به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، در حالی که تنشها بین آمریکا و چین خوش بینی ناشی از کاهش تدابیر قرنطینه مرتبط با همه گیری ویروس جدید کرونا را کمرنگ کرده است، بهای نفت روز چهارشنبه در بازار آسیا، پس از دو روز افزایش، کاهش یافت.
هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال که قیمتش روز سه شنبه ۱۴ درصد افزایش پیدا کرده بود و برای نخستین بار از اواسط ماه آوریل به بالای ۳۰ دلار رسیده بود، روز چهارشنبه در آغاز معاملات بازار آسیا با یک و یک دهم درصد کاهش، ۳۰ دلار و ۶۳ سنت به فروش رفت.
نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (نفت خام سبک شیرین آمریکا که نفت خام پایه آمریکا به شمار میرود) با یک و ۹ دهم درصد کاهش، بشکهای ۲۴ دلار و ۱۳ معامله شد.
بازارهای نفت در هفتههای اخیر از کاهش تقاضا به علت توقف بسیاری از فعالیتها و محدودیتهای سفر در جهان ناشی از شیوع ویروس کرونا، رنج برده است.
قیمتها این هفته در شرایطی که اقتصادهای بزرگ که تحت تأثیر ویروس کرونا جدید قرار گرفتند کاهش محدودیتهای قرنطینه را آغاز کردند، افزایش یافتند.
اما تازهترین اتهامات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به چین، روز چهارشنبه به بی ثبات شدن دوباره بازارها کمک کرد.
ترامپ بار دیگر چین را بابت مدیریت بحران سلامتی که در خاک این کشور آغاز شد، سرزنش کرد.
استفان اینس تحلیلگر آکسی کورپ اعلام کرد: «معامله گران امروز صبح به ویژه با ارزیابی همه واکنشهای ممکن چین، محتاط بودند. »
وی افزود: «آنچه که میتواند ضربه بزرگی وارد کند، کاهش واردات نفت چین از آمریکا خواهد بود. »
ذخایر پایانه کاشینگ در اوکلاهاما که به عنوان مرجع قیمت گذاری نفت وست تگزاس اینترمدیت در نیویورک به شمار میرود، به تکمیل ظرفیت خود نزدیک شده اند. در حال حاضر ۸۰ درصد ظرفیت این ذخایر پر شده است.
از روز جمعه و تا آخر ژوئن، اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای اصلی آنها که در قالب گروه اوپک پلاس گردهم آمده اند، تولید خود را ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز به منظور تثبیت قیمتها کاهش میدهند.
این تدبیر استثنایی که از ماه ژوییه قرار است به تدریج تعدیل شود، هدفش متعادل کردن بازاری است که عرضه مازاد و ذخایر نزدیک به اشباع به علت سقوط مصرف ناشی از همه گیری ویروس کرونا، آن را در تنگنا قرار داده است.
نظر شما