به گزارش بازار، جواد اوجی پیش از ظهر امروز (جمعه، چهارم شهریورماه) در آیین رسمی آغاز عملیات اجرایی طرحهای توسعهای وزارت نفت و افتتاح پروژههای مسئولیت اجتماعی وزارت نفت همزمان با هفته دولت اظهار کرد: در آغاز کار دولت سیزدهم در شهریورماه ۱۴۰۰ زمانی که وزارت نفت دولت مردمی کارش را آغاز کرد، با یک بررسی اولیه مشخص شد که بهدلیل نبود سرمایهگذاری، با یک کسری گاز ۲۵۰ میلیون مترمکعبی در آغاز فصل سرما روبهرو خواهیم بود.
وی با اشاره به گره زدن سرمایهگذاری به رفع تحریمها در دولت گذشته، بیان کرد: وزارت نفت را در شرایطی تحویل گرفتیم که ذخیرهسازیهای سوخت مایع در نیروگاهها ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته بود و دولت نیز بدهیهای سنگینی داشت.
وزیر نفت کسری بودجه دولت سیزدهم در ابتدای کار را ۴۶۰ هزار میلیارد تومان بر اساس درآمد حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی با توجه به پیشبینیهای بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در همان زمان اعلام کرد و گفت: عمده تأمین این کسری در شرایطی بهعهده وزارت نفت بود که صادرات نفت، فرآورده و میعانات گازی در آن سال بسیار پائین بود و حتی برای نمونه مقدار فروش میعانات گازی در اردیبهشتماه ۱۴۰۰ روزی ۷ هزار بشکه ثبت شده بود.
اوجی افزود: به همت کارکنان صنعت نفت و لطف خدا، با بازاریابی خوب در کشورها و قارههای مختلف از جمله آمریکای لاتین، هند، آسیا و اروپا و نیز استفاده از همه ظرفیتها، افزون بر افزایش صادرات، معوقههای خود را پرداخت کردیم و درآمدهای ارزی که چند سال در حوزه صادرات گاز مانده بود، وصول شد که کمک بزرگی به دولت برای تأمین منابع ارزی کرد و وزارت نفت در عمل به تکالیف خود در بودجه ۱۴۰۰ درخشید.
وی با اشاره به لزوم تمرکز وزارت نفت به بحث تأمین امنیت انرژی در داخل با توجه به شرایط به وجود آمده در کاهش حجم ذخیرهسازیها گفت: با تلاش همکارانم در همه حوزهها بهویژه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، سطح ذخیرهسازیها را ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش دادیم و زمستان گذشته را بدون کمبود پشت سر گذاشتیم و تابستان امسال نیز به لطف خدا و همت همه کارکنان صنعت نفت و گاز کشور، قطعی گاز و برق نداشتیم.
وزیر نفت با اشاره به اینکه با مشکلات و ظرفیتهای استان خوزستان آشنا هستم، تأکید کرد: امروز ظرفیت تولید روزانه نزدیک به ۳ میلیون بشکه نفت از میدانهای نفتی خوزستان را در اختیار داریم، بخش زیادی از تولید گاز کشور را نیز این استان بهعهده دارد و افزون بر آن بسیاری از میدانهای مشترک ما با کشورهای همسایه از جمله میدان بزرگ نفتی آزادگان با تولید ۱۹۰ هزار بشکه در روز در این منطقه قرار دارد.
اوجی با تأکید بر این که اگر منتظر مذاکرات برجام میماندیم، مردم در زمستان پارسال و امسال نیز با قطعی گاز و برق روبهرو میشدند، بیان کرد: دشمن بحث صادرات و درآمدهای ارزی ما را هدف قرار داده بود و خط مقدم جبهه این جنگ، صنعت نفت و گاز کشور بود که با همت کارکنان نفت و نیز حمایت نیروهای مسلح (سپاه و ارتش) در بخش تأمین امنیت دریایی، ما از ارسال محمولههای خود مطمئن بودیم و به لطف پروردگار دشمنان شکست خوردند.
وی با اشاره به برنامهریزی دشمن برای همه حوزهها گفت: در بحث حمله سایبری به جایگاههای عرضه سوخت در آبانماه پارسال، ۴ هزار و ۴۰۰ جایگاه سوخت را همزمان از برنامه خارج کردند که در همان ساعات نخستین با آمادهباش همه کارکنان صنعت نفت و با صبوری مردم، ۷۰۰ جایگاه کلیدی و تا پایان شب ۱۲۰۰ جایگاه عرضه سوخت عملیاتی شد.
وزیر نفت با اشاره به اطلاعرسانی لحظهای صداوسیما و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از راهاندازی جایگاههای عرضه سوخت افزود: همه نازلها در جایگاههای عرضه سوخت دستی فعال میشدند و همین عملیات جهادی دشمن را مأیوس کرد، هدف دشمن این بود که مردم عصبانی شده و به خیابان بیایند، اما با ادامه نیافتن این اتفاق و جلوگیری از توقف سوخترسانی به مردم، به لطف خدا و همت دستگاههای امنیتی و صبوری مردم دشمن ناامید شد.
اوجی تصریح کرد: اگر میخواستیم منتظر نتیجه مذاکرات وین و برجام بمانیم بیشک تأمین امنیت انرژی زمستان پارسال و تابستان امسال دچار مشکل میشد، همین امروز هم مقدار تولید و مصرف بنزین نزدیک بههم است و از همه مدیران وزارت نفت خواستیم که پروژههای اولویتدار برای تامین امنیت انرژی و تولید و صادرات را ارزیابی کنند.
وی افزود: برآورد این بود که برای حدود ۱۴۰ پروژه اولویتدار تا ۸ سال آینده ۱۶۰ میلیادر دلار سرمایه نیاز است تا کشور محتاج واردات فرآورده نشود.
وزیر نفت با بیان اینکه سرمایهگذاری در صنعت نفت، سرمایهگذاری فوقسنگین است، گفت: امروز هیچ پروژهای مانند پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی سودآور نیست، آنها کمریسک، پربازده و زودبازده هستند و به جای گرفتن تسهیلات از بانکها، از توان مالی آنها و هلدینگهای اقتصادی برای تکمیل و ساختشان استفاده شده است.
اوجی با اعلام اینکه در یک سال اخیر نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار قرارداد و تفاهمنامه داخلی و خارجی امضا شده است، با تأکید بر افزایش اشتغالزایی با اجرای پروژههای گوناگون، اظهار کرد: با برنامهریزی انجامشده بیشک این پروژهها تا چند سال آینده به بهرهبرداری میرسند و اقتصاد کشور حرکت میکند، مردم هم این موضوع را در سفره خود احساس خواهند کرد.
وی بیان کرد: اصل توسعه کشور بر محور نیروهای انسانی است و اگر انگیزه نباشد، پروژهها هم به انجام نمیرسند.
وزیر نفت گفت: همه استانهای ایران در یک سال اخیر از سوی رئیسجمهوری و هیئت دولت بازدید شدند که این موضوع سبب میشود مشکلات و چالشها از نزدیک لمس شوند و حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای مسئولیت اجتماعی تخصیص داده شد.
اوجی یادآور شد: وزارت نفت هم از این موضوع غافل نمانده و حدود ۱۴ هزار میلارد تومان پروژه مسئولیت اجتماعی قبول کردیم که ۵۰ درصد آن در استان خوزستان هزینه میشود.
نظر شما