۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰
 صنعت هواپیمایی آمریکا در آستانه ورشکستگی قرار می گیرد؟
وارِن بافت همه سهام خود در ۴ شرکت بزرگ هواپیمایی آمریکا را فروخت

صنعت هواپیمایی آمریکا در آستانه ورشکستگی قرار می گیرد؟

وارن بافت به سرمایه گذاری بنیادی در دنیا شهرت دارد که با دقت ترازنامه‌های شرکت ها و وضعیت آنها را در آینده به درستی پیش بینی می‌کند.

وحید بلالی؛ خبرگزاری بازار_ وارِن بافت همه سهام خود در ۴ شرکت بزرگ هواپیمایی آمریکا را فروخت، این خبری بود که رسانه های جهان از اقدام این سرمایه گذار کهن سال آمریکایی منتشر کردند،  وارن بافت با سرمایه ای نزدیک به صد میلیارد دلار سومین فرد ثروتمند جهان معرفی اشده است، وارن بافت مالک شرکت هایی چون گایکو، دیری کوئین، هاینز بوده و سهام زیادی از شرکت های اپل، جنرال الکتریک، گلدمن ساکس، ولز فارکو، کوکاکولا، پپسی، آی بی ام و جنرال موتور را در اختیار دارد. وارن بافت مدیر عامل شرکت برکشایر هاتاوی است.

برکایر هاتاوی یک هلدینگ بزرگ آمریکایی است که در کشورهای دیگر نیز فعال است، فعالیت اصلی این شرکت بیمه ای است اما در بازار سهام آمریکا نیز فعالیت جدی دارد.وارِن بافِت، مدیرعامل برکشایر هاتاوی که یک شرکت چندملیتی سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکاست، اعلام کرد که کل سهام خود را در چهار شرکت هواپیمایی بزرگ ایالات متحده در ماه آوریل فروخته است.

بافِت روز شنبه در نشست سالانه شرکت برکشایر هاتاوی گفت: دنیا برای صنعت هواپیمایی تغییر کرده است.طبق گزارش سالانه برکشایر هاتاوی، در پایان سال ۲۰۱۹، این شرکت سرمایه گذاری دارای موقعیت قابل توجهی در خطوط هوایی مختلف آمریکا بود که شامل ۱۱ درصد از سهام شرکت هواپیمایی دلتا، ۱۰ درصد از سهام شرکت هواپیمایی امریکن ایرلاینز، ۱۰ درصد از سهام شرکت هواپیمایی ساث وست ایرلاینز و ۹ درصد از سهام یونایتد ایرلاینز می شد.

این شرکت یکی از بزرگترین سهامداران این چهار شرکت هواپیمایی بود و در سال ۲۰۱۶ پس از سالها دوری از صنعت هواپیمایی، اعلام کرد که در این چهار شرکت سرمایه گذاری را آغاز کرده است.بر اساس این گزارش، ارزش سهام خطوط هوایی ایالات متحده در اثر افت شدید تقاضا درپی شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش یافته است.خطوط هوایی آمریکا صدها هزار پرواز را لغو کرده است و هزاران هواپیما زمین گیر شده اند. این در حالی است که تقاضا برای سفر هوایی حدود ۹۵ درصد کاهش یافته است و برنامه زمانی مشخصی برای بازگشت روند عادی سفر هوایی به سطح پیش از بحران کرونا وجود ندارد.

به گفته این سرمایه دار؛ چشم انداز صنعت هواپیمایی در آمریکا به سرعت تغییر کرده است. ما تصمیم خود را (فروش سهام) با توجه به کسب و کار خطوط هواپیمایی گرفتیم. ما حتی با ضرر قابل توجهی پول خود را از این مشاغل خارج کردیم. ما سرمایه شرکتی را که فکر می کنیم در آینده می خواهد پول را هدر دهد، تأمین نمی کنیم.

 وارن بافت یکی از قدیمی ترین فعالان بازار سرمایه آمریکا است و در تمام برهه های سخت اقدام به خرید سهام کرده است این بار تصمیم به فروش سهام خود گرفته است. سرمایه وارن بافت ۱۰۰میلیارد دلار تقریبا بودجه سالانه ایران و نصف ارزش، کل بازار سرمایه ایران است. فروش سهام شرکت های هواپیمایی نشان می دهد کرونا مدت طولانی بر بازارهای جهانی به ویژه صنعت هوایی جهان تاثیر مخرب و مرگباری دارد و می تواند صنعت توریست در کل دنیا را با چالشی مواجه کند که تا به حال آن را به چشم ندیده است، این اقدام وارن بافت از جهتی جالب است که این سرمایه دار همیشه نگاه بلند مدت به بازار سرمایه و صنعت دارد و به معامله گری در روزهای قرمز بازار مشهور است و با همین استراتژی به ثروت های میلیارد دلاری رسیده است.

وارن بافت به سرمایه گذاری بنیادی در دنیا شهرت دارد که با دقت ترازنامه های شرکت ها و وضعیت آنها را در آینده به درستی پیش بینی می کند و این روش معامله گری وارن بافت در کلاس های آموزش بورس در ایران نیز تدریس شده و از رفتارهای این اسطوره بازار سرمایه برای سودآوری و نکته برداری از بازارهای سرمایه الگوبرداری می شود.

صنعت توریسم سهم بسیاری بزرگی را از GDP کشورهای توسعه یافته در اختیار دارد در حالی که این صنعت در ایران آن گونه که باید توسعه نیافته و سهم چندانی نیز در GDP ندارد و شاید در این گونه مواقع به نفع کشور باشد. بسیاری از کشورها اقتصاد خود را بر پایه صنعت توریسم پایه گذاری کرده اند و ورشکستگی صنعت هواپیمایی می تواند این صنعت را نیز به بحران ببرد.

کد خبر: ۱۷٬۷۲۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha