به گزارش بازار، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری از نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی توسعه دانش فنی بومی و انتقال فناوری در ساخت و احیای کاتالیستهای شیمیایی و آخرین دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان بازدید کرد.
نمایشگاهی که با هدف عرضه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان در حوزه کاتالیستهای شیمیایی و به هم رسانی شرکتهای فناور و نوپا با شرکتهای بزرگ صنعتی حوزه پتروشیمی شکلگیری پویش استارتاپی برای جذب هستههای فناور به منظور توسعه فناوریهای نوین حوزه کاتالیستهای شیمیایی برگزار شد.
دهقانی فیروزآبادی در بازدید از این نمایشگاه با دعوت از فعالان این حوزه برای بازدید از این نمایشگاه، گفت: در این نمایشگاه محصولاتی عرضه شدهاند که پاسخی مناسب به نیازهای کشور هستند و وابستگی ایران به بازارهای جهانی را کاهش میدهند و میتوانند قابلیت و توانمندی صادراتی خوبی را ایجاد کنند.
وی افزود: در ایران توان خوبی در حوزه مهندسی شیمی به ویژه کاتالیستها وجود دارد و فکر نمیکنم کاتالیستی در صنایع ما وجود داشته باشد که توان تولید آن در داخل و در شرکتهای دانشبنیان نباشد.
دهقانی فیروزآبادی گفت : نکته جذاب دیگر این نمایشگاه حضور پررنگ بانوان پرتوان و اندیشمند در این حوزه و شرکتهای دانش بنیان تولیدی است.
وی، مقاومت صنایع در خرید کاتالیستهای ایرانی را یکی از معضلات شرکتهای تولیدکننده دانست و بیان کرد: وقتی کاری آغاز میشود حتما مشکلات و موانعی ظهور و بروز خواهد کرد. صنعتی که عادت کرده سالها کاتالیست مورد نیاز خود را از بازار خارج تامین کند و مسیرهای وارداتی تسهیل شدهای نیز برایش فراهم است هم به توان بومی باور ندارد و هم منافعی مطرح است که تمایل به حفظ آن دارند به همین دلیل برای خرید تجهیزات بومی کمتر تمایل نشان میدهند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری افزود : در بحث ایجاد روحیه باور به محصولات ایرانی، در تلاش هستیم تا با ایجاد ابزراهای جدید و ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان و کارگروه تولید بار اول از خرید محصولات بومی حمایت کنیم.
وی افزود: برای افزایش خریدهای دولتی از محصولات بومی هم باید سعی کنیم اقداماتمان را به شکل جدی در راستای قانون حمایت از تولید داخل اجرایی کنیم و با موارد تخلفی که اطلاع رسانی میشود برخورد قاطع خواهیم کرد. اگر بدانیم با وجود همه تسهیلات مدنظر، مجموعهای ازخرید محصولات با کیفیت تولید داخل امتناع میکند به شکل قانونی با این مجموعه برخورد میکنیم.
وی، بیمه مسولیت در قبال استفاده از خدمات و محصولات دانش بنیان را ضروررتی ملی دانست و گفت: اگر صنعتی از محصول دانشبنیان استفاده کند؛ اتفافات احتمالی آن را بیمه خواهیم کرد. این موضوع باید تبدیل به فرهنگ شود که امروز عملیاتی شدن این هدف را به مجموعهها تعهد دادیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری مساله بعدی شرکتهای دانش بنیان را بحث تامین مالی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکل ما مساله تامین مالی مجموعهها است. امروز در تامین مالیهای سنتی، از مجموعههای دانشبنیان ضمانتنامههای بانکی و وثیقههای ملکی میخواهند که بسیاری از شرکتها ندارند. معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی دنبال تعریف مدلهای جدید تامین مالی است.
«مدلهای تامین مالی اعتبار جمعی»، «ظرفیت بورس»، «سرمایهگذاریهای خارجی»، «تامین مالیهای خصوصی» و ... تا با این کار تنوع در مدلهای تامین مالی را گستردهتر کنیم.
وی همچنین گفت: صنعت کاتالیست ارزآوری بالایی دارد و صنعتی است که کل آن دانش فنی است و، چون در کشور ما تولید دانش و فناوری به نسبت دنیا بسیار ارزانتر اتفاق میافتد؛ میتوان بر روی ارزآوری آن حساب ویژهای باز کرد.
در این رویداد میهمانانی از معاونت علمی، صندوق نوآوری و شکوفایی، مجموعههای صنعتی، مجموعههای فعال در حوزه پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان مطرح حوزه کاتالیست به صورت حضوری و سایر شرکتهای دانشبنیان به صورت مجازی شرکت کردند.
از دستاوردهای آن میتوان به ثبت نام ۲۱۹ نفر از پژوهشگران و فناوران برای حضور در رویداد آنلاین، حضور ۱۵۵ شرکت دانش بنیان، برگزاری چهار نشست ارائه نیازهای فناورانه، برگزاری یک نشست ارائه توانمندی، ارائه ۳۹ نیاز فناورانه در رویداد آنلاین، حضور ۱۲۴ نفر در رویداد آنلاین اشاره کرد.
ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی در راستای توسعه دانش فنی و انتقال فناوری در ساخت و احیای کاتالیستهای شیمیایی، طرحهایی را در قالب شناسایی وضعیت موجود، روندهای جهانی این صنعت، تحلیل زنجیره ارزش، شناسایی چالشها و نقاط کلیدی صنعت کاتالیست و همچنین ارائه برنامه و راهکار به منظور تقویت توان داخلی در این حوزه تدوین کرده است که در آدرس energy_water.isti.ir قابل رویت نخبگان، پژوهشگران و صنعتگران این حوزه خواهد بود
احصاء نیازهای مربوط به بومیسازی کاتالیستهای شیمیایی در واحدهای صنعتی، تهیه و به روزرسانی پایگاه دادههای مربوط به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان انواع کاتالیستهای شیمیایی، برگزاری جلسات بین توسعه دهندگان دانش فنی، تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و مصرف کنندگان کاتالیستهای شیمیایی، برگزاری جلسات کسبوکارها فی مابین شرکتهای دانشبنیان، سازمانها و ارگانهای کارفرما و واحدهای صنعتی، شبکه سازی و ایجاد ارتباط و به اشتراک گذاشتن نتایج تحقیقاتی حاصل از این همایش بین شرکتهای دانش بنیان و نوپا با صنایع و مجموعههای ذیربط در کشور از دیگر اهداف برگزاری این همایش و نمایشگاه است.
نظر شما