۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۲
خرید توافقی پیاز بهاره توسط شبکه تعاون روستایی ایران
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران خبر کرد

خرید توافقی پیاز بهاره توسط شبکه تعاون روستایی ایران

شیرزاد، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از خرید توافقی پیاز بهاره استان های جنوبی و منطقه جیرفت و کهنوج توسط شبکه تعاون روستایی ایران خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین شیرزاد ضمن اشاره به برداشت پیاز در منطقه جیرفت و کهنوج در طرح استمرار و بهاره و خرید توافقی این محصول توسط شبکه تعاون روستایی، اظهار داشت: تولید و عرضه مازاد بر نیاز بازار، باعث شد تا قیمت این محصول کاهش یابد و کشاورزان برای فروش محصول خود دچار مشکل شوند.

وی در ادامه تاکید کرد: براساس جداول تهیه شده از آمار تقاضا خرید توافقی پیاز توسط تشکل های تحت پوشش و حمل آن تا تاریخ دهم‌ اردیبهشت ۱۳۹۹، در مجموع میزان تقاضا ۱۶۵۰ تن بوده که از این میزان ۱۱۰۱ تن آن به استان های کشور حمل شده است.

شیرزاد افزود: در شرایط اشباع بازار از محصولات کشاورزی و کسادی فروش، قیمت های خرید و فروش در مبدا و مقصد دچار ابهام و عدم شفافیت می شود و این امر عاملی برای سوء استفاده دلالان و واسطه های غیر ضرور است تا با قیمت های کاهش یافته در مزرعه محصولات را خریداری و با قیمت های قبلی در بازارهای کلان شهر ها به فروش برسانند. لذا فاصله زیادی بین قیمت پرداخت شده به کشاورزان و قیمت اخذ شده از مصرف کنندگان وجود دارد که عمدتا نصیب واسطه ها می شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: برای افزایش سهم تولید کننده از قیمت نهایی و پرداخت قیمت واقعی محصول از سوی مصرف کننده که موجب تامین رفاه هر دو طرف می شود، سازمان تعاون روستایی ایران در راستای اجرای سیاست های حمایتی وزارت جهادکشاورزی از کشاورزان و جلوگیری از ضرر و زیان آنان، از طریق شبکه شرکت ها و اتحادیه های تعاونی روستایی تحت پوشش خود، اقدام به خرید توافقی پیاز از کشاورزان منطقه جیرفت و کهنوج کرد تا ضمن تحریک بازار، محصول خریداری شده را در کلان شهرها به صورت مستقیم به مصرف کنندگان عرضه و به فروش برساند.

وی در ادامه بیان کرد: به منظور تسهیل و افزایش صادرات این محصول اقداماتی از جمله، پیشنهاد حذف تعرفه صادراتی محصول پیاز (مبلغ ده هزار تومان به ازای هر کیلو) به کارگروه تنظیم بازار داده شد که خوشبختانه منجر به نتیجه شد و تعرفه مذکور از ابتدای اردیبهشت حذف شد.

به گفته شیرزاد، به منظور اصلاح فرآیند بازاررسانی این محصول، با همکاری سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران تعدادی غرفه تک محصولی عرضه مستقیم محصولات داخل میادین و بازارهای مربوطه در اختیار کشاورزان و تولید کنندگان قرار گرفت.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ادامه اظهار داشت: در این راستا شبکه های تعاون روستایی کشاورزی با تمام توان وارد میدان شده و در مرحله اول حدود ۵۵۰۰ تن سهمیه برای استانها تعیین شده که از این مقدار تا کنون ۱۲۰۰ تن جهت عرضه و فروش در غرف کلان شهرها به استانها حمل و بالغ بر ۲۵۰ تن نیز توسط اتحادیه تعاون روستایی استان کردستان تاکنون از طریق مرز باشماق به اقلیم کردستان عراق صادر شده که مشکلات تامین کامیون باعث کندی حمل شده است.

شیرزاد درادامه، گفت: در کنار طرح و راهکارهای عنوان شده رایزنی هایی با صندوق حمایت بخش کشاورزی داشته ایم تا مبلغ ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات جهت خرید و ذخیره سازی پیاز در سردخانه های منطقه در اختیار اتحادیه تعاونی روستایی جیرفت قرار گیرد.

به گفته مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، تاکنون بیش از ۵۰ میلیارد ریال صرف خرید، انبارش و انتقال محصول پیاز به استان های کشور شده و در حال حاضر مهم‌ترین چالش خرید توافقی پیاز در شبکه تعاون روستایی کشور در ارتباط با مسائل حمل و نقل بین استانی و افزایش چشمگیر هزینه های حمل و نقل طی هفته اخیر است.

کد خبر: ۱۶٬۹۳۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha