به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، با نزدیکترین شدن به پایان هفته شاهد قوت گرفتن نوسانات افزایشی در بازار آهن بودیم به طوری که کثیری از شرکتها قیمت آهن آلات خود را با افزایش اعلام کردند اگرچه ثبات قیمت نیز در بخشی از بازار همچنان قابل مشاهده بود.
بازار ارز نیز که روندی صعودی در پیش گرفته بود با عبور قیمت دلار از کانال ۳۱ هزار تومانی در نزدیکیهای کانال ۳۲ هزار تومانی در نوسان بود در حالی که چندی پیش نرخ دلار به ۲۸ هزار تومان نیز رسید. گزارشها حاکی است که روز گذشته نرخ دلار در بازار آزاد حدود ۳۱ هزار و ۷۵۰ تومان به فروش رسید.
تحلیل نوسانات بازار آهن
به موازات افزایش نرخ دلار و اثر روانی آن بر نرخ فولاد شاهد افزایش قیمت روزانه اهن الات در عمده شرکتها بودیم به طوری که بیش از نیمی از کارخانهها قیمت میلگرد آجدار را با ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش عرضه کردند و شماری نیز همچنان ثبات قیمت داشتند. قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی نیز در نیمی از شرکتها ثبات داشتند درحالی که نیمی از بازار با افزایش ۱۰۰ تومانی اعلام قیمت کردند.
قیمت قوطی آهن و پروفیل و همچنین قیمت لوله صنعتی، داربستی، گازی و ... در بسیاری از شرکتها افزایش چشمگیری داشتند که بین ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومان اعلام شد اما در بخشی از بازار افزایش هزار تومانی نیز مشاهده شد. قیمت پروفیل ضخامت ۲ روز گذشته در محدوده ۱۹ هزار و ۳۰۰ الی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان قیمت داشت.
قیمت روز ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی در عمده مبادی فروش همچنان ثابت اعلام شد درحالی قیمت ورق سیاه عمدتا ثابت بود و تنها ورق سیاه فولاد مبارکه در شماری از سایزها با افزایش ۵۰۰ تومانی همراه بود.
قیمت روز تیرآهن در بخشی از بازار ثابت اعلام شد و در بخشی دیگر افزایش قیمت داشتیم، نوسان افزایشی در محدوده ۱۰ الی ۱۰۰ هزار تومان برآورد شد اگرچه در برخی شاخههای تیراهن ذوب آهن اصفهان کاهش قیمت نیز مشاهده مشهود بود.
همانطور که از روند نوسانات بازار آهن و فولاد برمیآید عمده قیمتها رو به بالاست که به عقیده برخی ناشی از افزایش نرخ دلار صورت گرفته است، درحالی که در چند ماه گذشته شاهد اعلام قیمت محصولات فولادی فارغ از نوسانات نرخ دلار بودیم.
درحالی بازار در مسیر افزایشی قرار گرفته است که برخلاف بخش عرضه، در سمت تقاضا همچنان ضعف شدید مشاهده میشود، بازار تاحدودی آرام است و آمار معاملات رونق چندانی نگرفته است.
به هرحال تحرکاتی که در کلیه بازارها مشاهده میشود حاصل ناکامی در احیای برجام و سیگنالهای نگرانکننده طرف اروپایی است. آخرین گزارشها از مذاکرات برجامی حاکی از کنار گذاشته شدن رابرت مالی فرستاده ویژه جوبایدن در مذاکرات غیرمستقیم و هدف مکرر انتقاد اسرائیل، از مذاکرات هستهای است.
همچنین خبرها حاکی از آغاز راستیآزمایی و نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران در سایه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، توسط شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. اگر نتیجه این راستیآزمایی امیدوارکننده نباشد و این قطعنامه نقض شده باشد، احتمال بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران وجود دارد.
براساس گزارشها از نرخ محصولات اولیه، نرخ شمش فولادی بورسی تنی ۴۶۳ دلار اعلام میشود درحالی که شمش صادراتی حدود ۴۶۰ دلار است که بیانگر فاصله ۱۳ درصدی شمش بورسی از شمش صادراتی CIS است و قیمت محصولات بورسی در مقایسه با قیمتهای جهانی پایینتر هستند. با این حساب احتمال دارد در روزهای آتی شاهد رشد شاخص نرخ شمش بورسی و صادراتی باشیم.
امروز نیز حدود ۲۰۱ هزار و ۴۰۸ تن محصول فولادی اعم از تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی و ورق سرد در بورس عرضه خواهد شد که ازاین میزان ۱۶۴ هزار و ۹۵۰ تن به میلگرد اختصاص دارد که بیانگر کاهش ۲/۵ درصدی حجم عرضه این محصول در مقایسه با آخرین عرضه است. گفتنی است نرخ پایه میلگرد ۱۳ هزار و ۹۸۰ تومان در نظر گرفته شده است.
حدود ۲۸ هزار و ۹۷۹ تن نیز تیرآهن عرضه میشود که نرخ پایه آن ۱۵ هزار و ۷۹۶ تومان تعیین شده است که بیانگر کاهش ۱/۰۳ درصدی نرخ این محصول در مقایسه با آخرین عرضه است.
به نظر میرسد امروز از میلگرد عرضه شده در بورس با قیمتهای کف و در کانال ۱۳ هزار و ۹۰۰ الی ۱۴ هزار تومان استقبال خوبی صورت بگیرد. تیرآهن نیز با توجه به ورود محصولات ذوبی به ناحیه سقف مقاومت جدید، ممکن است با استقبال خوبی مواجه نشود.
نظر شما