۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
واردات ۲.۲ میلیون تن کالای اساسی به کشور
از ابتدای فروردین ماه صورت گرفت؛

واردات ۲.۲ میلیون تن کالای اساسی به کشور

اورنقی، معاون فنی و امور گمرکی گفت: از اوایل فروردین تاکنون بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن اقلام اساسی و ضروری از بنادر و گمرکات کشور ترخیص و برای توزیع به کشور وارد شده است.

به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، مهرداد جمال ارونقی با اشاره به دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر تسهیل و تسریع در ترخیص اقلام اساسی و ضروری مورد نیاز مردم افزود: از اوایل فروردین تاکنون بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن اقلام اساسی و ضروری مورد نیاز مردم از بنادر و گمرکات کشور ترخیص و برای توزیع و مصرف به کشور وارد شده است.

وی درباره آخرین وضعیت ترخیص کالاهای اساسی از بنادر و گمرکات کشور گفت: میزان موجودی کالاهای اساسی غیرکانتینری در بنادر مهم کشور اکنون بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن برآورد می‌شود که ۷۳۶ هزار تن کالای اساسی از شناورهای مربوطه درحال تخلیه در بنادر هستند.

جمال ارونقی ادامه داد: همچنین بیش از یک میلیون و ۱۲۰ هزارتن اقلام اساسی در شناورهای منتظر در لنگرگاه، موجود هستند.

معاون فنی گمرک گفت: در حال حاضر تنها در گمرک بندر امام خمینی (ره)، ۶۰۳ هزارتن کالای اساسی، پروانه شده و درحال خروج و همچنین ۸۰۰ هزارتن کالای اساسی در حین انجام تشریفات گمرکی هستند.
 
موجودی دو میلیون تنی ذرت در گمرکات کشور

این مقام مسئول گفت: بیش از دو میلیون و ۴۸۰ هزار تن از میزان موجودی کالاهای اساسی بنادر و گمرکات کشور اختصاص به کالای «ذرت» دارد که بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، با ارائه «کد تخصیص ارز» به گمرکات کشور، با رعایت سایر مقررات مربوطه قابل ترخیص است.

ارونقی افزود: مقرر شده است بانک مرکزی و یا وزارت صنعت فهرست صاحبان کالاهایی که کالای ذرت آن‌ها «در صف تخصیص ارز» باشد را به گمرک اعلام تا گمرکات اجرایی بقید فوریت نسبت به ترخیص این کالا اقدام کنند.

وی با بیان اینکه گمرک تنها می‌تواند سایر کالاهای اساسی (به جز ذرت) را که «در صف تأمین ارز بانکی» هستند، بصورت درصدی ترخیص کند، گفت: در این راستا، درخصوص اقلام اساسی که در صف تأمین ارز بانکی هستند، گمرکات می‌توانند نسبت به ترخیص درصدی از کل کالا اقدام کنند و مابقی کالا در گمرکات کشور رسوب می‌کند.

ارونقی میزان موجودی کالاهای غیر اساسی غیر کانتینری در بنادر کشور را بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد این اقلام، کالاهای سرمایه‌ای و تجهیزات مورد استفاده در خطوط تولید، ماشین آلات پروژه‍‌ها و کارخانجات مختلف و سایر اقلام مرتبط هستند که در صورت اظهار به گمرک و نداشتن مشکل قانونی و مقرراتی، نسبت به ترخیص این اقلام اقدام می‌شود.

کد خبر: ۱۸٬۸۷۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha