به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی بیت اللهی رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آخرین نتایج بررسی های تکمیلی در خصوص زلزله ۴۸ دقیقه بامداد ۱۹ اردیبهشت تهران را اعلام کرد.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه لرزش زلزله تهران را ساکنان استان های البرز، سمنان و مازندران حس کردند، گفت: بررسی ها نشان می دهد زلزله ٢.٩ دماوند در ساعت ٢٣:٣٠ پیش لرزه زلزله ٥.١ تهران محسوب می شود.
بیت اللهی از ثبت ١٠ پس لرزه با بزرگی بیش از ٢.٥ برای زلزله اصلی تهران خبر داد که به گفته وی بزرگترین پس لرزه با بزرگی ٣.٩ به ثبت رسید.
وی توضیح داد: وقوع پیش لرزه، پس لرزه و زلزله اصلی همه در امتداد گسل مشا در حدود ٧ کیلومتری شمال شهر دماوند و نزدیک به روستای مشا بوده است.
به گفته عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، فعالیت گسل مشا موجب رخداد زلزله تهران است. همچنین محدوده شرقی تهران، جایی که گسل شمال تهران و گسل مشا با هم تلاقی می کنند در جنوب لواسانات است که زون فعالی محسوب می شود.
بیت اللهی ادامه داد: در ۱۴ سال گذشته ۸۲۰ زلزله متعدد و متمرکز بالای ۲.۵ به شعاع ۱۰۰ کیلومتری این زلزله در آن منطقه به وقوع پیوست که عمده آنها در شرق و شمال شرق تهران بوده است.
وی تصریح کرد: زون شرقی تهران، زون فعالی است.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که آیا زلزله رخداده می تواند نتیجه فعالیت آتشفشان دماوند باشد یا خیر؟، گفت: خصوصیات زلزله های مربوط به فعالیت آتشفشانی، پخش زلزله به شکل دایره ای در اطراف خود است. در حالیکه زلزله رخداده، پراکنش به شکل خطی روی گسل مشا است، به نظر می رسد زلزله تهران مرتبط با فعالیت های آتشفشانی نیست.
بیت اللهی ادامه داد: با توجه به پس لرزه هایی که در حال رخداد است، زلزله ۵.۱ زلزله اصلی بوده و احتمال اینکه پیش لرزه ای برای زلزله بزرگتر باشد، بسیار اندک است.
وی بر لزوم هوشیاری مسئولان و مردم تاکید کرد.
نظر شما