شرکت‌های دانش بنیان در سال ۱۴۰۰ برای ۴۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کردند
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

شرکت‌های دانش بنیان در سال ۱۴۰۰ برای ۴۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کردند

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: شرکت‌های دانش بنیان در سال ۱۴۰۰ برای ۴۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کردند.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، علیرضا منادی سفیدان در سفر نظارتی کمیسیون آموزش به شهرستان آمل در جمع رؤسای دانشگاه‌های استان مازندران، گفت: مجلس براساس هدف نظارتی و قانونگذاری خود در استان‌ها حضور پیدا می‌کند تا مسائل و مشکلات موجود را بررسی و اقدامات لازم را برای رفع آن‌ها انجام دهد. در همین راستا نیز اعضای کمیسیون آموزش پس از شکل گیری مجلس یازدهم سفرهای نظارتی را در دستورکار خود داشتند تا مسائل آموزش عالی و آموزش و پرورش را بررسی و پیگیری‌های لازم در جهت حل و فصل آن‌ها را انجام دهند.

وی افزود: در حوزه وزارت علوم اقدامات مناسبی انجام پذیرفته است که همسان سازی حقوق اساتید دانشگاه‌ها یکی از کارهای ارزشمند کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی است که خوشبختانه دیروز در مجلس این اتفاق صورت گرفت.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یک کار بسیار خوب دیگری که هم برای اعضای هیات علمی وزارت علوم و وزارت بهداشت صورت گرفت این بود که سقف حقوق برداشته شد چرا که این موضوع یک معضل اساسی بود لذا چنین مباحثی اخبار خوبی برای اعضای هیات علمی وزارت علوم به شمار می‌رود البته برای کارکنان یک میلیون تومان افزایش حقوق داشتیم و حق عائله مندی و حق اولاد هم افزایش یافت.

این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: در مورد وزارت بهداشت نیز قانون عدالت آموزشی به تصویب رسید و حاصل آن نیز این بود که پزشکانی که بایستی در مناطق محروم سه برابر خدمت می‌کردند را به ۱.۷ رساندیم و قطعا چنین اقدامی برای پزشکان عمومی و متخصص مطلوب است.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس عنوان کرد: در کمیسیون آموزش یک نگاه راهبردی به آموزش وجود دارد و بیان کردیم آموزش یک زنجیره تامین یکپارچه دارد و این زنجیره تامین باید از صفر سالگی شروع شود و بر همین اساس کمیسیون آموزش با یک مصوبه عالی مهد کودک‌ها را از بهزیستی منتزع کرد و به آموزش و پرورش الحاق کردیم. سال‌های سال بود که مهدکودک‌ها از دست آموزش و پرورش خارج شده بودند و این موضوع برای ما خوشایند نبود، اما امروز مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش بازگشتند و سازمانی به نام سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک را تشکیل دادیم.

وی گفت: آموزش و پرورش ما حدود یک سال است که به شکل نوین ایجاد شده است و از این یک قرنی که از حوزه آموزش و پرورش ما می‌گذرد تحول آنچنانی صورت نگرفت به غیر از اینکه در انقلاب اسلامی محتواها دچار تغییرات شدند، در این یکصدسال گذشته رتبه بندی معلم معنایی نداشت یعنی اینکه نو معلم با معلم ۲۰ سال سابقه کار هیچ تفاوتی نداشتند لذا با وجود یک میلیون معلم هیچ عنصر رقابتی شکل نگرفته بود، اما اکنون ۵ رتبه گذاشتیم و سطوح استادیار و دانشیار معلم وجود دارد، اما با اساتید دانشگاه‌ها تفاوت محتوایی و شکلی دارند لذا معلم باید پس از ۵ سال با تلاش و کوشش رتبه دریافت کند و اگر این کار را انجام ندهد از رسته آموزشی خارج می‌شود بنابراین ۱۳۰ شاخصه وجود دارد که معلم را وادار به تلاش می‌کند و این موضوع باعث کیفیت آموزشی می‌شود و امیدوارم اثر این رتبه بندی را در ارتقای آموزش و پرورش ببینیم.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس عنوان کرد: ما معلم را از کارمندی خارج کردیم و با یک فصل جدیدی که فوق العاده ویژه رتبه بندی است بین ۲ میلیون تا ۵ میلیون تومان افزایش حقوق پیدا می‌کند و در این متناسب سازی اخیر هم حداقل یک میلیون به حقوق شان اضافه خواهد شد لذا در مجموع بین ۳.۵ تا ۶ میلیون تومان افزایش حقوق دارند.

منادی سفیدان اظهار کرد: در ابتدای ماه برای هر معلم حدود ۸ تا ۱۵ میلیون تومان علی الحساب پول رتبه بندی واریز شد و و در حقیقت رتبه بندی معلمان حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه داشته است و البته برای حدود ۷۰ هزار معلم طرح مهرآفرین هم این موضوع شامل خواهد شد که در همین قانون متناسب سازی نیز حل می‌شود و هفته بعد که جلسه کمیسیون آموزش داریم این تعداد نیز شامل رتبه بندی می‌شوند یعنی یک تحولی را کمیسیون آموزش پس از یک قرن ایجاد کرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه آموزش و پرورش از ۸ درصد به ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است و باید اولویت ما آموزش و پرورش باشد چرا که خروجی آموزش و پرورش ورودی آموزش عالی است، اگر آموزش و پرورش محصول خوبی را تولید کند دانشگاه‌ها نیز با کیفیت خوب روبه رو می‌شوند و در نتیجه تولید علم می‌شود.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی بیان کرد: برای دانشگاه‌ها نیز همسان سازی حقوق‌ها را انجام دادیم متاسفانه برخی از اساتید دانشگاه‌ها از کشور خارج شدند و این موضوع به دلیل سقف گذاشتن و پلکانی کردن حقوق‌ها بوده است البته کرونا هم در این موضوع بی تاثیر نبوده است. در ضمن برخی از این اساتید در حال برگشت به کشور هستند، ولی نهایتا برای آموزش عالی برنامه‌ای تدوین کردیم تا دیگر شاهد چنین اتفاقی نباشیم.

وی اظهار کرد: حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و این موضوع به دلیل قانون مصوب سال ۸۹ در مجلس شورای اسلامی است بنابراین شرکت‌های دانش بنیان حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ترنور مالی داشتند و باید گفته شود که بودجه دولت حدود ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان است بنابراین گردش مالی دانش بنیان‌ها حدود یک سوم بودجه سالیانه است و چنین موضوعی بسیار با اهمیت بوده که دانشمندان ما چنین اقتصادی را رقم زده اند ضمنا باید تاکید کرد که همین شرکت‌ها برای ۴۰۰ هزار نفر در سال گذشته شغل ایجاد کرده اند و به طور مثال در دانشگاه صنعتی شریف حدود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان تاسیس شد و این تعداد شرکت در یک سال گذشته ۲ هزار میلیارد تومان فروش داشته اند و برای ۳ هزار نفر نیز اشتغال ایجاد کرده اند.

کد خبر: ۱۸۲٬۲۱۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha