۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
ایجاد ۱۵۰۰مگاوات ظرفیت نیروگاهی توسط صنایع تا پایان امسال| اختصاص منابع «سیریک» بر اساس پیشرفت
وزیر نیرو در گفتگو با «بازار» اعلام کرد

ایجاد ۱۵۰۰مگاوات ظرفیت نیروگاهی توسط صنایع تا پایان امسال| اختصاص منابع «سیریک» بر اساس پیشرفت

محرابیان وزیر نیرو گفت: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته تا پایان امسال ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی برق توسط صنایع افزوده خواهد شد.

بازار، گروه آب و انرژی: بعد از کلید خوردن خاموشی ها در کشور، سیاست گذاری ها درباره توزیع برق یارانه ای هم تا حدودی تغییر کرده است. آمارهای اعلامی از طرف وزارت نیرو نشان می دهد که ایران با کسری ۱۵ هزار مگاواتی در صنعت برق مواجه است. کسری که بخشی از آن حاصل مصرف بالای انرژی در صنایع است. بر اساس آمار موجود حدود ۳۶ درصد از برق کشور در صنایع مصرف می شود. برقی که تا همین چند ماه پیش تقریبا به صورت رایگان در اختیار صنایع قرار می گرفت. جالب است که درحالی ۲۷ درصد از هزینه تمام شده تولید سیمان در کشورهای مختلف، مرتبط با هزینه برق است که این نسبت در ایران به ۲ درصد ( ۱.۹ درصد) هم نمی رسد.

شرایط در صنایعی همچون فولاد هم دست کمی از سیمان ندارد. اما ظرفیت نیروگاه های نصب شده در طول سال های گذشته به گونه ای نبوده که بتواند برق صنایع را همچون گذشته تامین کند. به همین دلیل است که علی اکبر محرابیان وزیر نیرو معتقد است که باید صنایع برای تولید برق به میدان بیایند. او که تولید برق توسط صنعت را یک بازی برد- برد توصیف می کند، به بازار گفته که تا پایان امسال ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور توسط صنایع افزوده می شود.

او در ادامه گفتگوی خود هم توضیحاتی را درباره نحوه پرداخت اعتبارات نیروگاه سیریک توسط روس ها و البته تعداد پروژه های اولویت دار هم ارائه داد که در ادامه می خوانیم:

تا پایان دولت سیزدهم باید ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور توسط صنایع افزوده شود. پیش بینی می شود که از این مقدار حدود ۱۵۰۰ مگاوات آن تا پایان امسال وارد مدار شود

*بر اساس توافقاتی که سال گذشته با تعدادی از صنایع صورت گرفت، قرار بر این شده که بخشی از برق مورد نیاز این بخش، توسط خود واحدهای تولیدی تامین شود. تا حالا چه مقدار از این ظرفیت ایجاد شده و تا آخر امسال چه مقدار ظرفیت نیروگاهی دیگر توسط صنایع ایجاد خواهد شد؟

احداث ۶۰۰۰ مگاوات از نیروگاه‌ های صنایع شروع شده است. در هفته های گذشته هم شاهد سنکرون شدن نیروگاه سمنان با شبکه بودیم. امیدواریم تا پایان سال دو نیروگاه کلاس F فولاد مبارکه نیز به بهره‌برداری برسد. اما پیش بینی کلی ما این است که از ۱۰ هزار مگاواتی که در این حوزه هدف گذاری شده، حدود ۱۵۰۰ مگاوات توسط صنایع ایجاد شده و تا پایان امسال وارد مدار شود. تولید برق توسط خود صنایع یک بازی برد - برد بوده و به همین دلیل جذابیت بالایی می تواند داشته باشد. در واقع صنایع می توانند از این طریق سود بالایی را کسب کرده و به نوعی امنیت انرژی خود را افزایش دهند.

*یکی دیگر از هدف گذاری های صورت گرفته در دولت سیزدهم احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در حوزه تجدید پذیر ها بود. فعالین صنعت برق مدعی اند که شرایط و قوانین که دولت برای این بخش در نظر گرفته جذابیت لازم را ندارد و به همین دلیل احتمال تحقق این هدف را بعید می داند؟

کار بسیار خوبی که امسال انجام شد، اجرایی شدن مصوبه شورای اقتصاد است. بر اساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید از محل صرفه جویی حاصل از سوخت منابع مالی مناسبی برای افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر در نظر گرفته شده است. با اتکا به این منابع مالی، مناقصه ای برای سرمایه گذاران علاقه مند به ورود به این صنعت برگزار و برندگان آن هم مشخص شد. تلاش ما این است که عملیات اجرایی ساخت این نیروگاه ها هر چه سریع تر شروع شود.

ال سی کل پروژه نیروگاه سیریک به صورت کامل باز شده است. به هر میزان که کار شود، منابع مالی آن هم از طرف روسیه اختصاص پیدا می کند

*با وجود گذشته حدود ۸ ماه از سال ۲۰۲۲ هنوز رقمی از بودجه در نظر گرفته شده برای سال ۲۰۲۲ از طرف روس ها اختصاص پیدا کرده است. آیا مشکلی در روند کار و همکاری های تهران و مسکو در ساخت این نیروگاه ایجاد شده است؟

نیروگاه سیریک از طریق فایناس کشور روسیه انجام می شود. ال سی آن هم سال گذشته گشایش یافته بود. همچنین اولین پرداخت ال سی بر اساس صورت وضعیت های مالی هم اتفاق افتاده است. پروژه هم در بخش سیبل در حال اجرا بوده و تجهیزات آن هم در کشور روسیه در حال ساخت است.

*امسال چه مقدار از بودجه دریافت شده است؟

همانطور که اشاره کردم ال سی کل پروژه به صورت کامل باز شده است. به هر میزان که کار شود، منابع مالی آن هم اختصاص پیدا می کند.

* مشکلات کشور در حوزه های آب و برق نشان می دهد که این بخش متناسب با نیاز کشور توسعه پیدا نکرده است. برای حل این مشکل چه تدابیری اندیشیده شده است؟

طرح های نیمه تمام و اولویت دار این صنعت احصا شده و در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است. بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود ۲۳۰ پروژه اولویت دار در آب و آبفا و ۵۰ پروژه اولویت دار در طرح های نیروگاهی داریم.

کد خبر: ۱۶۹٬۲۲۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha