۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲
ایران جایگاهی در صادرات مرغ به کشورهای همسایه ندارد
در گفتگو با بازار مطرح شد:

ایران جایگاهی در صادرات مرغ به کشورهای همسایه ندارد

گرگان- اردلان، رئیس هیات مدیره زنجیره تولید گوشت مرغ پیگیر، گفت: ایران جایگاهی در صادرات مرغ به کشورهای همسایه ندارد و در این زمینه خیلی عقب هستیم.

شروین اردلان در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: متاسفانه ایران جایگاهی برای صادرات مرغ ندارد چراکه این تبادلات تجاری پس از پنج الی شش سال دوباره از سرگیری شده است و به این ترتیب نتوانستیم بازار مرغ ترکمنستان، عراق و عمان را در دست بگیریم.

رئیس هیات مدیره زنجیره تولید گوشت مرغ پیگیر ادامه داد: در حال حاضر به کشورهایی مثل افغانستان که سایر کشورها جرات صادرات به این کشور را ندارند، مرغ و جوجه یک روزه صادر می کنیم.

وی با بیان اینکه در بحث صادرات رقیب بسیار بزرگی مثل کشور ترکیه داریم، گفت: دولت ترکیه علاوه بر اینکه عوارض صادراتی از صادرکننده نمی گیرد بلکه بسته های تشویقی نظیر سوبسید صادراتی هم برای بخش خصوصی لحاظ می کند.

اردلان افزود: با این شرایط جدید صادرات، رقابت در بازار جهانی سخت شده است؛ حتی تولید کننده ها در صادرات جوجه یک روزه هم در حال حاضر ضرر می کنند.

وی با بیان اینکه در کل حوزه صنعت دام و طیور این مشکل وجود دارد و تنها مختص مرغ نیست، افزود: تغییرات قیمت در ایران بسیار زیاد است و همین باعث کاهش عرضه و یا افزایش تقاضا می شود.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: دولت در این زمینه ها تصمیمات خلق الساعه می گیرد و همیشه با صدور بخشنامه هایی صادرات را به صورت موقت لغو می کند؛ همین تصمیمات لحظه ای منجر به خسران بخش تولید می شود.

وی ضمن انتقاد از این نوع سیاست های دولت، گفت: تولید کننده در مدت چند ماه تلاش کرده در زمینه تولید هر محصولی از صنعت دام و طیور بازاری برای خود ایجاد کرده و اعتباری کسب کرده، اما تصمیمات یکباره دولت تمام این معادلات را به هم می ریزد.

رئیس هیات مدیره زنجیره تولید گوشت مرغ پیگیر ادامه داد: وقتی تولیدکننده در صادرات دچار نواقص ارسال بار می شود، بازار هدف هم با کشوری کار می کند که دولتش از صادرات حمایت کند.

اردلان گفت: تولید کننده با همه این چالش ها و با سختی برای خود بازار کوچکی ایجاد کرده است اما نمی داند که ثبات تصمیم گیری از سمت دولت وجود دارد؟ آیا دولت بخشنامه جدیدی صادر نمی کند؟ آیا دولت تعرفه گمرکی را بالا نمی برد و همه این سوال ها برای تولید کننده تکرار می شود.

او افزود: در چنین شرایطی بهترین راه حل برای بخش خصوصی تولید برای بازار داخلی است چرا که بعد از یک مدت و با این تصمیمات یک شبه فقط شرمندگی برای تولید کننده در بازار خارجی می ماند.

اردلان با بیان اینکه تولید کننده های ما در بازار های جهانی منزوی شده و ارتبط با بازار جهانی از تولید کننده گرفته شده است، افزود: اگر تولید کننده بتواند و تلاش کند که در این بازار جایگاهی به دست آورد، نمی داند که این سیاست ها برای شش ماه آینده و در فراز و فرودهای قیمت مرغ پیش رو ادامه خواهد داشت یا خیر؟ چرا که این سیاست ها با هر اتفاقی تغییر می کند.

کد خبر: ۱۷۱٬۷۵۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha