به گزارش بازار، علیمحمد شریعتی مقدم، نائب رئیس اول کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در باره اینکه چرا از نیروهای آموزشدیده در هنرستانهای کشاورزی در این بخش به خوبی استفاده نمیشود، گفت: «یکی از دلایل این است که بخش کشاورزی از نیازهای خودش فاصله گرفته است. درواقع کشاورزی در حوزه اقتصادی بسیار مهجور بوده و کشاورزی از تولید، تغییرات تورمی و تحولات بازارهای مختلف کمتر سود برده و بازار سرمایه و خلق سرمایه به سمت فعالیتهای واسطهگری و دلالی سوق پیدا کرده است.
شریعتیمقدم درباره دلیل دیگر کمبود تکنسین در حوزه کشاورزی گفت: «وقتی برای مهندس کشاورزی کار و سودی وجود ندارد و این فرهنگ به وجود نیامده که صنعت کشاورزی از افراد متخصص استفاده کند، فاصله ایجاد میشود.»
این عضو اتاق بازرگانی ایران درباره اینکه چگونه میتوان بازار کار را مدیریت کرد تا دانشآموزان کشاورزی انگیزه بگیرند و جذب رشتههای مرتبط شوند، گفت: «باید بسترهایی برای سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی ایجاد کنیم و بازآموزیهای عملیاتی در دستور کار قرار بگیرد و پروژهمحور جلو برویم. برای مثال در حوزه میگو میتوانیم سودآور باشیم در مورد پرورش ماهی در قفس و تولید خاویار میتوانیم اثربخش عمل کنیم. در نهایت برای آموزشها و بازآموزیها از شرکتهای پیشرو در میدان عمل کمک بگیریم.
به گفته این فعال اقتصادی میتوانیم در کشاورزی قراردادی مشوقهایی را برای حوزه کشاورزی در زنجیره ارزش شرکتهای بزرگ تولیدی قرار دهیم، برای مثال از هر ۳۰ شرکت بزرگ کشور ۳۰ هلدینگ ایجاد کنیم تا خودشان کمک کنند نیروها تربیت شوند.»
نظر شما