۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۷
بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات صنعت برق کشور بومی‌سازی شده است
وزیر نیرو:

بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات صنعت برق کشور بومی‌سازی شده است

وزیر نیرو از بومی‌سازی بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات صنعت برق کشور خبرداد و گفت: در این دوره از نمایشگاه دستاوردهای عرضه شده شرکت‌های داخلی در مقایسه با سال‌های گذشته قابل توجه و بی‌نظیر است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، علی‌اکبر محرابیان صبح امروز در حاشیه افتتاح و بازدید از بیست‌ودومین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی صنعت برق ایران در جمع خبرنگاران، به استقبال قابل توجه تولیدکنندگان و محققان داخلی از این دوره از نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه بیست‌ودوم صنعت برق ایران شاهد حضور شرکت‌ها و نمایندگان برخی از کشورهای خارجی هستیم.

وزیر نیرو در ادامه به حضور فعال شرکت‌های داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این دوره از نمایشگاه اشاره کرد و افزود: خوشبختانه دستاورد شرکت‌های داخلی در مقایسه با سال‌های گذشته قابل توجه و بی نظیر است.

وی ضمن ابراز خرسندی از بومی‌سازی و داخلی‌سازی برخی از قطعات این صنعت در کشور گفت: برای نخستین بار شاهد بومی‌سازی تعدادی از قطعات صنعت برق در کشور هستیم که امروز برخی از این قطعات و تجهیزات به مرحله رونمایی رسیدند.

محرابیان با بیان اینکه امروز بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات صنعت برق کشور بومی‌سازی شده است، اظهار داشت: در ابتدای انقلاب اسلامی، کشور تقریباً در این حوزه وابستگی ۱۰۰درصدی داشت، به طوری‌که فقط در حوزه تعویض روغن در نیروگاه‌ها کار تخصصی صورت می‌گرفت؛ این در حالی است که امروز بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات در صنعت برق کشور با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و تخصص شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید و عرضه می‌شود.

این عضو کابینه دولت در ادامه با بیان این مطلب که امروز صنعت برق کشور روی ریل خوبی قرار گرفته است، اضافه کرد: بی‌تردید این مهم برای از میان برداشتن ناترازی‌های تولید و فراهم ساختن مسیر رشد اقتصادی کشور موثر خواهد بود.

وی به کاربرد بهره‌مندی از تکنولوژی‌های جدید برای بهینه‌سازی مصرف انرژی پرداخت و گفت: هم‌اکنون با مصرف بالای انرژی در بخش خانگی مواجه هستیم که با استفاده از ظرفیت تکنولوژی شاهد بهینه‌سازی مصرف برق در این بخش خواهیم بود و از این حیث تولید برق را برای رشد صنعت و تکنولوژی کشور معطوف می‌کنیم.

محرابیان یادآور شد: در سال‌جاری برای نخستین بار شاهد کاهش مصرف برق در بخش خانگی و عدم خاموشی و قطعی برق در این حوزه بودیم که با صرفه‌جویی در این بخش، مازاد برق به بخش صنعت برای رشد تولید ارائه شد.

وزیر نیرو درباره بهره‌مندی از دانش و تخصص شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه اظهار داشت: در سال‌جاری در وزارت نیرو، کارگروهی در این زمینه تشکیل و ظرفیت‌های قانونی به منظور پیشبرد این مهم در نظر گرفته شد، درکنار حمایت از طرح‌های پژوهشگران، در قانون بودجه نیز در این زمینه ظرفیت خوبی دیده شده است.

وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقرر است تعداد قابل توجهی از دانشجویان کشور در حوزه برق و IT به استخدام وزارت نیرو درآیند و به عنوان بورسیه در این وزارتخانه فعالیت کنند.

وی درباره عملکرد شرکت‌های دانش بنیان گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری با عنوان سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» گفت: کارگروهی به منظور تقویت و حمایت شرکت‌های دانش بنیان تشکیل و ظرفیت‌های قانونی به کار گرفته شده است، با استفاده از این ظرفیت‌ها طرح‌های پژوهشگران جوان ارزیابی می شود و طرح‌هایی که به خدمات آنان احتیاج داریم مورد حمایت قرار می‌گیرند. خوشبختانه در بند "ط" تبصره ۱۵قانون بودجه ظرفیت مناسبی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی شده است.

وزیر نیرو افزود: همچنین طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تعداد قابل توجهی از دانشجویان نخبه دانشگاه‌های کشور در رشته‌های برق و رشته‌های مرتبط مانند IT به استخدام وزارت نیرو درخواهند آمد تا از این طریق شاهد رشد روزافزون صنعت برق کشور باشیم.

کد خبر: ۱۸۸٬۹۰۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha