بازار؛ گروه راه و مسکن: از آخرین باری که دولت و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به صراحت اعلام کرد که مردم و متقاضیان وام مسکن روستایی می توانند به شعب بنیاد مسکن برای تشکیل پرونده مراجعه کنند حدود یک ماه(۸ مرداد) می گذرد.
سرانجام بعد از کمتر از یک ماه تاخیر در مراجعه مردم به شعب بنیاد مسکن برای تشکیل پرونده، دو روز پیش علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیات دولت اعلام کرد: در راستای سرعت بخشی و تأمین منابع برای اجرای نهضت ملی مسکن، دولت با افزایش تسهیلات نوسازی مسکن روستایی تا سقف ۲ میلیارد ریال موافقت کرد.
او تاکید کرد: هیات دولت با افزایش تسهیلات نوسازی و بهسازی مسکن در روستاها از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان موافقت کرد و پرداخت این تسهیلات به متقاضیان از شنبه آغاز خواهد شد.
مسعود میرکاظمی معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز با تایید تصویب افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی گفته است که سازمان برنامه و بودجه با بررسی همه جوانب و بر اساس دستور رییسجمهور اقدامات لازم برای پرداخت تسهیلات فوق از سوی بانک ها را آغاز کرده است.
این موافقت با تاخیر از سوی میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه برخی از متقاضیان وام مسکن روستایی را آزرده خاطر کرده و برخی از کارشناسان و مسئولان ذیربط در بنیاد مسکن را به واکنش وا داشته بود.
میرکاظمی چندی پیش در خصوص دلایل تأخیر در پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی اظهار کرده بود که این وام، بار مالی سنگینی را به همراه خواهد داشت. پرداخت این وام از دو راه میسر است. یکی اینکه به بانکها بنویسیم که این وام جزو بدهی دولت به بانکها باشد که پایه پولی را بالا میبرد و تورم وحشتناکی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: یکی از ریشههای تورم در سنوات گذشته بدهی دولت به بانکها بوده است. یا باید این اجازه را بدهیم یا اینکه بپذیریم از محل یارانه تأمین شود. در مدت ۲۰ سال بازپرداخت وام مذکور، ۸۰ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد که باید از یک جایی تأمین شود.
وی افزود: راه دیگر این است که اجازه بدهیم از صندوق مسکن که در قانون دیده شده، مابهالتفاوت سود وام ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی پرداخت شود، چون وام ۱۰۰ میلیونی ابلاغ شده است.
پیشتر نیکزاد در پاسخ به این پرسش که به هر حال چه کسانی مانع پرداخت این تسهیلات می شوند گفته بود که رئیس سازمان برنامه و بودجه مصاحبه ای انجام داد و گفت که وام مسکن روستایی پایه پولی کشور را افزایش می دهد. بنده در این خصوص بعدها در چندین جا توضیح دادم که این وام مسکن پایه پولی را افزایش نمی دهد و از پاییز و زمانی که این وام مصوب شده است این وام باید پرداخت می شد پرداخت نشده است که پایه پولی بالا نرود این وام که پرداخت نشد و پایه پولی هم افزایش یافت. حداقل این وام را همان زمان پرداخت می کردید تا الان اگر کسی می پرسید که پایه پولی افزایش یافته در عوض وام مسکن پرداخت شده است.
خوشبختانه سخنگوی دولت با اعلام این خبر مردم و متقاضیان وام مسکن روستایی را خوشحال کرد. متقاضیان وام مسکن روستایی از فردا می توانند به شعب بنیاد مسکن مراجعه و درخواست خود را ارائه و با تشکیل پرونده به شعب بانک ها مراجعه کنند
اما امروز اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که دو روز پیش از سوی سخنگوی دولت اعلام شد که وام مسکن روستایی از ۵ شهریور ماه(شنبه) پرداخت خواهد شد. اما با توجه به اینکه بارها این اقدام منتفی شده است متقاضیان وام مسکن روستایی اعتمادی به این اخبار ندارند؟ گفت: خوشبختانه سخنگوی دولت با اعلام این خبر مردم و متقاضیان وام مسکن روستایی را خوشحال کرد. متقاضیان وام مسکن روستایی از فردا می توانند به شعب بنیاد مسکن مراجعه و درخواست خود را ارائه و با تشکیل پرونده به شعب بانک ها مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اینکه حلقه اتصال مردم با بنیاد مسکن، شعبات بنیاد مسکن هستند و ما آنها را به شعب بانک ها معرفی می کنیم ادامه داد: از فردا متقاضیان وام مسکن روستایی به شعب بنیاد مسکن مراجعه خواهند کرد و اگر خدای ناکرده بعد از مراجعه به شعب بانک ها با سنگ اندازی آنها مواجه شدند می توانند مجددا به شعب بنیاد مسکن مراجعه و پیگیر مشکلات خود باشند.
نیکزاد در پاسخ به این پرسش که به هر حال چندین بار این اخبار منتشر شده که پرداخت وام مسکن روستایی بزودی آغاز می شود. اما هر بار منتفی شده و مردم دیگر اعتمادی ندارند؟ اظهار داشت: این بار مطمئنا و با اعلام دولت می توانیم با قاطعیت اعلام کنیم که این خبر صحت دارد و متقاضیان نگران نباشند. این وام با نرخ سود ۵ درصد پرداخت خواهد شد.
تمام بانک های دولتی مثل بانک ملی، ملت، صادرات، کشاورزی، مسکن، تجارت و سپه اقدام به پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد خواهند کرد
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه بانک هایی این وام را پرداخت خواهند کرد؟ گفت: تمام بانک های دولتی مثل بانک ملی، ملت، صادرات، کشاورزی، مسکن، تجارت و سپه اقدام به پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد خواهند کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که بیشترین سهمیه مربوط به کدام بانک دولتی خواهد بود؟ ادامه داد: بیشترین سهمیه مربوط به بانک مسکن است که جزئیات آن را می توانید از معاونت بازسازی مسکن روستایی دریافت کنید.
نیکزاد خاطر نشان کرد: خوشبختانه با این پرداخت و این موافقت دولت، خیز مخالفین وام مسکن روستایی خنثی شد. ما معتقد هستیم که پرداخت این وام ۲۰۰ میلیونی و حتی افرادی که وام ۱۰۰ میلیونی دریافت کرده اند و منتظر وام ۱۰۰ میلیونی مانده بودند از این اقدام دولت خوشحال شده اند. قطعا این وام که تورم زا نیست و پایه پولی را بالا نخواهد برد می تواند سرعت نوسازی و ساخت مسکن روستایی را سرعت بدهد.
نظر شما