بازار؛ گروه راه و مسکن: علی اکبر صفایی امروز به مناسبت روز جهانی دریانوردی در نشست خبری با اشاره به اینکه خط لاینر بین بنادر ایران، قزاقستان و روسیه در قالب ۲۰ کشتی فعال است گفت: برای ترانزیت دریایی ۱۰ میلیون تنی از طریق خزر با روسیه برنامهریزی شده است و در حال حاضر خط لاینر بین بنادر ایران، قزاقستان و روسیه در قالب ۲۰ فروند کشتی فعال است.
وی با بیان اینکه روز جهانی دریانوردی طبق اعلام سازمان جهانی دریانوردی همه ساله در مهرماه برگزاری و گرامی داشته میشود گفت: در خصوص برقراری خط لاینر بین بنادر ایران، قزاقستان و روسیه در فاز اول بنادر امیرآباد و انزلی به بندر اوکتائو قزاقستان متصل شد که اغلب جابه جایی دریایی کالای کانتینری است.
وی با بیان اینکه در کار با روسیه نگاه بلند مدت داریم و در حال مذاکره جدی با روس ها هستیم ادامه داد: در این خصوص باید اذعان کنم که در مذاکره با روس ها قرار است آنها در بنادر جنوبی و شمالی کشور سرمایهگذاری کنند و بدین ترتیب بخشی از کالای خود را که از طریق تجارت با هند جابجا می شود از طریق دریا، ریل و جاده ای جا به جا کنند.
برای سال ۲۰۲۳ میلادی رشد ۳ درصدی در حمل و نقل دریای دنیا پیش بینی شده است. ضمن آنکه پس از کرونا وضعیت کرایههای دریایی مناسبتر شده است
صفایی ادامه داد: ایمنی دریایی، حفظ محیط زیست دریایی و امنیت دریانوردی سه ماموریت اصلی سازمان بنادر و دریانوردی است. دستورالعمل بازیافت کشتیها بابت کاهش صدمه به محیط زیست در اولویت سازمان بنادر است.
وی ادامه داد: در شش ماهه ۱۴۰۱ میزان ۱۰۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶ درصدی داشت. برای سال ۲۰۲۳ میلادی رشد ۳ درصدی در حمل و نقل دریای دنیا پیش بینی شده است. ضمن آنکه پس از کرونا وضعیت کرایههای دریایی مناسبتر شده است.
تولید سوخت کم سولفور برای ناوگان کشتیرانی در اولویت داخل قرار گرفت
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تولید سوخت کم سولفور برای ناوگان کشتیرانی در اولویت داخل قرار گرفت و تولید داخل این سوخت هم انجام شد گفت: موجودی کالای اساسی در بنادر، اسکلهها و لنگرگاه در حال حاضر شش میلیون و ۸۶۴ هزار تن است.
صفایی افزود: در ۶ ماهه ۱۴۰۱ میزان ۵۳ هزار فروند کشتی به بنادر ورود و خروج داشتند و در این مدت ۷ میلیون و ۴۲۲ هزار نفر سفر دریایی ثبت شد.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: برگرداندن کالای نفتی کشتی لانا به صورت کامل به کشتی خودمان انجام شد و مبادله با کشتی یونانی انجام خواهد شد و کشتی ما به آب های خودمان بر میگردد.
صفایی افزود: امسال ۶۹ هزار میلیارد ریال در پروژه از محل بودجه سازمان بنادر و دریانوردی برای ایجاد زیر ساختهای مناسب در بنادر طراحی کردیم که ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد همچنین ۵۸ فروند کشتی در دست ساخت است.
مطالعات بندر مکران در حال انجام است که به محض پایان مطالعات توسط شرکت ملی نفت، یکی دیگر از بنادر اقیانوسی استراتژیک برای صادرات محصولات نفتی ایجاد میشود
صفایی اضافه کرد: مطالعات بندر مکران در حال انجام است که به محض پایان مطالعات توسط شرکت ملی نفت، یکی دیگر از بنادر اقیانوسی استراتژیک برای صادرات محصولات نفتی ایجاد میشود. همچنین طرح توسعه بندر چابهار در قالب ۱۰۰ هزار تن سیلو تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: ۶۲ پروژه در یک سال اخیر بهرهبرداری کردیم و ۶۳ فرصت سرمایهگذاری در سایت سازمان بنادر و دریانوردی معرفی شده است. طرح توسعه بندر هرمز در کنار بندر شهید حقانی در بخش مسافری در حال انجام است همچنین بندر نخل و ناخدا که چهار و نیم کیلومتر در عمق دریا در حال ساخت است اجرا میشود.
صفایی بیان کرد: ساخت ۱۰ بندر کوچک در سواحل شمالی و جنوبی کشور در دست ساخت یا مناقصه است.
نظر شما