۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۳
افزایش ۳۰۰۰ تومانی قیمت میلگرد در ۲ هفته

افزایش ۳۰۰۰ تومانی قیمت میلگرد در ۲ هفته

روز گذشته با تداوم افزایش افسارگسیخته و تهاجمی قیمت آهن‌آلات مواجه بودیم.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، شنیده‌ها حاکی است که روز گذشته با تداوم افزایش افسارگسیخته و تهاجمی قیمت آهن‌آلات مواجه بودیم به‌گونه‌ای که علاوه‌بر مسائل جاری کشور، معاملات شمش عرضه شده در بورس کالا نیز به افزایش شتاب‌زده قیمت‌ها منجر شد، به طوری که برخی کارخانه‌ها فروش خود را بستند و برخی قیمت دوم‌ و سوم نیز اعلام کردند.

بازار ارز روز گذشته نیز با روند افزایشی توأم بود و قیمت دلار با عبور از نیمه کانال ۳۹ هزار تومان در نزدیکی کانال ۴۰ هزار تومان در نوسان بود به طوری که در پایان روز هر دلار در بازار آزاد ۳۹ هزار و ۶۷۰ تومان معامله شد.

تحلیل روزانه بازار آهن
روز گذشته در بازار میلگرد افزایش ۱۰۰ الی ۱۰۰۰ تومانی را مشاهده کردیم که کف قیمت میلگرد آجدار را در محدوده ۱۷ هزار و ۸۰۰ الی ۱۸ هزار تومان قرار داد و براساس شنیده‌ها سقف قیمت این محصول نیز ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان برآود شد.

نرخ متوسط میلگرد حدود ۱۸ هزار و ۴۸۰ تومان اعلام شد که بیانگر افزایش ۵۹۰ تومانی این محصول در یک روز است. طبق این آمار در مدت دو هفته قیمت میلگرد حدود ۱۷ درصد افزایش قیمت داشته و از ۱۵ هزار و ۸۲۰ تومان به ۱۸ هزار و ۴۸۰ تومان رسیده است که رقمی معادل ۲ هزار و ۶۴۰ تومان برآورد شد.

قیمت ورق گالوانیزه روز گذشته نیز افزایش ۴۰۰ تومانی داشت، ورق روغنی عمدتا ثابت بود و ورق رنگی هم در چند کارخانه حدود ۲ هزار تومان افزایش داشت و چند کارخانه هم ثبات داشتند. قیمت روز ورق سیاه نیز در اکثر کارخانه‌ها افزایش ۱۰۰ الی ۶۰۰ تومان اعلام شد.

افزایش تهاجمی قیمت‌ها در بازار آهن در قیمت نبشی وقیمت ناودانی ایرانی و اروپایی نیز چشمگیر بود به طوری که این نوسان بین ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ تومان برآورد شد، به طوری که کف قیمت از ۱۸ هزار و ۴۰۰ تا بیش از ۲۰ هزار تومان اعلام شد.

همچنین قیمت قوطی پروفیل جهش چشمگیری داشت که ۳۰۰ الی ۱۵۰۰ تومان اعلام شد، قیمت پروفیل ضخامت ۲ میلیمتر حدود ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان گزراش شد و افزایش قیمت لوله داربستی، گازی، مبلی و سایر لوله‌ها نیز ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ تومان بود.

قیمت تیرآهن نیز با افزایش مداوم و روزانه جزو محصولاتی است که جهش قیمت داشت به طوری که روز گذشته نیز نوسان این محصول بین ۲۰ الی ۱۵۰ هزار تومان اعلام شد و بیشترین نوسان هم در تیرآهن سایز ۱۴ مشاهده شد.

گزارش‌ها از بورس کالای روز گذشته نیز حاکی از معامله صد درصدی شمش بلوم عرضه شده در بورس کالا است، به طوری که کل ۶۸ هزار و ۹۶۰ تن شمش با نرخ نهایی ۱۵ هزار و ۳۱۳ تومان به فروش رسید. این در حالی است که قیمت شمش در ابتدای شهریور ماه حدود ۱۲ هزار و ۳۶۵ تومان اعلام می‌شد که بیانگر افزایش ۲۴/۵ درصدی معادل ۳ هزار و ۳۵ تومانی قیمت این محصول در مدت سه ماه است.

طبق آمار شمش صادراتی ایران نیز حدود ۴۶۵ دلار در هر تن برآورد شد، این امر خود عاملی برای افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی به شمار می‌رود. در کنار این، کمبود مواد اولیه، التهابات نرخ ارز و بهبود نسبی بازارهای صادراتی از دیگر پارامترهایی است که اوضاع فعلی بازار آهن و فولاد را رقم زده است.

براساس آنچه از نوسانات بازار آهن و فولاد در یک هفته پایانی آذرماه مشاهده می‌شود، رکورد قیمتی آهن در بازار آزاد و بورس کالا شکسته شد. این درحالی است که اوضاع تقاضا همچنان ضعیف گزارش می‌شود. قطعی گاز صنایع فولادی، کاهش یا توقف تولید محصولات اولیه و افزایش روزانه قیمت دلار و احتمال تداوم این شرایط تا هفته‌های آتی از مهمترین فاکتورهای تحرک بازار به شمار می‌رود.

در چنین اوضاعی ترس از کمبود محصول اولیه بین تولیدکنندگان و تعطیلی واحدهای تولیدی، افزایش قیمت شمش بلوم، آهن اسفنجی و محصولات پایین‌دست زنجیره را در بر داشت و این عدم تقاضای مؤثر بازار آهن را در رکود تورمی عمیقی فروخواهد برد.

گزارش‌ها حاکی است که برای عرضه ۳۵ هزار تنی آهن اسفنجی در عرضه هفته جاری حدود ۱۱۵ هزار تن تقاضا ثبت شد که بیانگر کاهش چشمگیر تولید این محصول و نگرانی تولیدکنندگان از توقف تولیداتشان است. استقبال از این محصول در بورس به رسیدن قیمت این محصول به ۱۰ هزار و ۸۰ تومان منجر شد، این درحالی است که سقف نرخ آهن اسفنجی در سالجاری ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان بود.

با این اوصاف و در صورت تداوم روند افزایشی نرخ آهن اسفنجی پیش‌بینی می‌شود نرخ آهن آلات نیز در هفته‌های پیش رو افزایشی باشند. با این حساب افزایش نرخ آهن اسفنجی افزایش قیمت شمش را در پی خواهد داشت، به طوری که با در نظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده و کارمزد و ارکان بورس کالا و نیز تحویل درِ کارخانه نرخ این محصول در هر کیلو به ۱۶ هزار و ۹۵۰ تومان می‌رسد.

در پایان باید گفت افزایش قیمت در کلیه واحدهای زنجیره فولاد در حالی در روزهای پایانی پاییز رخ داده است که رکود مصرفی عمیقی در بازار حاکم است و از آنجایی که فصل زمستان را پیش رو داریم بعید به نظر می‌رسد در روزهای نزدیک و نه‌چندان دور، تقاضای داخلی و نیز روند صادرات بهبود بیابد که این اوضاع رکود تورمی در بازار داخلی را تشدید خواهد کرد.

کد خبر: ۱۹۵٬۲۵۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha