۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۵
سقوط ارزش اوراق قرضه مبتنی بر دلار عربستان

سقوط ارزش اوراق قرضه مبتنی بر دلار عربستان

بدنبال اعلام وزیر دارایی عربستان مبنی بر اینکه ریاض مجبور است برای مواجهه با آثار اقتصادی ناشی از شیوع کرونا اقدامات جدی را اتخاذ کند، اوراق قرضه مبتنی بر دلار این کشور متحمل ضرر و زیان شد.

به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، شرکت خدمات مالی و اعتبارسنجی مودیز آمریکا روز گذشته (دوشنبه) با اشاره به ریسک های مالی بالاتر ناشی از ریزش بهای نفت و همچنین وجود ابهام در خصوص توانایی دولت عربستان برای جبران ضررهای درآمد نفتی و ثبات بخشی به بدهی های خود در میان مدت، دورنمای اقتصادی این کشور را از پایدار به منفی اصلاح کرد.

براساس آمار موسسه ریفینیتیو، تا غروب روز گذشته اوراق قرضه ۳۵ ساله عربستان با سررسید سال ۲۰۵۵، با از دست ۱.۴ سنت از ارزش خود با قیمت ۸۹.۸۵ سنت معامله شد این در حالی است که اوراق قرضه ۴۰ ساله با سررسید سال ۲۰۶۰ با از دست دادن ۱.۵ سنت از ارزش خود، با قیمت ۹۸.۲ دلار معامله شد.

«محمد آل‌جدعان» وزیر دارایی عربستان روز شنبه اعلام کرد که دولت این کشور باید «هزینه های بودجه را به شدت کاهش دهد» و اینکه تاثیر کرونا بر امور مالی دولت در سه ماهه دوم سال پدیدار خواهد شد.

بانک میتسوبیشی MUFG  ژاپن در گزارشی تحلیلی اعلام کرد که کسری بودجه هنگفت می تواند رتبه بندی اعتباری و سود و کارمزد وام های ریاض را تحت فشار قرار دهد.

این بانک اعلام کرد که پیش‌بینی می‌کند تولید ناخالص داخلی واقعی ریاض در سال جاری ۳.۲ درصد کاهش یابد؛ رقمی که بدترین عملکرد این کشور از سال ۱۹۹۹ تاکنون محسوب می‌شود.

علاوه بر این، براساس پیش بینی این بانک، بدهی دولتی این کشور معادل ۳۱.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش و ذخایر خارجی آن نیز بیش از ۴۷ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.

با این حال بانک MUFG اعلام کرد که بافرهای سرمایه عربستان در میان مدت ضربه ناشی از بهای پایین نفت را دفع خواهد کرد.

عربستان به منظور مهار  شیوع کووید-۱۹ اقدامات سختگیرانه‌ای همچون توقف پروازها و اعمال مقررات حکومت نظامی اتخاذ کرده است.

براساس تازه ترین آمار عربستان تاکنون ۲۸ هزار و ۶۵۶ مورد ابتلا و ۱۸۴ تلفات ناشی از کرونا گزارش کرده که در هر دو مورد بالاترین میزان را در جمع ۶ کشور عضو شواری همکاری خلیج فارس به خود اختصاص داده است.

گزارش بانک MUFG حاکی از آن است که با وجود هراس بازار از ثبات بلندمدت ریال عربستان، به اصطلاح پِگ بودن ارز ریاض به دلار آمریکا همچنان ضد ضربه باقی مانده است.

این بانک در این باره نوشت: در حالی که انتظار داریم نوسان ریال با دلار ادامه داشته باشد، کسری بودجه هنگفت احتمالا رتبه بندی اعتباری دولت ریاض و سود وام ها و تسهیلات اعتباری آن را تحت فشار قرار خواهد داد که خود در میان مدت این کشور را آسیب پذیر خواهد کرد.

بانک مرکزی عربستان باردیگر بر تعهد خود به وابسته نگه داشتن ریال به دلار تاکید کرد و این موضوع را انتخابی استراتژیک خواند که در طول سه دهه گذشته همواره به رشد اقتصادی این کشور کمک کرده است.

این نهاد نظارتی در بیانیه ای اعلام کرد: مقامات بر قدرت ذخایر ارزی و توانایی دولت برای تامین تمام نیازمندی‌های اقتصاد ملی در حوزه ارزهای خارجی تاکید دارد؛ ذخایری که حدود ۴۳ ماه واردات را پوشش داده است.

عربستان در ماه مارس سقف بدهی خود را از ۳۰ به ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش داده و تا اینجای سال از قبل اوراق قرضه بین المللی ۱۲ میلیارد دلار درآمد داشته است.

موسسه «اس. اند. پی کپیتال آی. کیو» براساس قیمت های سوآپ نکول اعتبار (CDS) هم اکنون رتبه‌بندی اوراق قرضه عربستان سعودی را روی درجه -BBB نشان می‌دهد و این تنها یک درجه بالاتر از «کاغذپاره» یا به اصطلاح فنی اوراق فاقد ارزش سرمایه گذاری است.

کد خبر: ۱۷٬۷۶۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha