین UPS ستاد و ۳۷ فرودگاه کشور خریداری شده است که امسال مورد بهره برداری قرار میگیرند.
وی افزود: در آینده نزدیک شاهد بهره برداری رسمی تکمیل و توسعه مرکز عملیات شبکه NOC مرکز داده ساختمان ستادی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران خواهیم بود.
یارندی با اشاره به اینکه اداره سیستمهای جامع فرودگاههای و هوانوردی متولی تمام نرم افزارهای شرکت است، اضافه کرد: از اقدامات سال ۹۸ این اداره میتوان به همکاری با معاونت برنامه ریزی شرکت برای استقرار و نصب نرم افزار بودجه ریزی عملیاتی و نیز بهره برداری از سامانه ارزیابی عملکرد و مدیریت دانش با همکاری دفتر معاونت مدیریت راهبردی اشاره کرد.
مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی همچنین با بیان اینکه در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از سامانه جامع آماری مشتمل بر مارت پروازی، مارت اطلاعات فرودگاهها و نیز منابع انسانی و منابع مالی خواهیم بود، گفت: اطلاعات به شکل اتوماتیک از سایر سامانهها وارد این سامانه میشود و شامل داشبوردهای مدیریتی لازم است.
یارندی افزود: از دیگر اقدامات سیستمهای جامع فرودگاههای و هوانوردی میتوان به اصلاح و ایجاد فرایندهای جدید الکترونیکی بر بستر BPMS اشاره کرد. همچنین این اداره با همکاری دفتر مدیریت ایمنی شرکت مقدمات ایجاد سامانه جامع مدیریت ایمنی (SMS) را فراهم کرده که این سامانه امسال به بهره برداری خواهد رسید.
وی اضافه کرد: از دیگر اقدامات این اداره میتوان به برنامه ریزی برای ایجاد سامانه یکپارچه فروش کالا و خدمات تجاری جهت اتصال یکپارچه همه غرف تجاری فرودگاهها و ایجاد سامانه جامع بازرگانی اشاره کرد که اشکالات فعلی موجود در محاسبه عوارض فرودگاهی و هوانوردی را به طور کامل برطرف میکند.
مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی در خصوص اقدامات برای ارتقای امنیت سایبری نیز گفت: از جمله این اقدامات میتوان به راه اندازی مرکز پایش عملیات امنیتی در ستاد و فرودگاههای مشهد، مهرآباد، اصفهان، تبریز و کرمان برای بررسی همه اطلاعات شبکه از لحاظ مخاطرات امنیتی اشاره کرد و امسال فرودگاه شیراز نیز به این سامانه اضافه خواهد شد.
یارندی همچنین افزود: سال ۹۸ با جذب اعتبارات سرمایهای توانستیم بخش زیادی از تجهیزات زیرساختی و شبکه ارتباطی را فراهم کنیم که این روند تکمیلی در سال جاری ادامه مییابد. همچنین سال گذشته توانستیم بخش زیادی از نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی را تامین کنیم.
نظر شما