۲۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۴
 منطقه‌گرایی در توسعه کشاورزی یک راهبرد کلیدی است
در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق ایران مطرح شد

منطقه‌گرایی در توسعه کشاورزی یک راهبرد کلیدی است

در نشست اخیر کمیسیون کشاورزی اتاق ایران که با حضور نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار شد، تجاری‌سازی کشاورزی و توسعه آن با تکیه بر منطقه‌گرایی مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش بازار، اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در نشست اخیر خود که با حضور نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار شد، ضمن توجه به لازمه‌های تسهیل اجرای طرح کشت فراسرزمینی و تقویت جایگاه بخش خصوصی در این رابطه، راهکارهایی برای تجاری‌سازی کشاورزی ارائه دادند.

در این نشست توسعه صنعتی و کشاورزی با تکیه بر منطقه‌گرایی و پیدا کردن راه‌های بهینه درباره استفاده از انرژی و نیروی انسانی مورد تاکید قرار گرفت.

به اعتقاد فعالان حوزه کشاورزی اگر قرار باشد زمینه توسعه اقتصادی در کشور مهیا شود نباید نفت را منبع تولیدکننده ارز ببینیم بلکه لازم است نفت را به مهم‌ترین عنصر اختصاصی تولید تبدیل کرده و در مسیر تولید به کار بگیریم. از طرف دیگر برای توسعه باید مدل ارائه داد و طبق مطالعه دقیق جلو رفت. در این راستا تجاری‌سازی تولید سیب‌زمینی در راستای تقویت امنیت غذایی کشور، به عنوان یک طرح و الگوی قابل تعمیم توسط عباس سلیمیان، دبیر علمی ستاد مطالعات و طرح‌های اصلاح و تحول بنیادی اقتصاد ایران مستقر در دانشگاه امام صادق، تشریح شد.

او همچنین در این نشست نگاه منطقه‌ای به توسعه، مدل معماری شده برای کارکرد تولید، برای تجارت داخل کشور، برای صادرات و برای کشاورزی فراسرزمینی را مورد توجه قرار داد.

در ادامه رحمت‌اله نوروزی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در واکنش به آنچه در این نشست عنوان شد، تبیین سیاست الگوی کشت را ضروری دانست و تصریح کرد: بحث روسیه و اوکراین به خوبی نشان داد که تا چه حد باید برای امنیت غذایی، سرمایه‌گذاری کرد. این موضوع نیازمند منابع و مطالعات کارشناسی است.

در این ارتباط محسن امینی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تنها راه تجاری‌سازی کشاورزی را استفاده از ظرفیت شرکت‌های پیشرو و توانمند خصوصی دانست و تاکید کرد: در این مسیر نباید کار را از صفر شروع کنیم بلکه باید از تجربیات موجود جهانی بهره گرفته و کار را پیش برد.

این فعال اقتصادی مقابله با دولتی شدن فرآیند کشت فراسرزمینی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: باید ترتیبی اتخاذ کرد تا امکان تعامل دولت و بخش خصوصی بیشتر شود. بدون شک در پرتو این روابط، زمینه اتخاذ تصمیمات درست و تحقق اهداف، ایجاد می‌شود.

بررسی ابعاد اولین اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا که قرار است ۲۷ مهر ماه سال جاری برگزار شود، هم‌اندیشی درباره کشت فراسرزمینی و سرمایه‌گذاری در کشورهای ونزوئلا و مکزیک نیز از دیگر محورهای این نشست بود.

کد خبر: ۱۷۶٬۱۲۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha