تصویب ۲ آیین‌نامه اجرایی دولت در راستای قانون جهش تولید دانش‌بنیان
سخنگوی دولت خبر داد

تصویب ۲ آیین‌نامه اجرایی دولت در راستای قانون جهش تولید دانش‌بنیان

سخنگوی دولت از تصویب دو «آیین‌نامه اجرایی ارائه کمک‌های فنی و اعتباری با هدف توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان» و «آیین‌نامه اجرایی توسعه بازار تولید برق پاک از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان» خبر داد.

به گزارش بازار، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود نوشت: دو آیین‌نامه مهم دیگر در راستای تحقق شعار سال، به تصویب دولت رسید. ضمن تشکیل «کارگروه توسعه دانش‌بنیان صنایع انرژی‌های تجدیدپذیر»، دستگاه‌ها هم موظف شدند در مواردی که کمک‌های فنی و اعتباری خارجی با استفاده از محصولات دانش‌بنیان داخلی امکان‌پذیر است، از این ظرفیت استفاده کنند.

تصویب آیین‌نامه اجرایی ارائه کمک‌های فنی و اعتباری با هدف توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان
در اجرای تکلیف مقرر در بند (ب) ماده (۱۷) قانون جهش تولید دانش‌بنیان درخصوص ارائه کمک‌های فنی و اعتباری با هدف توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان، آیین‌نامه اجرایی این بند از قانون مذکور را به تصویب رساند.

به موجب آیین‌نامه فوق، دستگاه متولی موضوع این آیین‌نامه موظف است در مواردی که کمک‌های فنی و اعتباری خارجی با استفاده از ظرفیت محصولات دانش‌بنیان داخلی امکان‌پذیر است، از ظرفیت آن‌ها استفاده کند و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز موظف است در جهت تقویت سهم محصولات دانش‌بنیان در کمک‌های فنی و اعتباری دستگاه متولی اقدام نماید.
همچنین براساس این آیین‌نامه، دستگاه متولی موظف به تهیه و اجرای برنامه کمک‌های فنی و اعتباری خارجی خود با هدف توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان است و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور باید گزارش عملکرد میزان پیشرفت برنامه‌ها را هر سه ماه یکبار به شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان ارائه کند.

معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین موظف است با همکاری وزارتخانه‌های امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت (سازمان توسعه تجارت)، علوم، تحقیقات و فناوری و پشتیبانی و نیروهای مسلح و ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام به به شناسایی فرصت‌های ارایه کمک‌های فنی و اعتباری خارجی با هدف توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان نموده و فهرستی از این فرصت‌ها و حوزه‌های اولویت‌دار تهیه و ضمن قراردادن در سامانه ایده‌ها و نیازها (نان) به صورت دوره‌ای به‌روزرسانی کند.

موافقت با آیین‌نامه اجرایی توسعه بازار تولید برق پاک از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان
هیئت وزیران در راستای تکلیف قانونی مندرج در ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانش‌بنیان مبنی بر توسعه صنایع دانش‌بنیان با انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه بازار تولید برق پاک از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان، آیین‌نامه اجرایی مربوط به آن را تصویب کرد.

به موجب آیین‌نامه مذکور، واحدهای صنعتی با قدرت مصرفی بیشتر از یک مگاوات که مشمول ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانش‌بنیان هستند، موظفند سالانه معادل درصد مندرج در ماده قانونی یاد شده از برق مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند و وزارت نیرو نیز موظف به اطلاع‌رسانی به واحدهای صنعتی مشمول در خصوص احداث و تأمین برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر مطابق درصدهای ذکر شده در قانون است.

همچنین براساس آیین‌نامه یاد شده، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق موظف است ماهانه تعرفه تجدیدپذیر را بر مبنای متوسط دو ماهه آخرین صورتحساب‌های تأیید شده سرمایه‌گذاران محاسبه و به توانیر اعلام کند. شرکت توانیر نیز موظف است در هر دوره میزان برق تجدیدپذیر تولیدی در نیروگاه‌های تجدیدپذیر متعلق به واحدهای صنعتی مشمول را قرائت و از برق مصرفی مشمول کسر کند و در صورت کسری تولید برق تجدیدپذیر، مابه‌التفاوت را با تعرفه تجدیدپذیر، محاسبه و در قبوض برق واحدهای صنعتی در ردیف جداگانه لحاظ کند. در صورتی که تولید برق تجدیدپذیر بیشتر از برق مصرفی مشمول باشد، واحد صنعتی مشمول مجاز است که درخصوص مازاد برق تولید شده به یکی از روش‌های مندرج در آیین نامه منتفع شود.

در همین راستا، کارگروهی نیز با عنوان «کارگروه توسعه دانش‌بنیان صنایع انرژی‌های تجدیدپذیر» با هدف نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه و تعیین شرایط اعطای تسهیلات به طرح‌های توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک مقیاس تشکیل می‌شود.

کد خبر: ۱۶۹٬۵۹۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha