به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، محمد حسن آصفری نماینده منتخب مجلس یازدهم، بیان کرد: نزدیک به سه ماه از ورود کرونا به ایران می گذرد و آسیب های زیادی در این مدت به آحاد جامعه به ویژه اقشار آسیب پذیر وارد شده است.
وی افزود: با وجود تورم بالای ۴۴ درصدی و اذعان خود مرکز پژوهش های مجلس و دولت به اینکه دریافت حقوق زیر سه میلیون تومان زیر خط فقر محسوب می شود و اکثریت کارگران نیز در خانه های اجاره ای زندگی می کنند و وسیله نقلیه هم ندارند اما دولت حقوق کارگر را فقط ۲۰ درصد افزایش داد و کارگران هم همچنان زیر ۲ میلیون تومان حقوق می گیرند.
نماینده منتخب مجلس یازدهم افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارگران در این شرایط سخت و تورم بالا را غیرمنطقی و غیرقابل قبول خواند و تأکید کرد: دولت باید بسته های حمایتی را در اختیار کارگران قرار دهد و سیاست های تشویقی در نظر بگیرد اما متاسفانه تأکید بانک مرکزی برکاهش تسهیلات مشکلات کارفرمایان و کارگران را بیشتر کرده است.
آصفری با اذعان به خلأها و نواقص " قانون کار" تصریح کرد: قراردادهای موقت کارگری ظلم در حق کارخانه ها و کارگران است.
وی با تأکید بر اینکه بانکها باید تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار کارگران و کارفرمایان قرار دهند گفت: سبد کالایی نهایتا یک هفته تا ۱۰ روز از هزینه کارگران را پوشش می دهد ضمن اینکه این بسته ها به تعداد زیادی از کارگران و بیکار شدگان در این ایام نرسیده است.
آصفری اعمال نظارت جدی بر پرداخت های کارفرمایی را ضروری خواند و گفت: برخی کارفرمایان وام های چند میلیاردی با سود کم می گیرند اما حاضر نیستند مبلغ ناچیزی از آن را به کارگران خود اختصاص دهند.
در ادامه این گفت و گوی اقتصادی، ماهر معاون ستاد مبارزه با کرونا در تهران گفت: تاکنون درخواست خاصی از سوی حوزه کارگری شهر تهران برای مبارزه با کرونا نداشتیم.
وی افزود: ستاد مقابله با کرونا پروتکل های بهداشتی مربوط به اصناف و مشاغل مختلف را ابلاغ کرده و همکاران ما هم در حوزه بهداشت حرفه و محیط برای نظارت مشغول بازرسی و بازدید هستند.
معاون ستاد مبارزه با کرونا در تهران در پایان این مصاحبه رادیویی گفت: اگر درخواستی از سوی حوزه کارگری تهران مطرح شود ما پیگیری می کنیم و درخواست های کارگری مربوط به ستاد را هم قطعاً به ستاد منعکس خواهیم کرد.
نظر شما