۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۵
رونمایی از نخستین سامانه‌های پرتودهی ساخت داخل
رئیس سازمان انرژی اتمی خبر داد

رونمایی از نخستین سامانه‌های پرتودهی ساخت داخل

اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در روزهای آینده نخستین سامانه‌های پرتودهی ساخت داخل، رونمایی خواهد شد.

به گزارش بازار، محمد اسلامی در حاشیه امضای تفاهم نامه با رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، درباره نحوه حمایت سازمان انرژی اتمی از شرکت‌های دانش بنیان بنیاد شهید گفت: پیشرفت‌های حوزه فناوری باید در خدمت جامعه و اقتصاد کشور و توسعه اجتماعی قرار گیرد و بنیاد شهید با داشتن ظرفیت‌های متنوع و جامعه بزرگ ایثارگران، نخبگان زیادی دارند و چندین شرکت دانش بنیان را ایجاد کرده اند.

وی افزود: در پژوهشگاه و مراکز تحقیقاتی سازمان انرژی اتمی از تحقیقات نتیجه گرا حمایت می‌کنیم و پژوهشی که مسئله محور است قطعا به سمت تجاری سازی می‌رود. ما در بخش‌های مختلف سازمان، با پیشرفت‌هایی در زمینه رادیوداروها و مشتقات آب سنگین مواجهیم که در حوزه بهداشت و درمان مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و سیستم‌های اندازه گیری در بخش ابزار دقیق اتمی، در صنایع گوناگون استفاده می‌شود. همچنین دامنه وسیعی از صنایع از دستاوردهای دانش بنیانی‌ها استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: فرصت انعقاد تفاهم نامه و تعامل با بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ما شرایطی را فراهم کرد تابتوانیم منسجم‌تر و با برنامه‌تر حرکت کنیم و بتوانیم نتیجه تاثیرات اجرایی بعضی از دستاوردهای خود را زودتر ببینیم؛ به خصوص در بخش توانبخشی و بهداشت و درمان که دامنه وسیعی است.

معاون رئیس جمهور درباره سامانه‌های پرتودهی گفت: یکی از کسری‌های خدمت ما عقب ماندگی در استفاده از ظرفیت پرتودهی در حوزه مواد غذایی و کشاورزی است.

وی افزود: سعی کردیم کار مطالعاتی را با برنامه منسجم دنبال کنیم و وارد اجرا شویم. از ان جایی که این تجهیزات را به ما نمی‌فروشند به طراحی و ساخت در داخل روی آوردیم و طی روزهای آینده، نخستین سامانه‌های پرتودهی ساخت داخل و رونمایی خواهیم کرد.

اسلامی افزود: ۱۲ قطب پرتودهی در کشور طراحی شد که با مشارکت استان‌ها و سرمایه گذاران بخش خصوصی موضوع را دنبال می‌کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: فرآیند قطب‌های پرتودهی موجب می‌شود که برای اولین بار، مزیت‌های فناوری هسته‌ای برای مردم تعریف شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: گستره کشور ما باید پوشش فراگیری برای پرتو دهی ایجاد کند تا از این طریق آفت‌های وارده به مواد و محصولات کشاورزی کم شود که دستاورد بزرگی برای سلامت جامعه است و از طرف دیگر انبارمانی و ظرفیت نگهداری این مواد هم بیشتر شود.

اسلامی گفت: در حوزه پلاسما، آفت زدایی و سم زدایی هم در حال سرمایه گذاری روی اولین مراکزمان هستیم که به زودی طرح‌های آن شروع می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: حداقل خاصیت این اقدام این است که در آینده و دوره‌ای ۱۰ ساله، از ضایعات ۳۰ درصدی مواد کشاورزی و غذایی که حجم بسیار بالایی است کاسته می‌شود.

کد خبر: ۱۶۸٬۲۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha