قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاه‌های زیر ۵ نفر اصلاح می‌شود
در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو مطرح شد

قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاه‌های زیر ۵ نفر اصلاح می‌شود

در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو مقرر شد پژوهش انجام شده درباره قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاه‌های زیر ۵ نفر با موضوع ارزیابی تامین مالی و بازخورد اجرای آن تاکنون، تکمیل شود.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، اعضای کارگروه شورای گفت‌وگو در تازه‌ترین نشست خود بر اساس مصوبه جلسه تیرماه ۱۴۰۰ کارگروه مبنی بر تهیه یک گزارش کارشناسی درباره چگونگی اصلاح قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاه‌های زیر ۵ نفر در راستای افزایش میزان اثرگذاری آن، به بررسی مطالعه صورت گرفته در این ارتباط پرداختند.

پس از تشریح مطالعه صورت گرفته، مقرر شد متناسب با ابهامات مطرح درباره بازخورد اجرای این قانون از سال ۱۳۶۱ تاکنون و تامین مالی موردنیاز آن، طرح پژوهشی تکمیل و در صورت نیاز خلاهای قانونی شناسایی و اصلاح است. همچنین لازم است پیش‌نویس قانون موردنظر بر اساس پیشنهادهای تایید شده در طرح پژوهشی تهیه و بعد از بررسی در کمیته تخصصی در صحن شورا مطرح و تصویب شود.

در نشست ۲۹ تیر سال گذشته، اعضای کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو اجرای ناقص قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاه‌های زیر ۵ نفر را مورد بررسی قرار دادند و اعضا به این نتیجه رسیدند که به دلیل محدودیت بودجه، لازم است مطالعات کارشناسی و پژوهشی انجام شود و رسته‌های شغلی که مشمول این معافیت می‌شوند، مورد بازنگری قرار گیرند. این مطالعه صورت گرفت و در این جلسه کارگروه ارائه شد.

ابوالفضل عباسی که این طرح پژوهشی را انجام داده است با فرض اجرای این قانون به دنبال راه‌حلی است که میزان اثرگذاری اجرای این معافیت را افزایش دهد.

او در ابتدای ارائه خود به تاریخچه و عملکرد قانون اشاره کرد. بر اساس اظهارات او تبعیض‌آمیز بودن فعالیت‌های تعیین شده در این قانون، ثابت ماندن مشاغل مشمول مزایای قانون، افزایش بدهی‌های دولت و تشدید کثری نقدی سازمان تامین اجتماعی از مشکلات مربوط به این قانون است.

بر اساس اظهارات عباسی این سیاست با هدف ایجاد اشتغال بیشتر اجرایی شده و حال طبق نتایج حاصل از این مطالعه نباید دوره معافیت از پرداخت حق بیمه طولانی و یا بسیار کوتاه باشد. طبق یافته‌ها تا سه سال اول آثارمثبت این قانون دیده می‌شود. این قانون در سایر کشورها از جمله اسپانیا، هلند و کره جنوبی نیز اجرایی شده و با توجه به بالا بودن هزینه‌های بروکراتیک در ایران ۶ سال برای اجرای این معافیت پیشنهاد می‌شود.

این پژوهشگر با نگاه به دستاوردهای مطالعه صورت گرفته توصیه می‌کند که تمرکز این قانون روی کارگران حداقل‌بگیر و بیکاران و یا استخدام نیروی کار از مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در هر بخش و بنگاهی باشد. همچنین از آنجا که بنگاه‌های کوچک و بزرگ چندان تحت تاثیر این معافیت اقدام به استخدام کارگران بیشتر نمی‌کنند، بنابراین باید این معافیت مشمول بنگاه‌های متوسط شود چون به دنبال بزرگ شدن هستند. از طرفی پیشنهاد می‌شود در قانون به جای ۵ کارگر ۱۰ کارگر لحاظ شود.

او درباره نرخ بهینه معافیت که مهم‌ترین پارامتر این قانون است، نیز روی اصلاح قانون تاکید و توصیه کرد که نرخ حق بیمه سهم کارفرما در دو سال اول ۶درصد، در دو سال دوم برابر با ۸ درصدو در دو سال سوم به ۱۰ درصد برسد.

در ادامه این نشست فرصتی فراهم شد تا نمایندگان حاضر از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشاروزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت اقتصاد، اتاق تعاون، اتاق اصناف، مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان برنامه‌وبودجه و سازمان تامین اجتماعی دیدگاه‌های خود را درباره طرح پژوهشی انجام شده، مطرح کنند.

آنچه بیش از هر چیز مورد تاکید قرار گرفت بی‌توجی به بازخوردهای اجرای این قانون از سال ۱۳۶۱ تا کنون و راه‌های تامین مالی برای اجرای قانون طبق مدل پیشنهاد شده در این طرح بود. درنهایت قرار شد تا طرح پژوهشی بر اساس ابهاماتی که مطرح شد، اصلاح شود و بر اساس آن پیش‌نویسی از قانون تهیه و پس از بررسی در کمیته تخصصی در صحن شورای گفت‌وگو مطرح شود.

از طرفی مقرر شد تا مراکز پژوهشی دیگر چنانچه روی این موضوع مطالعه‌ای انجام داده باشند، دستاوردهای خود را در اختیار دبیرخانه شورای گفت‌وگو قرار دهند و دبیرخانه بتواند برای کسب اطلاعات موردنیاز خود با سازمان‌های مربوط مکاتبه کند.

کد خبر: ۱۸۶٬۱۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha