۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۱
تحلیل روزانه بازار آهن

تحلیل روزانه بازار آهن

شیب ملایم افزایش قیمت آهن آلات روز گذشته نیز تداوم داشت اما در عین حال شمار زیادی از مبادی فروش قیمت محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، شیب ملایم افزایش قیمت آهن آلات روز گذشته نیز تداوم داشت اما در عین حال شمار زیادی از مبادی فروش قیمت محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند.

بازار ارز نیز در کف کانال ۳۶ هزار تومانی نوسانات نامحسوسی داشت به طوری که هر دلار در بازار آزاد روز گذشته با کمی افزایش حدود ۳۶ هزار و ۳۰۰ تومان به فروش رسید.

با نزدیک شدن به پایان هفته همچنان شاهد نوسانات افزایشی در برخی از مبادی فروش از جمله میلگرد آجدار بودیم اما غالب شرکت‌ها در این بازار ثبات قیمت داشتند، افزایش قیمت میلگرد هم در شماری از شرکت‌ها بین ۵۰ الی ۱۵۰ تومان اعلام شد؛ علاوه‌براین چند کارخانه میلگرد از جمله فایکو، ابرکوه و... حدود ۵۰ الی ۲۰۰ تومان کاهش قیمت داشتند.

نوسانات افزایشی برخی سایزهای تیرآهن شاخه‌ای به ویژه در تیر ذوبی همچنان مشهود بود و از ۱۰ الی ۱۰۰ هزار تومان اعلام شد، چند کارخانه هم بدون تغییر اعلام قیمت کردند. قیمت نبشی و ناودانی هم در اکثر کارخانه‌ها ثابت بود و نبشی کارخانه نستا افزایش ۱۰۰ تومانی داشت.

قیمت روز پروفیل آهن نیز در شمار زیادی از کارخانه‌ها ثابت بود ولی چند شرکت نوسانات افزایشی و کاهشی نیز داشتند. قیمت لوله گازی، داربستی، مبلی و ... همچنان ثابت بود و کلیه کارخانه‌ها بدون تغییر قیمت بودند.

قیمت ورق روغنی، گالوانیزه و رنگی کماکان ثابت اعلام شد؛ ورق سیاه نیز به همین منوال بود و در اکثر شرکت‌ها ثابت بود اما ورق سیاه فولاد مبارکه همچنان در برخی سایزها افزایش ۵۰ تومانی داشت اما برخی ضخامت‌ها هم ۵۰ الی ۲۰۰ تومان کاهش داشتند.

گزارش‌ها از بورس کالای روز گذشته حاکی است که روز گذشته در مجموع حدود ۱۱۴ هزار و ۷۷۷ تن محصول فولادی روی تابلو معاملات قرار گرفت. از این میزان حدود ۹۲ هزار و ۱۸۲ تن به میلگرد اختصاص داشت که ۷۸ هزار و ۶۴۲ تن تقاضا برای آن ثبت شد. نرخ میانگین میلگرد این محصول روز گذشته ۱۴ هزار و ۵۲۸ تومان برآورد شد.

اخباری که شنیده می‌شود از کمبود گاز در این بازه زمانی و چالش‌های پیش‌رو حکایت دارد. به طوری که محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز در این زمینه اظهار کرد: روزانه ۸۳۰ میلیون متر مکعب گاز تصفیه شده به شبکه سراسری گاز تحویل داده می‌شود و طی چند روز آتی هم قرار است ۱۰ الی ۲۰ میلیون متر مکعب در وضعیت تولید قرار می‌گیرد.

وی از افزایش ۶ درصدی مصرف گاز در شش ماه نخست سال خبر داد و افزود: در مقایسه با سال گذشته مصرف گاز ۶ درصد افزایش داشته که ۷۱ درصد آن به بخش خانگی اختصاص دارد و مابقی نیز در بخش صنعت استفاده شده است.

به اظهار جولایی، زمستان سال گذشته مصرف گاز در ادارات ۶۰۰ میلیون مترمکعب بوده است اما پس از ابلاغ بخشنامه پایش ادارات و اجرای این بخشنامه ده درصد از میزان مصرف در این بخش‌ها کاسته شد.

وی افزود: براساس این ابلاغیه بخش‌های پرمصرف مشمول جریمه شدند؛ یکی از این بخش‌ها اداره وزارت نفت در تهران بود که به دلیل به‌توجهی به اخطارها، گاز آنها قطع شد.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز از تعیین تعرفه‌های جدید قبوض گاز خبر داد و گفت: سه پله اول که مختص مصرف متعارف است تغییر خاصی لحاظ نخواهد شد، پلکان چهارم تا دهم به مشترکان پرمصرف اختصاص دارد، پلکان یازدهم و دوازدهم هم مختص مشرکین بسیار پرمصرف است و مبلغی براساس قیمت صادراتی بین ۵ الی ۶ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه بیان کرد: حدود ۶۴ درصد از مشترکین در ۳ پلکان اول قرار دارند که ۳۵ درصد مصرف مختص آنهاست اما ۳۵ درصد از مشترکین ۶۰ درصد مصرف دارند و نزدیک به ۲ درصد هم حدود ۵/۵ درصد مصرف دارند که جزو پرمصرف‌ها به شمار می‌روند.

رحمانی همچنین بیان کرد: در ۴ ماه زمستان سال گذشته حدود ۲ میلیارد مکعب گاز توسط پرمصرف‌ها استفاده شد که براساس قانون مشمول جریمه هستند؛ سه پلکان متعارف هم بدون تغییر تعرفه خواهند بود.

وی در پایان افزود: مصوبه مذکور از ۱۶ آذرماه به مرحله اجرا رسیده است و مشترکینی که مصرف گازشان در حد متعارف است، رایگان خواهد بود.

کد خبر: ۱۹۲٬۷۷۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha