۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۶
استفاده از فناوری‌های زیستی و نانو برای حل مشکلات بخش کشاورزی

استفاده از فناوری‌های زیستی و نانو برای حل مشکلات بخش کشاورزی

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از اعلام آمادگی این پژوهشگاه برای توسعه همکاری‌های مشترک با سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بر اساس اولویت‌ها و نیاز بخش کشاورزی استان خبر داد.

به گزارش بازار، صالحی جوزانی با اشاره به فقدان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مستقل در استان البرز، از اعلام آمادگی این پژوهشگاه به عنوان هسته مرکزی مرتبط با حوزه‌های تحقیقاتی مختلف کشاورزی برای توسعه همکاری‌های مشترک با سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بر اساس اولویت‌ها و نیاز بخش کشاورزی استان خبر داد.

او با بیان این که مأموریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، استفاده از فناوری‌های زیستی و نانو برای حل مشکلات بخش کشاورزی است در خصوص اهمیت فناوری‌های جدید در بخش کشاورزی گفت: طبق پیش بینی ها، کشاورزی آینده در افق ۲۰۵۰ بیش از هر چیز تحت تأثیر ۱۵ فناوری قرار خواهد گرفت که بیشترین آن‌ها مرتبط با بیوتکنولوژی است.

صالحی جوزانی گفت: هم اکنون در بین پنج فناوری برتر در دنیا، بیوتکنولوژی با کسب ۳۲ درصد گردش مالی جهانی این فناوری‌ها در رتبه اول قرار دارد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به گردش مالی ۵۵۰ میلیون دلاری بیوتکنولوژی که بیش از ۱۰ درصد آن (۶۰ میلیارد دلار) به بیوتکنولوژی کشاورزی اختصاص دارد، تصریح کرد: اگر بخواهیم با توجه به وسعت و جمعیت کشور، یک درصد این بازار جهانی را کسب کنیم باید سهم خود را از این بازار به ۶۰۰ میلیون دلار برسانیم و البته اگر هدفگذاری ستاد توسعه زیست فناوری در کسب سه درصد بازار جهانی زیست فناوری را مبنا قرار دهیم باید حدود دو میلیارد دلار از بازار جهانی بیوتکنولوژی کشاورزی را در اختیار داشته باشیم.

صالحی جوزانی، با بیان اینکه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مکمل مؤسسات پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حوزه فناوری‌های زیستی و نانو است و فلسفه ایجاد پژوهشگاه نیز همین بوده است، افزود: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان هاب توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور در ارتباط با معاونت‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی، ستادهای فناوری، مؤسسات تحقیقاتی دانشگاه‌ها و بخش خصوصی در زمینه توسعه کاربرد فناوری‌های نو در رفع چالش‌های بخش کشاورزی و منابع طبیعی تلاش می‌کند. افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده محصولات این حوزه، افزایش مقاومت به تنش ها، کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی از اولویت‌های فعالیت پژوهشگاه است. ضمن این که در زمینه ذخایرژنتیکی، محیط زیست و سلامت هم کارهای باارزشی کرده ایم که از جمله آن‌ها ایجاد بانک اختصاصی باکتری‌های اسید لاکتیک، بانک میکروب‌های مفید و مضر و بانک اختصاصی میکروجلبک هاست.

صالحی جوزانی گفت: این پژوهشگاه هر ساله هسته اولیه بذر ۱۷ رقم سیب زمینی را تولید و در اختیار ۱۳ شرکت بخش خصوصی قرار می‌دهد که علاوه بر اشتغالزایی برای ۲۱۰ نفر، تاکنون در مجموع ۴۵ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشته است.

او در ادامه با تأکید بر رویکرد راهبردی این پژوهشگاه به توسعه همکاری‌های مشترک با مؤسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دیگر سازمان‌ها و معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی به برخی قراردادهای پژوهشی که طی یکی، دو سال اخیر بین این پژوهشگاه و مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان شیلات، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی، مرکز تحقیقات ابریشم، سازمان چای، مؤسسه تحقیقات علوم دامی، معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امضا و عملیاتی شده است اشاره کرد.

امروز شنبه ۲۵ تیرماه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، میزبان سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز و جمعی از مدیران این سازمان بود

کد خبر: ۱۶۸٬۴۳۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • واقع بین IR ۱۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
      2 0
      به نام خدا سلام. من بیوچار طبیعی معدنی کوهبنان کرمان استفاده کردم عالی بوده . نتیجه فوق العاده هست. به پژوهشکده هم گفتم . پژوهشکده ای ها بنده خداها اول راه هستن. هنوز . به امیدخدا ?