بازار؛ گروه راه و مسکن: دریافت وام مسکن روستایی توسط متقاضیان همچنان داستان پیچیده ای به خود گرفته است و عدم ابلاغ اصلاحیه مصوبه دولت به بانک ها باعث شده تا روند پرداخت تسهیلات به کُندی صورت بگیرد.
هیئت وزیران در ۹ آبان ماه جاری و به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مصوبه پرداخت تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در سال ۱۴۰۱ را اصلاح و مقرر کرد ۹ بانک عامل برای اجرا آنرا به استان ها ابلاغ کنند.
حال با گذشت بیش از سه هفته این اصلاحیه هنوز ابلاغ نشده و برخی از بانک ها به همین دلیل و علیرغم تشکیل پرونده و معرفی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سیستم بانکی به همین بهانه از پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی و حتی برخی از متقاضیان که وام ۱۰۰ میلیونی را دریافت کرده اند و منتظر مرحله دوم این وام هستند طفره می رود.
بر اساس این مصوبه هیئت دولت، سقف فردی تسهیلات از ابتدای سال ۱۴۰۱ با رعایت مقررات ملی ساختمان برای حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان (برای دوره مشارکت مدنی و فروش اقساطی) با بازپرداخت ۲۰ سال تعیین شد.
در این مصوبه مقرر شد تا متقاضیانی که از تسهیلات بانکی طرح ویژه نوسازی و بهسازی در روستاها تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان استفاده کرده اند بتوانند ۱۰۰ میلیون تومان دیگر نیز دریافت کنند. اما همین مساله عدم ابلاغ اصلاحیه از سوی دولت باعث شده تا بانک ها در پرداخت تسهیلات به جای سفته زنجیره ای با اخذ تضامین بر اساس دستورالعمل وام های خُرد بانک مرکزی به این موضوع تن دهند. همین مساله باعث شده تا در پرداخت ها کُندی پرداخت تسهیلات به خوبی دیده شود.
متقاضیانی که از ۲۵ آبان ۱۴۰۰ به بعد پروانه گرفتند و ساخت واحد را شروع کردند مشمول این وام می شوند. برخی افراد ۱۰۰ میلیون تومان را در ابتدای کار دریافت کرده اند و مابه التفاوت آن را هم دریافت خواهند کردند. اما عدم ابلاغ اصلاحیه باعث شده تا برخی از متقاضیان وام مسکن روستایی به دلیل نداشتن تضامین لازم همچنان منتظر ابلاغیه و ارائه سفته زنجیره ای به بانک ها بمانند
بر اساس اصلاحیه متقاضیانی که از ۲۵ آبان ۱۴۰۰ به بعد پروانه گرفتند و ساخت واحد را شروع کردند مشمول این وام می شوند که برخی افراد ۱۰۰ میلیون تومان را در ابتدای کار دریافت کرده اند و مابه التفاوت آن را هم دریافت خواهند کردند. اما عدم ابلاغ اصلاحیه باعث شده تا برخی از متقاضیان وام مسکن روستایی به دلیل نداشتن تضامین لازم همچنان منتظر ابلاغیه و ارائه سفته زنجیره ای به بانک ها بمانند.
آنطور که اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرده است تمام متقاضیانی که از ۲۵ آبان ۱۴۰۰ به بعد پروانه ساخت اخذ کرده اند و ساخت واحد مسکونی را شروع کردند مشمول این وام می شوند که برخی افراد ۱۰۰ میلیون تومان را در ابتدای کار دریافت کرده اند و مابه التفاوت آن را هم دریافت خواهند کردند. تاکنون۲ هزار متقاضی دریافت وام داشته اند که آمار خوبی است. بانک های عامل همکاری خوبی داشتند. در سفته زنجیره ای وقفه ای ایجاد شده بود که قرار است فردا طی جلسه ای با خاندوزی وزیر اقتصاد رفع شود.
وی افزود: تمام افرادی که در روستاها در کاربری مسکونی پروانه می گیرند می توانند از این تسهیلات استفاده کنند. طبق قانون سالانه ۲۰۰ هزار وام ۲۰۰ میلیونی به واحدهای مسکن روستایی اختصاص می یابد.
مجید جودی، معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفته است که طبق آمار ۵۶ هزار نفری که وام ۱۰۰ میلیونی گرفتند برای دریافت ۱۰۰ میلیون تومان دیگر وام ۲۰۰ میلیونی ساخت مسکن روستایی به بانک معرفی میشوند.
جودی درباره اینکه برخی هموطنانی که وام ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت کرده و درخواست دارند تا از ۱۰۰ میلیون دیگر هم بهرهمند شوند، گفت: تصمیمات جدید در این خصوص به زودی ابلاغ خواهد شد، براساس مصوبه شهریورماه دولت محترم با حمایت ویژه آقای رئیس جمهور و پشتیبانی دولت مصوب کردند وام از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند.
امیدواریم دولت واحدهای نیمه کاره را در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دهد چرا که برخی از واحدهای مسکونی ماههاست که با دریافت ۱۰۰ میلیون تومان وام واحدهای مسکونی خود را تا مرحله سفت کاری رسانده اند و حالا منتظر ۱۰۰ میلیون تومان دیگر هستند تا بتوانند از این مرحله عبور کرده و واحد مسکونی خود را برای سکونت آماده کنند
برخی از متقاضیان وام مسکن روستایی در تماس با خبرگزاری بازار اعلام کرده اند که واحدهای مسکونی آنها با دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی و طبق وعده های داده شده صورت گرفته است بنابراین امیدواریم که تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی طبق اصلاحیه صورت گرفته هر چه سریعتر پرداخت شود.
آنان می گویند: امیدواریم دولت واحدهای نیمه کاره را در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دهد چرا که برخی از واحدهای مسکونی ماههاست که با دریافت ۱۰۰ میلیون تومان وام واحدهای مسکونی خود را تا مرحله سفت کاری رسانده اند و حالا منتظر ۱۰۰ میلیون تومان دیگر هستند تا بتوانند از این مرحله عبور کرده و واحد مسکونی خود را برای سکونت آماده کنند. اما پرداخت وام به این متقاضیان هنوز در اولویت دولت و بانک ها نیست.
نظر شما