به گزارش بازار، بسیاری از معاملهگران بازار ارزهای دیجیتال همواره به دنبال یافتن یک استراتژی کارآمد برای معاملات خود هستند. پرایس اکشن نه تنها برای معاملهگران حرفهای، بلکه برای معاملهگران تازهکار نیز به خوبی عمل میکند. این استراتژی به معاملهگران کمک میکند تا در طول زمان سودهای ثابتی کسب کنند. پرایس اکشن در واقع رفتار قیمت است و میدانیم که قیمت، پایه و اساس تمام تحلیلهای تکنیکال است. در این مقاله قصد داریم در مورد مهمترین محورهای بوجود آورنده پرایس اکشن صحبت کنیم؛ اما پیش از آن، نیاز است بدانیم پرایس اکشن چیست.
پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن Price Action یک استراتژی معاملاتی است که از آن برای تجزیه و تحلیل رفتار بازار و شناسایی موقعیتهای ورود و خروج استفاده میشود. به عبارتی دیگر این استراتژی عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار است. یک معاملهگر پرایس اکشن فقط قیمت و حرکات آن را بدون استفاده از اندیکاتور بررسی میکند. از دیدگاه یک معاملهگر پرایس اکشن، زمانی که خریداران علاقه بیشتری به هر دارایی خاص داشته باشند، از نظر روانی مایل به پرداخت هر آنچه که فروشندگان ارائه میدهند، خواهند بود. هر چه این علاقه ادامه پیدا کند، قیمتها بالاتر میروند و در نتیجه روند، صعودی میشود. تجزیه و تحلیل نمودارهای قیمت به معاملهگران کمک میکند تا نقاط ورود و خروج را پیدا کنند.
۵ محور بوجود آورنده پرایس اکشن
هدف اصلی از معاملات Price Action، توصیف وضعیت بازار و روندها است. اجزای اصلی و تشکیل دهنده پرایس اکشن به چند قسمت تقسیم میشوند که در ادامه به آن میپردازیم.
نمودار شمعی چیست؟
نمودار شمعی نوعی نمودار قیمت است که در تجارت برنج ژاپنی در قرن هجدهم به وجود آمد. اکثر معاملهگران پرایس اکشن از این نوع نمودار استفاده میکنند. کندلهای سبز نشان دهنده تغییرات مثبت قیمت و کندلهای قرمز نشان دهنده تغییرات منفی قیمت هستند. نمودار شمعی یک نمایش گرافیکی است که اطلاعاتی را درباره زمان باز و بسته شدن قیمت و بیشترین و کمترین قیمت در یک بازه زمانی مشخص نشان میدهد. معمولاً زمانی که قیمت بسته شدن، بالاتر از قیمت باز شدن باشد، کندل سبز رنگ است و وقتی قیمت بسته شدن، کمتر از قیمت باز شدن باشد، کندل قرمز است. البته این رنگها قابل تنظیم هستند و به پلتفرمی که در آن معامله میکنید بستگی دارد.
بازار گاوی و خرسی چیست؟
در دنیای سرمایه گذاری، اصطلاحات "گاو" و "خرس" اغلب برای اشاره به شرایط بازار استفاده میشود. این عبارات نحوه عملکرد بازارها را به طور کلی توصیف میکنند. جهتگیری بازار تاثیر زیادی بر سبد سرمایهگذاری شما دارد؛ بنابراین درک اینکه چگونه هر یک از این شرایط میتواند بر سرمایه گذاری شما تاثیر بگذارد، مهم است. بازار گاوی بازاری است که قیمت در آن در حال افزایش است و شرایط اقتصاد در آن به طور کلی مساعد است. این بازار با افزایش مداوم قیمتها مشخص میشود. در چنین مواقعی سرمایهگذاران اغلب باور دارند که روند صعودی در بلند مدت ادامه خواهد داشت. در مقابل، بازار نزولی بازاری است که در حال کاهش است. بازار گاوی و خرسی تاثیر زیادی در معاملات Price Action دارند.
در بازار صعودی تقاضا زیاد و عرضه کم است؛ به عبارتی دیگر بسیاری از سرمایهگذاران مایل به خرید هستند اما تعداد کمی از آنها حاضر به فروش دارایی خود هستند. در نتیجه با رقابت سرمایهگذاران برای به دست آوردن سهام موجود، قیمت سهام افزایش خواهد یافت. در بازار نزولی برعکس است و افراد، بیشتر تمایل به فروش دارند. تقاضا به طور قابل توجهی کمتر از عرضه است و در نتیجه قیمت سهام کاهش می یابد.
از آنجایی که بازار برآیند احساسات معاملهگران مختلف است؛ روانشناسی و احساسات سرمایهگذاران بر افزایش یا سقوط بازار تأثیر میگذارد. در یک بازار صعودی، سرمایهگذاران به امید به دست آوردن سود، مشارکت میکنند؛ اما در طول یک بازار نزولی، احساسات بازار منفی است. سرمایهگذاران در حالی که منتظر حرکت مثبت در بازار هستند دچار ترس شده و از بازار خارج میشوند. این خارج شدن با نقد کردن داراییها و فروش آنها همراه است. معاملهگران پرایس اکشن که با روانشناسی بازار آشنایی دارند میتوانند در هر شرایطی از بازار سود کسب کنند.
حمایت و مقاومت چیست؟
در استراتژی Price Action، شناختن حمایت و مقاومت بسیار مهم است. عده زیادی از معاملهگران، حمایت و مقاومت را یک خط در نظر میگیرند؛ ولی باید توجه داشت که مقاومت و حمایت در واقع یک ناحیه هستند. این محدودهها خرید و فروش بیش از حد را نشان میدهند. حمایت یک سطح قیمتی در نمودار معاملاتی است که قیمت دارایی بیشتر از آن کاهش پیدا نمیکند؛ در واقع با رسیدن قیمت به این سطوح انتظار بازگشت قیمت به سمت بالا را داریم. در نواحی حمایتی، خریداران تمایل بیشتری به خرید دارند و فروشندگان برای فروش مردد هستند؛ در نتیجه تقاضا افزایش مییابد و در پی آن قیمت نیز بالا میرود.
از سوی دیگر مقاومت یک ناحیه قیمتی است که از افزایش قیمت دارایی جلوگیری میکند؛ به عبارتی با نزدیک شدن کندلها به این نواحی انتظار بازگشت قیمت به سمت پایین را داریم. در محدوده مقاومتی فروشندگان، بیشتر از خریداران هستند و وقتی عرضه بیشتر از تقاضا شود، قیمت پایین میآید.
معاملهگران پرایس اکشن با مشاهده رفتار قیمت در نواحی مقاومت و حمایت تصمیم به باز کردن پوزیشن خرید و فروش میگیرند. این نواحی ممکن است توسط قیمت شکسته شوند؛ در این صورت انتظار داریم قیمت تا سطح حمایت یا مقاومت بعدی پیش برود. معاملهگران پرایس اکشن با مشاهده نشانههای شکست حمایت و مقاومت، بر اساس استراتژی خود وارد معامله میشوند.
جمعبندی
پرایس اکشن یا رفتار قیمت یک استراتژی عالی برای بازارهای مالی به خصوص ارز دیجیتال است. معاملهگران از نمودارهای شمعی یا کندلاستیکها برای مشاهده رفتار قیمت و تحلیل آن استفاده میکنند. سطوح حمایت و مقاومت در Price Action از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که کندلها همیشه به این سطوح واکنش نشان میدهند. یک معاملهگر پرایس اکشن با استفاده از این نواحی و تحلیل رفتار قیمت، اقدام به خرید یا فروش میکند. بازارهای خرسی و گاوی نقش مهمی در تصمیمگیری معاملهگران پرایس اکشن دارند. یک معاملهگر خوب، روانشناسی بازار را میشناسد و به خوبی میداند که در روندهای نزولی و صعودی چگونه رفتار کند تا در هر شرایطی از بازار سود کسب کند.
برای کسب اطلاع از تکنیکهای تحلیلی در بازار ارز دیجیتال و خرید و فروش بیش از ۱۰۰ ارز در یک بازار با حجم معاملات بالا، امن و معتبر میتوانید به وبسایت و یا اپلیکیشن ارز دیجیتال والکس مراجعه کنید.
نظر شما