۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۲
دریافت ۲۶۲ هزار شکایات تخلفات صنفی در طول سال ۹۸
سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد

دریافت ۲۶۲ هزار شکایات تخلفات صنفی در طول سال ۹۸

سجادی، مدیر کل امور حقوقی و تعزیرات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، گفت: سامانه ۱۲۴ دریچه ارتباطی تک تک احاد مردم شریف کشورمان برای طرح «شکایات، درخواست‌ها، گزارش‌ها، انتقادها و پیشنهادها با سازمان حمایت به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد بازار است.

به گزارش بازار به نقل از شاتا، سیدمجتبی سجادی با اشاره به آخرین آمار و نظرسنجی انجام شده نسبت به شکایات دریافت شده و عملکرد سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در سال ۱۳۹۸، گفت: در سال گذشته، جمعاً ۲۶۲ هزار و ۱۶ فقره شکایت مردمی در خصوص تخلفات صنفی و غیر صنفی از طریق تلفن ۱۲۴ ستاد خبری استان‌ها در بخش کالا و خدمات دریافت و مورد رسیدگی قرار گرفته که که بیانگر یک درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل (۱۳۹۷) می باشد. و از این تعداد ۹۰ درصد شکایت مورد رسیدگی قرار گرفته و ۱۰ درصد باقیمانده نیازمند کار کارشناسی یا استعلام از مراجع ذیربط است.

وی بیشترین گزارش‌ها و شکایت‌های دریافتی در حوزه کالا را مربوط به نان، و لوازم بهداشتی اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه هر ایرانی سالانه حدوداً ۱۲۵ کیلوگرم نان مصرف می نماید و سرانه مصرف نان در ایران نزدیک به چهار برابر میانگین جهانی است لذا گرانفروشی، کم فروش و فروش اجباری (کنجد) بیشترین شکایات در بخش نان را به خود اختصاص داده است و همچنین با گسترش ویروس کرونا و افزایش تقاضا برای خرید اقلام بهداشتی در بازار، شکایات در بخش لوازم بهداشتی به طور چشمگیری افزایش یافته که عمده تخلف نیز مربوط به گرانفروشی بوده است.

سجادی در ادامه به اقدامات سازمان حمایت در راستای جلوگیری از سوداگری و افزایش قیمت برخی اقلام بهداشتی از جمله الکل طبی، محلول ضدعفونی کننده، ماسک و... و. اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش تقاضا و نیز به منظور رفع دغدغه های مردم ضمن ایجاد هماهنگیهای لازم با دستگاههای مسئول برای افزایش ظرفیت تولید، تشدید نظارت بر روند توزیع اقلام مذکور نیز در دستور کار بازرسان این سازمان قرار گرفت.

برپایه این گزارش؛ در حوزه خدمات، بیشترین شکایات مربوط به تعمیرگاه های خودروهای سبک و رستورانهای غذاخوری است.

این مقام مسئول؛ تسریع در قطعیت پرونده ها و جلوگیری از اطاله دادرسی را از دیگر اقدامات این سازمان در سال ۱۳۹۸ برشمرد و تصریح کرد: بر اساس تدابیر انجام شده، از مجموع شکایت‌های دریافتی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها، ۶۴۵۷ فقره با برآورد ارزش بیش از ۳۱۸ میلیارد ریال که جنبه عمومی نداشته قبل از تشکیل پرونده تخلف، منجر به مصالحه و جلب رضایت شاکیان شد که این رقم نشانگر رشد ۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل می باشد.

مدیر کل امور حقوقی و تعزیرات سازمان حمایت همچنین انجام ۱۱۴ هزار و ۱۳۴ مورد گشت مشترک بازرسی درسطح کشور را از دیگر اقدامات سازمان حمایت در جهت پیشگیری بهنگام و برخورد با تخلفات احتمالی اقتصادی عنوان کرد و افزود: بازرسان این سازمان و سازمانهای صمت حسب وظایف ذاتی خود با برقراری تعامل با سایر دستگاه ها و اتحادیه های صنفی ذیربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، اتاق اصناف، اداره کل استاندارد، دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان غذا و دارو، نیروی انتظامی و امنیتی، اتحادیه ها و... و. ، درطول یک سال گذشته اقدام به برگزاری گشت های مشترک بازرسی از واحدهای صنفی و غیر صنفی در سطح کشور کرده است.

سجادی گفت: از این میزان گشت مشترک تعداد ۵۶ هزار و ۶۲۷ فقره پرونده متشکله با ارزش بالغ بر ۴ هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ برابر رشد را نشان می دهد که با توجه به برگزاری این گشتها و وجود کارشناسان خبره دستگاههای نظارتی به همراه قاضی تعزیرات و صدور احکام در محل وقوع تخلف به صورت آنی، نتایج مثبت و موثرتری در خصوص جلوگیری از تخلفات داشته که این امر به طور جدی در استانها در حال پیگیری است.

وی در ادامه به دریافت شکایات مردمی از طریق اپلیکیشن آپ در سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و افزود: ۱۲ هزار و ۳۷۶ مورد شکایات از طریق سامانه مذکور دریافت و تعداد ۱۲ هزار و ۸۰ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و از این تعداد ۳۳ درصد پس از احراز تخلف برای رسیدگی به اداره کل تعزیرات حکومتی استانها ارجاع شده است.

برپایه این گزارش؛ در سال ۱۳۹۸ تعداد ۳۴۱ هزار و ۹۹۷ پرونده از طریق سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و اتاق اصناف تشکیل و به اداره کل تعزیرات حکومتی ارسال و از این تعداد ۳۳۲ هزار و ۸۸۳ پرونده منجر به رای شده اند.

سجادی ارزش ریالی پرونده ها را بیش از ۱۳۲ هزار میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: میزان جرایم وصولی حدود ۷۴۰ میلیارد و ۶۱۵ میلیون ریال برآورد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است؛ همچنین سال گذشته تعداد ۹۷ فقره پرونده عمده از سوی این سازمان به ادارات کل تعزیرات حکومتی استانها ارسال شده که از این تعداد ۵۷ مورد گرانفروشی، ۵ مورد عدم ایفای تعهدات شرکتهای خورویی و ۲۵ مورد مربوط به عدم ایفای تعهدات ارزی و عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری می باشد که کاغذ، لاستیک و شیرخام بیشترین پرونده های متشکله در این زمینه را شامل می شود.

وی در خصوص راههای ثبت و رسیدگی به شکایات نیز توضیحاتی ارائه داد و افزود: به منظور نظارت های پیشگیرانه، رصد و پایش بازار، جلوگیری از افزایش قیمت کالا وخدمات و ایجاد آرامش روانی در جامعه سامانه ۱۲۴ بطور شبانه روزی آماده رسیدگی به شکایات مردمی و شناسایی واحدهای متخلف اقتصادی است و شهروندان در صورتی که احساس نمایند در خرید کالا و ارائه خدمات در حق آنها اجحافی صورت گرفته می توانند از طریق مراجعه حضوری، شماره‌گیری ازطریق تلفن ۱۲۴، کتبی، پست، پورتال سازمان حمایت «WWW.cppo.ir» و اپلیکیشن آپ ۱۲۴.ir نسبت به تنظیم شکایات خود اقدام نمایند.

کد خبر: ۱۷٬۸۵۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha