۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۶
اختلاف ۶۰۰ تومانی میلگرد بورسی با بازار

اختلاف ۶۰۰ تومانی میلگرد بورسی با بازار

براساس آمار موجود از بازار آهن روز گذشته قیمت روز آهن آلات در اکثر مبادی فروش ثابت اعلام شد.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، براساس آمار موجود از بازار آهن روز گذشته قیمت روز آهن آلات در اکثر مبادی فروش ثابت اعلام شد اگرچه برخی شرکت‌ها میل به افزایش قیمت داشتند و شمار محدودی نیز به کاهش قیمت آهن اقدام کردند.

بازار ارز اندکی نوسان داشت و با افزایش حدود ۳۰۰ تومان قیمت دلار در مرز ۳۳ هزار تومان قرار گرفت و پایان روز گذشته در بازار آزاد هر دلار حدود ۳۲ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش مبادله شد.
تحلیل نوسانات نرخ اهن

مطابق آمار روز سه‌شنبه قیمت میلگرد آجدار در عمده شرکت‌ها تغییر نداشت اما شماری از کارخانه‌ها ازجمله میلگرد آجدار ذوب آهن اصفهان، نورد کرمان، قائم و... حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش قیمت داشتند و تعدادی نیز مانند میلگرد امیرکبیر، فولاد زاگرس و ... با کاهش ۵۰ الی ۲۰۰ تومانی اعلام قیمت کردند. بازار میلگرد تقریبا در آرامش بود و کف نرخ این محصول بین ۱۵ هزار الی ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شد.

قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی و نرخ روز نبشی عمدتا بدون تغییر قیمت عرضه شدند، نرخ روز تیرآهن در اغلب مبادی فروش ثابت بود و برخی شاخه‌ها با افزایش ۲۰ الی ۱۰۰ هزار تومانی اعلام قیمت شد. بازار تیرآهن با بازارسازی برخی روند متفاوتی داشت به طوری که به دلیل عدم آزادسازی برخی سایزهای این محصول شاهد افزایش قیمت در این بازار بودیم.

گزارش‌ها از بورس کالا حاکی است که از ۲۰ هزار و ۵۰ تن محصول راه یافته به تابلو معاملات بورسی که معادل ۵۴/۱ درصد بود از این میزان حدود ۱۴ هزار و ۱۰۰ تن به ورق گالوانیزه اختصاص داشت که با نرخ نهایی ۲۵ هزار و ۵۹۲ تومان و رقابتی ۱/۶ درصدی به فروش رسید.

امروز نیز ۴۴۰ هزار و ۶۵۹ تن میلگرد، ناودانی، نبشی و تیرآهن عرضه می‌شود؛ از این میزان حدود ۳۸۱ هزار و ۲۲۰ تن به میلگرد آجدار اختصاص دارد که نرخ پایه آن افزایش ۰/۸ درصدی داشته است که معادل ۵۵۰ الی ۶۰۰ تومان بالاتر از نرخ میلگرد در بازار برآورد شده است.

روز گذشته قیمت میلگرد استاندارد در بازار حدود ۱۵ هزار و ۶۸۵ تومان اعلام شد درحالی که کف قیمت میلگرد بورسی امروز ۱۶ هزار و ۲۵۰ تومان برآورد شده است که حدود ۵۶۵ تومان بالاتر از نرخ بازار است.

عرضه‌های اعتباری بورس براساس معاملات این محصولات به جدا شدن نرخ بورسی محصول از بازار آزاد منجر شده است. چگونه می‌شود محصولی که در بازار قیمت آن حدود ۱۵ هزار و ۱۰۰ الی ۱۵ هزار و۷۰۰ تومان است را از بورس با قیمت ۱۶ هزار و ۲۵۰ الی ۱۸ هزار و ۳۵۰ تومان خریداری کرد!

به طور کلی اوضاع بازار بیانگر این است که بازار آزاد روند قیمتگذاری مجزا از بورس کالا را پذیرفته است و اینطور به نظر می‌رسد که قیمتگذاری‌ اعتباری در بورس اثر چندانی روی بازار ندارد و بازار تقریبا بی‌تفاوت است.

حتی افزایش هفتگی قیمت پایه هم تحریکی در بازار ایجاد نمی‌کند و اینکه ورود به فصل سرما و کاهش مصرف فولاد و افزایش فاصله قیمتی بورس و بازار، رسیدن بازار از نقطه واگرایی به همگرایی را امکان‌پذیر خواهد کرد یا نه، به عوامل مختلفی از جمله مسائل داخلی و خارجی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... بستگی دارد.

محمدجواد ناظم زاده فعال صنعت فولاد در زمینه نادرستی تعیین عوارض صادراتی برای مواد معدنی اظهار کرد: تعیین عوارض براسی محصولات معدنی خام اقدام معقولی نیست زیرا بازار داخلی را با چالش مواجه می‌کند به طوری که صادرات محصولات این حوزه هم به درستی انجام نمی‌گیرد.

وی افزود: نرخ بازار داخلی فولادسازان حتی با برخی محدودیت‌ها هم تنظیم و کنترل نمی‌شود و نرخ محصولات فولادی در عرضه و تقاضا متفاوت خواهد بود. اگرچه تعیین عوارض صادراتی در کشورهای دیگر راهی برای کنترل قیمت‌ها به شمار می‌رود، اما این سیاست در ایران به دلیل اینکه دچار کمبود انرژی و تحریم هستیم، فرق دارد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: فروش شمش بالاتر از نرخ صادراتی

ناظم‌زاده در ادامه بیان گفت: اگر در زمستان نیز مانند تابستان با قطعی گاز و کمبود انرژی مواجه باشیم تولید محصولات فولادی کاهش خواهد یافت به همین دلیل ممکن است نرخ محصولات فولادی روندی افزایشی در پیش بگیرند اما اگر وزیر وعده خود را عملی کند نوسانات بازار فولاد به همین منوال خواهد بود.

وی در پایان اثر قطعی گاز و کمبود انرژی در کاهش تولید فولاد را چندان مؤثر ندانست و گفت نرخ دلار نقش بیشتری در این زمینه ایفا می‌کند.

کد خبر: ۱۸۳٬۵۲۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha