۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
هر کدام از صنایع چقدر برق مصرف می کنند؟

هر کدام از صنایع چقدر برق مصرف می کنند؟

خاموش کردن یک لامپ حدود ۲۰ وات ساعت صرفه جویی به همراه خواهد داشت. اگر هر کدام از ۳۱ میلیون مشترک خانگی این کار را انجام دهند در هر ساعت ۶۲۰ مگاوات صرفه جویی اتفاق می افتد که می تواند صرف تولید شود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: مقدار مصرف برق در هر کدام از صنایع متفاوت است. بر اساس بررسی هایی که در معاونت کسب‌ و کار اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران صورت گرفته است در کنستانتره‌ سازی ۳۳۷ مگاوات در هر ساعت برق مصرف می شود. در گندله‌ سازی ۴۴۵ مگاوات، در احیای مستقیم آهن‌ اسفنجی ۴۶۸ مگاوات و در ذوب و فولاد سازی مصرف برق به ۳۷۱۷ مگاوات در ساعت می‌ رسد. در بخش مقاطع طویل مانند میلگرد، نبشی و ناودانی نیز مصرف در حدود ۱۷۸ مگاوات برآورد شده است.

بر اساس آماری که مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق به خبرگزاری بازار اعلام کرده، خاموش کردن یک لامپ اضافه به طور متوسط حدود ۲۰ وات ساعت صرفه جویی به همراه خواهد داشت. حالا شما خود تصور کنید چنانچه هر کدام از ۳۱ میلیون مشترک خانگی یکی از لامپ های اضافی خود را خاموش کنند، با صرفه جویی ۶۲۰ میلیون واتی یا همان ۶۲۰ مگاوات در هر ساعت مواجه می شویم. این میزان برق صرفه جویی شده معادل مصرف برق دو ساعت یک واحد کنسانتره سازی یا ۱.۵ ساعت گندله سازی است.

هرچند که وزارت نیرو مدعی است که برق مورد نیاز صنایع را تامین کرده و میزان مصرف برق در بخش صنعت نسبت به گذشته ۱۱ درصد افزایش یافته اما فعالین صنعتی از وضعیت پیش آمده چندان راضی نیستند. بسیاری از آنها مجبور شده اند که شیفت های شب برای کارگرانشان در نظر بگیرند که به نوعی تحمیل هزینه اضافه به آنهاست.

از طرفی گزارش های منتشر شده هم نشان می دهد که حال تولید خیلی هم خوب نیست. دلایلی متعددی برای حال ناخوش صنایع اعلام شده که یکی از مهم ترین آنها قطعی های برق است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد، در تیرماه ۱۴۰۱، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۸.۵ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۵.۲ درصدی مواجه شده است. برآوردها نیز حاکی از این است که شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی ۵,۲ درصد و شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی ۳۴.۱ درصد نسبت به خرداد کاهش داشته است.

در تیرماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل، از بین ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی تنها چهار رشته‌فعالیت افزایش در شاخص تولید داشته‌اند و ۱۱ رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید را ثبت کرده اند؛ رشته فعالیت‌های «خودرو و قطعات»، «سایر کانی غیرفلزی»، «فلزات پایه» و «سیمان» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش تولید در تیرماه نسبت به ماه قبل قطعی برق صنایع عنوان شده است.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد، شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۲.۸ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۱۱.۷ درصد ی مواجه شده است. در این ماه نسبت به ماه قبل، تنها دو رشته فعالیت «کک و پالایش» و «غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر» افزایش در شاخص فروش داشته‌اند و سایر رشته فعالیت‌ها با کاهش فروش مواجه شده اند؛ بیشترین سهم در کاهش شاخص فروش متعلق به رشته فعالیت‌های «تجهیزات برقی» و «ماشین آلات و تجهیزات» و «فلزات پایه» بوده است.

کد خبر: ۱۶۸٬۲۹۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha